Μεγάλη σύσκεψη της Λαϊκής Ενότητας Κορινθίας.



#ΛΑΪΚΗ ΕΝΟΤΗΤΑ ΚΟΡΙΝΘΙΑΣ 

                                                               ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ 

Μεγάλη ήταν η λαϊκή ανταπόκριση στο κάλεσμα της ΛΑ.Ε. Κορινθίας την Κυριακή στο Εργατικό Κέντρο της Κορίνθου. 

Συζητήθηκαν τα νέα ζητήματα που δημιουργούνται προκλητικά από το νέο μνημόνιο που έφερε ο ΣΥΡΙΖΑ και υπερψηφίστηκε και από τις υπόλοιπες μνημονιακές δυνάμεις. Αναλύθηκαν οι προοπτικές ενός μεγάλου λαϊκού και πατριωτικού μετώπου και η συμμετοχή αυτών των δυνάμεων στη ΛΑ.Ε σαν έκφραση της ριζοσπαστικής Αριστεράς. 

Η εισήγηση έγινε από την Δέσποινα Σπανού και στην συνέχεια ακολούθησε διάλογος με σημαντικό προβληματισμό και τοποθετήσεις από τους συμμετέχοντες, οι οποίοι ήταν από το ευρύτερο φάσμα των ριζοσπαστικών, προοδευτικών, πατριωτικών και αντιμνημονιακών δυνάμεων. 

Η τελική απόφαση ήταν να δοθεί η μάχη των εκλογών σαν συνέχεια της μεγάλης νίκης του ΟΧΙ του Λαού μας. 
ΤΟ ΟΧΙ ΔΕΝ ΗΤΤΗΘΗΚΕ ΣΥΝΕΧΙΖΟΥΜΕ 

ΟΧΙ ΜΕΧΡΙ ΤΟ ΤΕΛΟΣ 
Από το γραφείο Τύπου


ΚΟΡΙΝΘΙΑΣ

Η Λαϊκή Ενότητα δημιουργήθηκε και δημιουργείται σε μία κρίσιμη στιγμή για την χώρα και την αριστερά. 5 χρόνια μετά την χρεωκοπία του Ελληνικού Κράτους το χρεος και τα μνημόνια έχουν διαλύσει την οικονομία και την κοινωνία της χώρας.

Η Ελλάδα εντάχθηκε στο πρώτο μνημόνιο με χρέος 120%. Βρίσκεται σήμερα μετά από ύφεση που εξαφάνισε το 30% του ΑΕΠ και το μισό σχεδόν εισόδημα των πολιτών με χρέος στο 175%. Υπολογίζεται πως με το τρίτο μνημόνιο το χρέος θα εκτιναχτεί στο 210% του ΑΕΠ. Ένας εφιάλτης δίχως τέλος.

Όλα αυτά μέσα σε ένα περιβάλλον ακραίας φτωχοποίησης, ανεργίας και ανασφάλειας για την μεγάλη πλειοψηφία του λαού.

Ο Ελληνικός λαός αντέδρασε με αξιοπρέπεια και θάρρος. Εξαφάνισε το παλιο πολιτικό προσωπικό της χώρας, αλλάζοντας τον πολιτικό χάρτη. Εμπιστευθηκε την αριστερα, με αποτέλεσμα την πρώτη αριστερη κυβέρνηση της χώρας.

Η προηγούμενη κυβέρνηση του Σύριζα πολιτεύτηκε με κεντρική στρατηγική ότι είναι εφικτή μια συνεννόηση με τους δανειστές.

Ότι είναι εφικτή, η κατάργηση των μνημονίων και η διαγραφή του χρέους μέσα στο ευρώ και υπέρ του ελληνικού λαού. Όσο ποιο μεγάλη υπήρξε η βεβαιότητα γι αυτό, τόσο ποιο εκωφαντικός ακούστηκε ο θόρυβος της αποτυχίας της. 

Εμείς γνωρίζαμε πως η πολιτική αυτή, θα οδηγούσε σε αδιέξοδο και είχαμε προειδοποιήσει. Γνωρίζαμε πως αν δεν είσαι έτοιμος για ρήξη, δεν μπορείς ναδιαπραγματευτείς.

Δυστυχώς, για την χώρα και την αριστερά, η ηγεσία του Σύριζα την κρίσιμη στιγμή αδυνατώντας να συγκρουστεί με τους δανειστές, παραδόθηκε. Μην έχοντας, με δική της ευθύνη, προετοιμάσει ένα εναλλακτικό σχέδιο για ρήξη με την ευρωζώνη, έκανε την επιλογή τηςυποχώρησης και της υποταγής.

Ο Σύριζα με απόλυτη ευθύνη της ηγεσίας του, αντί να συγκρουστεί με τους δανειστές της χώρας, συγκρούστηκε με το αδιέξοδο που ο ίδιος δημιούργησε στον εαυτό του.

Αποτέλεσμα αυτής της πολιτικής, είναι το τρίτο κατά σειρά μνημόνιο.

