Ένα συμβολικό κινηματικό μπάνιο στη παραλία Βασιλίτσι της Κορώνης.


Την άσκηση του δικαιώματος τους για ελεύθερη πρόσβαση στις παραλίες θέλησαν να επιβάλλουν πολίτες της  Μεσσηνίας, με μια συντονισμένη κινηματική ενέργεια, την οποία μας περιγράφει με γλαφυρό και ζωντανό τρόπο ο Κώστας Μπούρας μέσω του fb.

"Πριν μια ώρα γύρισα από Βασιλίτσι, ήταν πραγματικά το πιο ωραίο μπάνιο που έκανα ποτέ γιατί ήταν μαζί και κινηματικό. Πήραμε το μπάνιο μας υπό την επιτήρηση καμιά 10αρια μπράβων του Καλτσλίδη από μακριά βέβαια. Μαζευτήκαμε νωρίς σε μια ταβέρνα στον κεντρικό δρόμο ΦΟΥΜΑΡΙΣΤΗΣ από κει ξεκινά και η ιδιοκτησία του Καλτσιδη.
Φαίνεται αμέσως ο πλούτος του. Από την αρχή πετροχτιστη μάνδρα με κάγκελα σχεδόν 2 μέτρα μασίφ. Μαζευτήκαμε καμιά 100στη σύντροφοι απο τον Αριστερό χώρο κυρίως από ΣΥΡΙΖΑ και ΑΝΤΑΡΣΥΑ. Το παρόν ο σύντροφος βουλευτής Πετράκος Θανάσης, ο περιφερειακός σύμβουλος με την ΑΝΤΑΡΣΥΑ Κάτσαρης Παναγιώτης, από μακριά ήμασταν εγώ και ο σύντροφος Γιώργης Λουλας απο Σταματινου Αρφαρων ο γιατρός Ηλίας Μαυρεας καταγωγή απο Σταματινου με την σύζυγο του Βαλερία Ιταλίδα,η Γεωργία Παναγιωτόπουλου μαζί με τον σύντροφο Αντωνόπουλο απο Κυπαρίσσια, ο σύντροφος και πανταχού παρόν, κινηματικος, Ήλιδας Μπαντουβας απο Γαργαλιανους, ο σύντροφος Βαρθολομαίος Βαρθουλακης απο ΑΝΤΑΡΣΥΑ που μας ήλθε απο Μανη, καθώς και η πρώτη πληγείσα για την αντίσταση της στον Καλτσίδη η συντρόφισσα Σταυρούλα Άγριου με τον σύζυγο της, που έχασε την θέση της Διευθύντριας Πολεοδομίας επειδή δεν νομιμοποιούσε τα αυθαίρετα. 
Ξεκινήσαμε πορεία για να φτάσουμε στην παραλία Τσιουκα, κάποιοι πήγαν και με αυτοκίνητα. Εκει που αρχίζει η κατηφόρα για την παράλια μας σταμάτησαν οι φύλακες φουσκωτοί του Καλτσιδη και μας απαγόρεψαν να συνεχίσουμε γιατί είναι ατομική ιδιοκτησία ο δρόμος, μόνο ο δρόμος γιατί δεξιά και αριστερά ήταν άλλες ιδιοκτησίες με κτήματα. Εμείς ζητήσαμε να μας υποδείξουν άλλο παράπλευρο μονοπάτι, όπως είναι υποχρεούμενοι από το νόμο. Δεν το έκαναν, πήραμε τηλέφωνο την αστυνομία και όταν ήλθε η πρώτη παρατήρηση που μας έκανε είναι οτι κλείσαμε τον δρόμο πρόσβασης του Καλτσιδη, η αστυνομία πάντα με το μέρος των δυνατών. Τελικά με καθυστέρηση μιας ώρας αρχίσαμε να κατεβαίνουνε μέσα απο χωράφια στην παραλία. Τελικά δεν τους πέρασε και κάναμε όλοι μας ένα ωραίο συντροφικό μπάνιο και αλληλουποσχεθηκαμε ότι θα το επαναλάβουμε, βρέθηκα με αρκετούς διαδικτυακούς φίλους για πρώτη φορά.
Μια μικρή μεγάλη νίκη για μας τους ταπεινούς και τους φτωχούς της γης ΚΟΝΤΡΑ ΣΤΟΥΣ ΛΕΦΤΑΔΕΣ, ΤΟΥΤΗ ΤΗΝ ΦΟΡΑ ΟΙ ΦΟΥΣΚΩΤΟΙ ΜΑΣ ΠΑΡΑΦΥΛΑΓΑΝ ΚΑΙ ΑΙΣΘΑΝΟΜΑΣΤΕ οτι μας προστατευαν.
Μειναμε κοντα 3 ωρες και το ευχαριστηθηκαμε.
VENSEREMOS"

