Ψηφοδέλτια και η τελική επιλογή.



Υπερπληθώρα προτάσεων για υποψηφιότητες φτάνουν στις Νομαρχιακές Επιτροπές του Σύριζα, από τις Οργανώσεις Μελών, για να επιλεγούν τελικά, (μετά από μια διαδικασία διαβούλευσης με την Κ.Ε.) τα τελικά ψηφοδέλτια με τα οποία ο ΣΥΡΙΖΑ, θα ζητήσει την ψήφο του Ελληνικού Λαού στις 25 Γενάρη. Μέσα στα στενά χρονικά περιθώρια που θα διεξαχθεί αυτή η εκλογική μάχη, δεν δίνεται η δυνατότητα για την καλύτερη δυνατή συμμετοχή των μελών στη διαδικασία επιλογής των υποψηφίων, έτσι η τελική επιλογή θα αποτυπώνει κυρίως τους υπάρχοντες "ταση-κούς" συσχετισμούς σε κάθε Ν.Ε.
Μέσα σε κάθε ψηφοδέλτιο θα συμμετέχουν πρόσωπα που θα εκφράζουν διαφορετικές πολιτικές ίσως και ιδεολογικές αναφορές, που θα πρέπει πλέον ο τελικός κριτής, οψηφοφόρος να επιλέξει για να τον εκπροσωπήσουν.

Θα υπάρξει όμως και μια νέα "γενιά προθύμων  υποψηφίων. Αυτοί που με την χθεσινή του ομιλία ο Πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ Α. Τσίπρας είπε ότι είναι: "καλοδεχούμενοι όσοι συνειδητοποιούν την ευθύνη τους απέναντι στην ιστορία, «όσοι αποδέχονται το πρόγραμμα που εκφωνήσαμε στη Θεσσαλονίκη αλλά και τη δέσμευσή μας για ουσιαστική και σκληρή διαπραγμάτευση με τους εταίρους μας για τη βιωσιμότητα του χρέους και την επόμενη μέρα». «Kαλοδεχούμενοι να μοιραστούν ευθύνη, καλοδεχούμενοι να συνεισφέρουν με τις δυνάμεις τους και να διεκδικήσουν τη κρίση του λαού στα ψηφοδέλτιά μας."
--------------------------------
Το πρώτο και κύριο κριτήριο  που θα πρέπει να διασφαλίζει η κοινοβουλευτική ομάδα που θα "συνθέσει" με την ψήφο του ο καθένας μας, είναι η πίστη και σταθερή προσήλωση στο συλλογικό προγραμματικό πλαίσιο, που έχει προκύψει από διαδικασίες συνεδρίων και κεντρικών επιτρόπων του κόμματος. Να διασφαλιστεί δηλαδή ο "μπούσουλας", η πολιτική κατεύθυνση, και οι προγραμματικές δεσμεύσεις με τις οποίες θα πορευθεί η νέα κοινοβουλευτική ομάδα. 
Τα πρόσωπα δε που θα επιλέξουμε θα πρέπει να απεικονίζουν τους πόθους και τις ελπίδες της Αριστεράς, να έχουν απήχηση στη κοινωνία, με ανιδιοτέλεια,  συνέπεια,  ήθος και αγωνιστικότητα, που δεν βλέπουν τη συμμετοχή τους στα ψηφοδέλτια σαν επένδυση καριέρας, άλλα σαν μετερίζι αγώνα και ευθύνης. 
Πέρα από αυτά τα γενικά όμως, κάποια ιδιαίτερα στοιχεία και κριτήρια θα πρέπει να "κάνουν" την διαφορά στη επιλογή, όπως οι προσωπικές πολιτικές και ιδεολογικές θέσεις σε βάθος χρόνου. Η σταθερότητα και η προσήλωση σε αυτές. Η προσωπική ζωή και επαγγελματική πορεία. Η δυνατότητα επικοινωνίας με τον κόσμο. Η ικανότητα να εκπέμπει θετική ενέργεια, να είναι φυσικός και αυθεντικός στις επαφές του, να μπορεί να προσαρμόζεται στις ανάγκες αυτών που εκπροσωπεί, να γίνεται ένα με αυτούς.

Η τελική ευθύνη της επιλογής των προσώπων ανήκει σε όλους εμάς και θα πρέπει αυτή την δυνατότητα να την αξιοποιήσουμε κατά το δυνατόν, θετικότερα.