Οι δήμοι της Πελοποννήσου θα πληρώσουν για την ψηφιακή τηλεόραση!


Το παραδέχθηκε τελικά το αρμόδιο υπουργείο Μεταφορών. Οι δήμοι θα αναλάβουν το κόστος εγκατάστασης πομπών και αναμεταδοτών στα σημεία της Πελοποννήσου που δεν καλύπτει η Digea. Μετά την παράδοση των ψηφιακών συχνοτήτων στην κοινή εταιρεία των καναλαρχών, οι αρμόδιοι κυβερνητικοί παράγοντες δεν έχουν πρόβλημα να… βάλουν τις φωνές στους ιδιοκτήτες των περιφερειακών καναλιών. Κι ας τους υπόσχονταν άλλα πριν από τις εκλογές.

Τα 16 τηλεοπτικά κανάλια της Πελοποννήσου, που διαπίστωσαν μετά την ψηφιακή μετάβαση στην περιοχή πως το ενοίκιο της Digea είναι υψηλότερο από τα 2.500 ευρώ που τους είχε υποσχεθεί προφορικά πριν από την ψηφιακή μετάβαση, όπως και ότι δεν καλύπτονται όλες οι περιοχές της Πελοποννήσου, εξέφρασαν έντονα τις διαμαρτυρίες τους στον γενικό γραμματέα του υπουργείου Μεταφορών Μ. Δασκαλάκη και στον γενικό γραμματέα Μέσων Ενημέρωσης Ι. Παναγιωτόπουλο.

Η σύσκεψη έγινε στα γραφεία της Περιφέρειας Πελοποννήσου στην Τρίπολη. Ο Μ. Δασκαλάκης παρέπεμψε τα κανάλια στην Digea και στην ΕΕΤΤ, τους είπε πως πρέπει πλέον να πληρώνουν αν θέλουν να συνεχίσουν να λειτουργούν και τους αποκάλυψε πως η Digea δεν είναι υποχρεωμένη να καλύπτει το 98% του πληθυσμού! Γι’ αυτό, όπως ακούστηκε στη σύσκεψη, θα πρέπει να πληρώσουν οι δήμοι, δηλαδή οι πολίτες. Για την Πελοπόννησο χρειάζονται 65 αναμεταδότες, ο καθένας από τους οποίους στοιχίζει 10.000-15.000 ευρώ. Αυτό που δεν τους είπε είναι πως οι δήμοι είναι υποχρεωμένοι να προσλάβουν την Digea για να εγκαταστήσει τους αναμεταδότες!

Στο μεταξύ, σε έρευνα που κάναμε στην ιστοσελίδα της digea, διαπιστώνουμε ότι στον πρώην Δήμο Σολυγείας το διαθέσιμο κέντρο εκπομπής για το Σοφικό ειναι  απο την Πάρνηθα, για τον Κόρφο η Δαρδίτσα ενω για το Αγγελοκαστρο διαβάζουμε ότι: H περιοχή σας δεν καλύπτεται από τα κύρια κέντρα εκπομπής που ορίζονται στον Χάρτη Συχνοτήτων...

Διαθέσιμα κέντρα εκπομπής για Σοφικό (Πάρνηθα)

21
Αττική
[SFN-2]
Πάρνηθα
Στύρα
Λαύριο
Ανάβυσσος
Σούνιο
Νέα Μάκρη
23
24
31
32
34
36
38
49
50

Διαθέσιμα κέντρα εκπομπής για Αγγελόκαστρο

H περιοχή σας δεν καλύπτεται από τα κύρια κέντρα εκπομπής που ορίζονται στον Χάρτη Συχνοτήτων

Διαθέσιμα κέντρα εκπομπής για Κόρφο (Δαρδίτσα)


24
Ναύπλιο
Δίδυμα
Ναύπλιο
Δαρδίτσα
33
35
39
44
53
55
58
59