Ο Δήμος Κορινθίων ακολουθεί παρελκυστική τακτική με φιέστες, γήπεδα, άρτο και θεάματα!


" Δυστυχώς ο Δήμος Κορινθίων ακολουθεί παρελκυστική τακτική με φιέστες, γήπεδα, άρτο και θεάματα. Μένει μακριά από τα προβλήματα των δημοτών και ακόμα μακρύτερα από την λύση τους. Εκτός αν πρόκειται για την ομάδα των ανθρώπων της καρδιάς του, αυτή που ανταποδίδει την προσφορά του κατά το δοκούν."

Αναφέρει σε Δελτίο τύπου  η Πρωτοβουλία Αλληλέγγυων Πολιτών!




 ΟΛΟΚΛΗΡΟ ΤΟ ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

 Στο 2ο θέμα του Δημοτικού Συμβουλίου της 12/4/2016 η Πρωτοβουλία Αλληλέγγυων Πολιτών καταψήφισε την εισήγηση για επιχορήγηση της ΜΚΟ «Όμιλος για την UNESCO Πειραιώς και Νήσων» με 3.440 ευρώ, χρήματα που προορίζονταν για μια εκδήλωση παραδοσιακών χορών με συγκρότημα από τη Ρουμανία και την Ένωση Κρητών Κορινθίας. Η πρόταση πέρασε με τις ψήφους της πλειοψηφίας(πλην ενός). Αξίζει να σημειωθεί πως η εκδήλωση που έγινε χτες (15/4/2016) είχε μοναδικούς θεατές κάποιους δημοτικούς σύμβουλους, τους υπαλλήλους της ΜΚΟ και μερικά παιδάκια
 Καταγγέλλουμε το γεγονός της ανάλωσης σε παράπλευρες δραστηριότητες και δημόσιες σχέσεις, μιας  ΜΚΟ που για άλλο σκοπό βρίσκεται εδώ και άλλους στόχους έχει η σύμβασή της με τον Δήμο Κορινθίων. Η προβολή που γίνεται είναι δυσανάλογη με το έργο, για το οποίο έχουμε ζητήσει στο ΔΣ να μας δοθούν στοιχεία για την συγκεκριμένη σύμπραξη, για τα 3 προηγούμενα χρόνια.. Επίσης σε προηγούμενο ΔΣ έχουμε ζητήσει η έδρα και οι δραστηριότητές της να μεταφερθούν στην πόλη της Κορίνθου όπου και πιο χρήσιμη μπορεί να γίνει και πιο έντονο είναι το πρόβλημα της κρίσης.
 Προτείναμε τέλος να δοθούν τα παραπάνω χρήματα απευθείας στις δομές που έχει ο Δήμος για την καταπολέμηση της φτώχειας  ώστε  και οι δομές αυτές να ενισχυθούν  και να ενεργοποιηθούν(το Κοινωνικό Παντοπωλείο είναι φτωχότερο κι από τους φτωχούς) και η βοήθεια να έχει άμεσο αντίκτυπο στους ανθρώπους που έχουν την ανάγκη μας και όχι έμμεσο με χορούς και πανηγύρια. Θεωρούμε  γενικά λάθος την τακτική την ανάθεσης κρατικών και δημοτικών καθηκόντων σε ΜΚΟ αμφίβολης προέλευσης και με ημιδιαφανείς διαδικασίες, αποκλείοντας έτσι τον άμεσο κοινωνικό έλεγχο.
 Δυστυχώς ο Δήμος Κορινθίων ακολουθεί παρελκυστική τακτική με φιέστες, γήπεδα, άρτο και θεάματα. Μένει μακριά από τα προβλήματα των δημοτών και ακόμα μακρύτερα από την λύση τους. Εκτός αν πρόκειται για την ομάδα των ανθρώπων της καρδιάς του, αυτή που ανταποδίδει την προσφορά του κατά το δοκούν.  

Πρωτοβουλία Αλληλέγγυων Πολιτών