ΣΩΡΕΙΑ ΚΛΟΠΩΝ ΣΤΟΝ ΚΟΡΦΟ ΚΟΡΙΝΘΙΑΣ. ΣΕ ΑΝΑΣΦΑΛΕΙΑ ΚΑΙ ΦΟΒΟ ΖΟΥΝ ΟΙ ΚΑΤΟΙΚΟΙ.



Ξέφραγο αμπέλι για τον καθένα που "επιθυμεί" να κλέψει ότι μπορεί να βρει σε ένα σπίτι, έχει καταντήσει πλέον ο Κόρφος. Σωρεία κλοπών σημειώνονται, ειδικά το τελευταίο διάστημα. Δεν ξέρω αν φταίει το ότι είναι το πιο απομακρυσμένο χωριό του δήμου Κορινθίων μακριά από κάθε αστυνόμευση και ασφάλεια, η κάτι άλλο. 

Στατιστικά πάντως σε έναν δρόμο με δέκα σπίτια συνολικά, σε όλα ανεξαιρέτως έχουν γίνει διαρρήξεις και κλοπές διαχρονικά δυο και τρεις φορές στο κάθε ένα.

Χθες Δευτέρα, το μεσημέρι, κάτοικος του Κόρφου που πήγαινε στο χωράφι του, αντιλήφθηκε εντός σπιτιού ύποπτες κινήσεις, ενώ αργότερα, είδε αγροτικό αυτοκίνητο με έναν άνδρα και δυο παιδιά (επρόκειτο μάλλον για ρομά) να φεύγει με μεγάλη ταχύτητα. Αργότερα αντιλήφθηκε ότι είχαν σπάσει πόρτες και παράθυρα και είχαν μπει μέσα σε δυο γειτονικά σπίτια. Ειδοποιήθηκαν οι ιδιοκτήτες οι όποιοι έλειπαν και όταν ήρθαν διαπίστωσαν στον ένα σπίτι μεγάλες φθορές σε τρία παράθυρα και μια πόρτα ενώ μέσα στο σπίτι είχαν ανοιχθεί κάθε συρτάρι, ντουλάπι, ψυγείο που υπήρχε, με το περιεχόμενο τους ψαγμένο και πεταμένο στο πάτωμα. Σε μια πρώτη απογραφή, πέρα από τις υλικές καταστροφές που προκάλεσαν σε κουφώματα, ξήλωμα σωληνώσεων, πρόλαβαν να πάρουν και μια τηλεόραση 32". εργαλεία, καλώδια κλπ . 

Στην ασφάλεια Κορίνθου που έγινε η καταγγελία για τις συγκεκριμένες κλοπές, φάνηκε ο εν λόγω ρομά, να είναι γνώριμος στην ασφάλεια από προηγουμένη δράση του. Σημαντικό στοιχείο στην υπόθεση αυτή είναι ότι εμπλέκονται και μικρά ανήλικα παιδιά που λειτουργούν ίσως και σαν ασπίδα. Σε κάθε περίπτωση, οι κάτοικοι του Κόρφου αισθάνονται δικαιολογημένα φόβο και ανασφάλεια όχι μόνο για τις περιουσίες τους αλλά και για την ίδια τους τη ζωή. 

Αναμένουμε τις ενέργειες της πολιτείας....