Ενα μνημόνιο που διαλύει το παραγωγικό δυναμικό μας. Που στοχεύει στην καρδιά της ελληνικής οικονομίας. Στον αγρότη, στον ελευθερο επαγγελματία, στην μικρή και μεσαία επιχείρηση. Που ξεπουλάει την δημόσια περιουσία. Με μέτρα που αν και αναφέρονται ως εισπρακτικά, στοχεύουν στο να εξαφανίσουν το παραγωγικό δυναμικό της χώρας. Μέτρα που αποδεικνύουν τις πραγματικές τους προθέσεις. Την αναδιανομή του πλούτου, των αξιών και των στοιχείων της παραγωγής υπέρ του πολυεθνικού κεφαλαίου. Γεγονός που θα οδηγήσει στην ακραία φτωχοποίηση και υπαλληλοποίηση την μεγάλη πλειοψηφία των αυτοαπασχολούμενων και των αγροτών, καθώς και στην αποεθνικοποίηση της όποιας αστικής τάξης έχει απομείνει στην χώρα.

Φιλοδοξούν οι δανειστές να μας καταστήσουν ανίκανους για κάθε αντίδραση.

Βρισκόμαστε πλέον μπροστά σε δύο επιλογές. Είτε να ακολουθήσουμε τον νεοφιλελευθερισμό της ευρωζώνης, και την εφαρμογή των μνημονίων. Είτε να καταρτίσουμε ένα εναλλακτικό σχέδιο διεξόδου. Ένα σχέδιο που να μας ξαναδίνει πίσω την εθνική και λαϊκή μας κυριαρχία.

Η ανάγκη αυτή γέννησε την #Λαϊκή Ενότητα.

Σε εμάς έπεσε ο κλήρος. Πάντα στην Ιστορία της Ελλάδας, η αριστερά, φύση και θέση ριζοσπαστική, βρίσκεται στην πρώτη γραμμή του αγώνα.

Ενός αγώνα που θα είναι μακρύς επίπονος και επίμονος. Ενός αγώνα όχι μόνο ταξικού αλλά και εθνικοαπελευθερωτικού χαρακτήρα. 

Εχουμε μπροστά μας ένα διμέτωπο πόλεμο με λίγες εφεδρείες. 

Στο μέτωπο του εξωτερικού, η Ελλάδα πρέπει να καταστεί ισότιμος παίκτης στην διεθνή γεωπολιτική σκακιέρα. Πρέπει να εκμεταλευτεί την γεωστατηγική της θέση. Να αναζητήσει νέες συμμαχίες και ισορροπίες. 

Πρεπει να διαγράψει το εξωτερικό της χρέος με κάθε κόστος.

Στο εσωτερικό πρέπει να συγκρουστεί με την ντόπια διαπλοκή. Να προχωρήσει στην παραγωγική ανασυγκρότηση με φιλολαϊκό πρόσημο. Να αναδιανύμει τον παραγώμενο πλούτο. Να ισχυροποιήσει το κράτος.Να ετοιμάσει τον λαό για την μετάβαση.

Να διαγράψει το χρέος της λαϊκής οικογένειας.

Και αυτα θα πρέπει να είναι η αρχή. Ίσα ίσα, μέχρι να σταθούμε.

Τα πρώτα βήματα είναι γνωστά. 

Οι βασικές αρχές του σχεδίου της Λαικής Ενότητας περιλαμβάνουν

Την παύση πληρωμών του χρέους.

Την δημόσια διαχείριση και ιδιοκτησία των τραπεζών

Την βαθιά διαγραφή του μη βιώσιμου και επονείδιστου χρέους. 

Ρεαλιστικό σχέδιο για την παραγωγική ανασυγκρότηση της χώρας . 

Προετοιμασία για την επιστροφή σε εθνικό νόμισμα και έξοδο από την ευρωζώνη.

Το σχέδιο αυτό δεν είναι έυκολο. Απαιτεί την Λαϊκή Συμμετοχή και Ενότητα.

Η Λαική Ενότητα σας καλεί κοντά της.

Δεν απευθυνεται σε αριστερούς η δεξιούς, σε οπαδούς συγκεκριμένων πολιτικών χώρων. Απευθυνεται σε όλους τους Έλληνες και τις Ελληνίδες. Στους εργαζόμενους και τους ανέργους, στους επαγγελματίες και στους υπαλλήλους. Στους αγρότες.
Απευθύνεται σε αυτούς που υποφέρουν και πληγήκαν βάναυσα από τις πολιτικές των μνημονίων. Αλλά και σε αυτούς που διατηρούν λίγη ακόμα από την βολή τους και επιθυμούν να θυσιάσουν και να θυσιαστούν για την πατρίδα και για τον λαό. 

Η Λαϊκή Ενότητα δεν είναι ένα κόμμα διαμαρτυρίας. Ένα ακόμα αντιμνημονιακό κόμμα. 

Εκφραστής του ΟΧΙ. Εκφραστής του 62% του Ελληνικού Λαού, δεν είναι απλά ένας πολιτικός φορέας, ένα κίνημα του ΟΧΙ. Είναι ένα κίνημα του ΝΑΙ στο μεταβατικό πρόγραμμα της Λαϊκής Ενότητας για την έξοδο από την ευρωζώνη, του ΝΑΙ στην έξοδο από την κρίση.

Είναι σήμερα η μοναδική ελπίδα του λαού για ευημερία, αξιοπρέπεια, λαϊκή κυριαρχία και εθνική ανεξαρτησία.

Ο αγώνας που καλούμαστε να δώσουμε είναι ταξικός. Είναι εθνικός.



Σταμάτης Κωνσταντίνος

Μέλος Προσωρινού Συντονιστικού Λα.Ε. Κορινθίας