 Ενώ ο  Βαρθολομαίος Φουντουλάκης γράφει.

"Από τη σημερινή δυναμική διαμαρτυρία κατοίκων των γύρω περιοχών στην παραλία Τσιούκα στο Βασιλίτσι της Κορώνης απέναντι σε όσους με οποιονδήποτε τρόπο τρομοκρατούν τους πολίτες εμποδίζοντας την ελεύθερη πρόσβαση τους στον αιγιαλό και στη θάλασσα. Η επιτροπή πρωτοβουλίας κατοίκων εκφράζει την αντίθεση της στην κυβέρνηση και σε όσους σχεδιάζουν το ξεπούλημα της δημόσιας περιουσίας και των παραλιών σε διάφορα αρπακτικά. Η παραλία αυτή μπορεί και πρέπει να χρησιμοποιηθεί ως ελεύθερος δημόσιος χώρος για τις ανάγκες όλων των κατοίκων."



Όσο για τον κ.Καλτσίδη διαβάζουμε στο http://www.ethnos.gr/

Με ισχυρές διασυνδέσεις στο Κρεμλίνο και στο Μαξίμου ο κ. Καλτσίδης συγκαταλέγεται στους φίλους του Βλαντιμίρ Πούτιν αλλά και του Αντώνη Σαμαρά, ενώ στα θυρανοίξια του παρεκκλησίου στο κτήμα του στην Κορώνη, την Κυριακή του Πάσχα, χοροστάτησε ο Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος. Μιλά ελληνικά και είναι άνθρωπος ιδιαίτερα χαμηλού προφίλ. Επισκέπτεται τακτικά την Ελλάδα και ειδικά τη Μεσσηνία, όπου διατηρεί περιουσία.

Ο 50χρονος Ρωσοπόντιος, «βασιλιάς του τσιμέντου», όπως τον αποκαλούν οι επιχειρηματικοί κύκλοι στη Ρωσία, έχει διπλή υπηκοότητα, ρωσική και ελληνική. Η περιουσία του ξεπερνά τα 6,7 δισ. δολάρια και τον κατατάσσει στο νούμερο 175 της λίστας του Forbes και στην 22η θέση των πλουσιότερων Ρώσων.

Σήμερα ο όμιλός του, Eurocement Group, είναι ο μεγαλύτερος παραγωγός τσιμέντου στη Ρωσία, ενώ ο Καλτσίδης και η οικογένειά του δραστηριοποιούνται δυναμικά σε διάφορους τομείς, όπως στο εμπόριο άνθρακα, στα λιπάσματα, στη ναυτιλία, στο real estate κ.α. Αυτοδημιούργητος, ξεκίνησε από το μηδέν και κατάφερε να χτίσει μια ολόκληρη αυτοκρατορία. Γεννημένος το 1963 στην Ταρσόν της επαρχίας Τσάλκα της Γεωργίας, σε μια πολυμελή οικογένεια ποντιακής καταγωγής, σπούδασε μηχανικός εξόρυξης στο Moscow Mining Institute και έχει διδακτορικό στα οικονομικά.

 φωτογραφίες του Βαρθολομαίου Φουντουλάκη.