Κυριακή 3-5-2015 Πεζοπορική Εκδρομή «Σοφικό-Κόρφος»


Ο #Ελληνικός Πεζοπορικός Όμιλος Σολυγείας (Ε.Π.Ο.Σ) ιδρύθηκε το 2014 από φίλους που τους αρέσει η πεζοπορία με σκοπό όπως αναφέρουν την εύρεση, ανάδειξη και συντήρηση των αρχαίων μονοπατιών της ευρύτερης περιοχής της Σολυγείας, δηλαδή της ανατολικής Κορινθίας και την διάθεσή τους σε όλους τους ορειβατικούς και πεζοπορικούς ομίλους.


Από τον Μάρτη του 2015 μια ομάδα αποτελούμενη μεταξύ άλλων από τους Αθανάσιο Μάρκελλο, Παναγιώτη Βενετσάνο, Σταύρο Κλεπετσάνη, Ζουρμπάκη Δημήτρη, Σταμάτη Σπηλιώτη, Σιάχρα Μιχάλη, Γεώργιο Σπηλιώτη, Σίμο Σωτήρη και  Στέλιο Σταμάτη, άνοιξαν και σηματοδότησαν το μονοπάτι Σοφικό - Κόρφος, ενώ διοργανώνουν την Κυριακή 3-5-2015 την πρώτη "ανοιχτή" ΠΕΖΟΠΟΡΙΚΗ ΕΚΔΡΟΜΗ τους σε αυτή τη διαδρομή.

Σύμφωνα με το πρόγραμμα λοιπόν:

Η εκκίνηση γίνεται από την εκκλησία της Ευαγγελίστριας στο Σοφικό και η πορεία μέσα από τις γειτονιές του Σοφικού, περνά αρχικά από το πετρόχτιστο θέατρο «Σολυγεία» , από όπου έχει κανείς πανοραμική εικόνα του χωριού. 

Στην συνέχεια η πορεία ακολουθεί μονοπάτι μέσα από το Πευκοδάσος του «Παπαδά» για να καταλήξει σε ελαιώνα στην θέση «Λαρίσι», όπου βρίσκονται οι ναοί των «Ταξιαρχών» και «Αγίας Τριάδος» ( Βυζαντινά-μεταβυζαντινά μνημεία).

Ακολούθως, η διαδρομή συνεχίζει στο εκπληκτικής ομορφιάς παλιό ημιονικό δρόμο ( μέσο πλάτος 2μ. αναλημματικός, σε πολλά σημεία με μεγάλου ύψους τοιχοποιία και πέτρινη γέφυρα κατασκευής του 17ου αιώνα στην θέση «Βαθύ ρέμα»), επικοινωνίας του Σοφικού με τον όρμο του Κόρφου, ο οποίος ήταν σε χρήση μέχρι το 1968, όταν και κατέρρευσε τμήμα της γέφυρας προς την πλευρά του Σοφικού .
Στην διαδρομή αυτή βλέπουμε τμήμα του όρμου του Κόρφου από ψηλά, το όμορφο ρέμα του «Ζάστανι» και τον ναό της «Ἁγίας Άννας» ( παλιό μοναστήρι - μεταβυζαντινό μνημείο). 
Η πεζοπορία μας ολοκληρώνεται με την άφιξη μας στην παραλία του Κόρφου ( Λούτσα Τσίγκου) όπου, όσοι επιθυμούν, μπορούν να απολαύσουν το μπάνιο τους στην θάλασσα.

Διάρκεια : 4 ώρες περίπου , Βαθμός δυσκολίας: Εύκολη 

Συγκεντρωνόμαστε 8,00 πμ στο κέντρο του Σοφικού, στην εκκλησία της Ευαγγελίστριας και 8,30πμ ξεκινάμε μαζί με τον Ορειβατικό Κορίνθου για τον Κόρφο. Η μεταφορά στο Σοφικό θα γίνει με δικά σας μέσα, η επιστροφή από τον Κόρφο στο Σοφικό θα γίνει με λεωφορείο πληρώνοντας ένα μικρό αντίτιμο.
Απαραίτητα πάρτε μαζί, νερό, καπέλο, γυαλιά ηλίου, και προαιρετικά όσοι θέλουν πετσέτα και μαγιό για το μπάνιο τους.