Η «Πελοπόννησος Πρώτα» προσφέυγει στο Συμβούλιο της Επικρατείας προκειμένου να ακυρώσει τα σχέδια ΤΕΡΝΑ-Τατούλη



Σύμφωνα με Δελτίο τύπου της «Πελοπόννησος Πρώτα» :

Με ατέλειωτους σορούς σκουπιδιών να πνίγουν την Τρίπολη, η διοίκηση της Περιφέρειας Πελοποννήσου, αντί να απολογηθεί για την τραγική κατάσταση, δεν δίστασε να… εκθειάσει το έργο της! Στις 4,5 ώρες που συζητήθηκε το θέμα στο Περιφερειακό Συμβούλιο αρνήθηκε επίμονα να δώσει έστω ένα συγκεκριμένο στοιχείο για την πορεία της σκανδαλώδους και αδιέξοδης διαχείρισης του θέματος των απορριμμάτων. Κανένα από τα συγκεκριμένα ερωτήματα που έθεσε σύσσωμη η αντιπολίτευση για τα πεπραγμένα Τατούλη-ΤΕΡΝΑ και το πώς θα αντιμετωπιστούν οι εκρηκτικές καταστάσεις που διαμορφώνονται στην Περιφέρεια, δεν απαντήθηκε. Αντίθετα, η περιφερειακή Αρχή επανέλαβε τις γνωστές φανφάρες για ένα έργο-πρότυπο, «πιλοτικό», την ώρα που όλες οι πληροφορίες συγκλίνουν στο ότι επανασχεδιάζεται εξαρχής. 

Στις τεκμηριωμένες αιτιάσεις όλων των παρατάξεων της αντιπολίτευσης, ο κ. Τατούλης επέλεξε την προσφιλή του μέθοδο των ύβρεων, χαρακτηρίζοντας «φασιστοειδή» και «λούμπεν» μέλη του Περιφερειακού Συμβουλίου, τα οποία ωστόσο δεν τόλμησε να προσδιορίσει. Υβριστής αλλά και θρασύδειλος. Αν θυμηθούμε ότι ο κ. Τατούλης είχε χαρακτηρίσει και τον τότε πολιτικό του αρχηγό, κ. Καραμανλή «καλοφαγά, τεμπελάκο, ένα ψευτομάγκα και τραμπούκο», συμπεραίνουμε ότι η ύβρις είναι ένα ασυγκράτητο αντανακλαστικό του. Το οποίο όμως δεν πρόκειται να ανεχτούμε στο Περιφερειακό Συμβούλιο. 

Η «Πελοπόννησος Πρώτα» θα προχωρήσει σε προσφυγή στο Συμβούλιο της Επικρατείας προκειμένου να ακυρώσει τα σχέδια ΤΕΡΝΑ-Τατούλη, τα οποία μοναδικό στόχο έχουν την υπέρμετρη ιδιωτική κερδοφορία συγκεκριμένων εταιρειών. 

Δείγματα γραφής της Περιφερειακής Αρχής για το πώς αντιλαμβάνεται την έννοια της δημοκρατικής λειτουργίας του Περιφερειακού Συμβουλίου, δόθηκαν με αφορμή άλλα δύο θέματα. Για το πόρισμα της Επιτροπής που συγκροτήθηκε για αυτοψία στο «ιδιωτικό αγκυροβόλιο» στο Βασιλίτσι Κορώνης, η αντιπεριφερειάρχης Μεσσηνίας Ελένη Αλιφέρη ξεκαθάρισε στους εμβρόντητους περιφερειακούς συμβούλους ότι δεν θεώρησε σκόπιμο να τους κοινοποιήσει το πόρισμα της Επιτροπής πριν το φέρει προς συζήτηση, διότι… αυτό έτσι και αλλιώς δεν θα άλλαζε τίποτα! Και τελικά συμφώνησαν με την πρόταση της μειοψηφίας για αρνητική γνωμοδότηση. 

Με την ίδια τακτική, η κ. Νικολάκου, δίχως απολύτως καμία εισήγηση και με πρόσχημα τον κατεπείγοντα χαρακτήρα του θέματος (το οποίο όμως ήταν σε γνώση της από αρχές Οκτωβρίου, όπως η ίδια ομολόγησε!), κατεύθυνε 1,5 εκατ. ευρώ προς την εταιρεία «Πελοπόννησος Α.Ε.». Προς όφελος ποίων συμφερόντων; Μας το κρατάει «έκπληξη» για ένα επόμενο Περιφερειακό Συμβούλιο, όπου δεν θα είναι έκπληξη, αν το θέμα τεθεί πάλι με την γνωστή διαδικασία του κατεπείγοντος 

Τρίπολη, 21 Οκτωβρίου 2014