Η Πρωτοβουλία Αλληλέγγυων Πολιτών για το....¨γάργαρο νερό¨ Κορίνθου.


Πέρασε περίπου ένας μήνας που η Πρωτοβουλία Αλληλέγγυων Πολιτών και με αφετηρία την ανακοίνωση στο Γαλατάκι για μη πόσιμο νερό, προσπάθησε να ενημερώσει τους Δημότες για το νερό που πίνουν(Το γάργαρο νερό …της βρύσης που έλεγε ο κ. Πνευματικός). Με επίσκεψή μας στον κο Καραμανλή, Διευθύνοντα σύμβουλο της ΔΕΥΑ Κορίνθου ζητήσαμε να πάρουμε κάποιες επίσημες διαβεβαιώσεις για την ποιότητα και την επάρκεια του νερού στα Δημοτικά Διαμερίσματά μας(Με ανακοίνωση μας στις 11/7/2014). Δυστυχώς το μόνο που ακούσαμε από τα επίσημα χείλη του Δημάρχου Αλ. Πνευματικού είναι, μισόλογα όπως «το δίκτυο είναι τεράστιο και δεν μπορούμε να το διαχειριστούμε εύκολα», «γίνονται τεράστιες προσπάθειες για να υπάρχει νερό(νερό…σκέτο)  σε όλα τα χωριά του Δήμου», και την εύκολη πλέον καραμέλα των τελευταίων ημερών: «Να ρωτήσετε τον κο Καραμανλή, αυτός είναι Διευθύνων Σύμβουλος, εγώ είμαι πρόεδρος και δεν έχω ευθύνη».

Ταυτόχρονα η ΔΕΥΑΚ δεν απαντά σε καμία ερώτηση που έχει κατατεθεί νόμιμα είτε από πολίτες είτε από συλλόγους που έχουν δραστηριοποιηθεί για το θέμα (ΕΝΕΡΓΟΙ ΠΟΛΙΤΕΣ ΣΑΡΩΝΙΚΟΥ). Επίσης δεν ενημερώνει την ιστοσελίδα της για τις αναλύσεις του νερού από την τελευταία μέρα πριν τις εκλογές( τυχαίο;).

Σε συνάντηση με φίλους της Πρωτοβουλίας και κατοίκους στην περιοχή Άσσου – Λεχαίου ακούσαμε και από εκεί τα ίδια παράπονα για την ποιότητα και την επάρκεια του νερού, και από πολλές περιοχές  μαθαίνουμε για συνεχείς διακοπές υδροδότησης..

Να τα ξαναπούμε λοιπόν, εφόσον  ο Δήμαρχος ενημερώνεται μάλλον επιλεκτικά από κάποια μέσα ενημέρωσης που δεν θέλουν να προβάλλουν τις θέσεις μας και τις ερωτήσεις μας – μπορεί και για να μην τον πληγώσουν: Το νερό, η καταλληλότητά του και η επάρκειά του, δεν είναι θέμα ανέξοδων αντεγκλήσεων. Είναι θέμα υγείας των κατοίκων της περιοχής, είναι θέμα δημόσιας υγείας. O Δήμος και η ΔΕΥΑΚ οφείλουν να είναι απόλυτα τυπικοί και σαφείς ως προς τις υποχρεώσεις τους αλλά και ως προς την ενημέρωση των δημοτών κάθε Δημοτικού Διαμερίσματος. 

Δυστυχώς αυτό δεν συμβαίνει εδώ και πολύ καιρό. Μάλιστα δεν συμβαίνει από τότε που ο υποψήφιος Δήμαρχος Αλέξανδρος Πνευματικός έκανε όλο αυτό το προεκλογικό παιχνίδι με το πόσιμο νερό Στυμφαλίας σε όλο τον Δήμο, και τώρα πλέον τα «ρίχνει» όλα στην ΔΕΥΑΚ. Αλλά αγαπητοί συνδημότες «μετά την απομάκρυνση από το ταμείο ουδέν λάθος αναγνωρίζεται». Είχαμε τονίσει ότι το θέμα νερό σε όλο τον δήμο αντιμετωπίζεται χωρίς μελέτη επάρκειας, χωρίς μελέτη δικτύωσης, αποσπασματικά και χωρίς σοβαρότητα, ενταγμένο στην προεκλογική καμπάνια του κ. Πνευματικού.

Καλούμε τον Δήμαρχο αλλά και την ΔΕΥΑΚ να απαντήσουν σε όλα τα ερωτήματα που αφορούν το νερό, επίσημα και με στοιχεία, και να αφήσουν το «κρυφτούλι» και τις «κουμπάρες» που παίζουν αυτή την περίοδο. Η Πρωτοβουλία Αλληλέγγυων Πολιτών ως Δημοτική Παράταξη θα είναι εδώ μαζί με τους πολίτες ασκώντας έλεγχο στην Δημοτική Αρχή. 

Μιλήστε στους δημότες σας κε Πνευματικέ. Ενημερώστε τους πελάτες σας κε Καραμανλή. Οι εκλογές τελείωσαν.  Το καλοκαίρι σας πρόδωσε. Οι πολίτες νοιώθουν την κοροϊδία, απαιτούν λύση για πόσιμο νερό σε όλα τα Δημοτικά Διαμερίσματα, όλο τον χρόνο με επάρκεια. Το νερό είναι κοινωνικό αγαθό που πρέπει να έχουν πρόσβαση όλοι οι πολίτες του Δήμου μας.