Ελληνικός πεζοπορικός όμιλος Σολυγείας. Μονοπάτι Σοφικό-Κόρφος(sofiko-korfos)


Ο Ε.Π.Ο.Σ (Η.Τ.C.S) Ελληνικός πεζοπορικός όμιλος Σολυγείας, σκοπός του οποίου είναι η εύρεση, ανάδειξη και συντήρηση των αρχαίων μονοπατιών της ευρύτερης περιοχής της Σολυγείας δηλαδή της ανατολικής Κορινθίας και την διάθεσή τους σε όλους τους ορειβατικούς και πεζοπορικούς ομίλους, μας ενημερώνει:
 
Φίλοι μου καλή χρονιά με υγεία και πολλές δραστηριότητες σας εύχομαι, σας στέλνω το e-mail που έστειλα στον Αντιδήμαρχο Ανδρέα Ζώγκο με τα μονοπάτια που έχουμε ανοίξει γιατί θέλει ο δήμος να τα εντάξει στο ΕΣΠΑ και να τα αξιοποιήσουν(το εύχομαι), και σας περιμένω να συνεχίσουμε την διάνοιξη του 4ου μονοπατιού που έχουμε ξεκινήσει από το Σοφικό ως την Αλμυρή και συγκεκριμένα το Κοκκώσι.

Αυτό είναι το e-mail:
<<Γεία σας και καλή χρονιά σας στέλνω τα 3 μονοπάτια που έχει βρεί, ανοίξει και σηματοδοτἠσει ο Ε.Π.Ο.Σ(Η.Τ.C.S) Ελληνικός πεζοπορικός όμιλος Σολυγείας), ελπίζουμε ότι θα τα αξιοποιήσετε σωστά.

Υπόψιν Κου Ζώγκου Ανδρέα,
Αντιδημάρχου διοικητικών υπηρεσιών,εξυπηρέτησης πολιτών και τουρισμού.
Οποιαδήποτε άλλη πληροφορία ή βοήθεια χρειαστείτε, είμαστε στην διαθεσή σας.>>

Το μονοπάτι  «Σοφικό-Κόρφος» 
Η αφετηρία είναι στην εκκλησία της Ευαγγελίστριας στο Σοφικό και η πορεία μέσα από τις γειτονιές του Σοφικού, περνά αρχικά από το πετρόχτιστο θέατρο «Σολυγεία» , από όπου έχει κανείς πανοραμική εικόνα του χωριού . 
Στην συνέχεια η πορεία ακολουθεί μονοπάτι μέσα από το πευκοδάσος του «Παπαδά» για να καταλήξει σε ελαιώνα στην θέση «Λαρίσι» , όπου βρίσκονται οι ναοί των «Ταξιαρχών» και «Αγίας Τριάδος» ( Βυζαντινά-μεταβυζαντινά μνημεία) . 
Ακολούθως , η διαδρομή συνεχίζει στο εκπληκτικής ομορφιάς παλιό ημιονικό δρόμο ( μέσο πλάτος 2μ. , αναλημματικός , σε πολλά σημεία με μεγάλου ύψους τοιχοποιία και πέτρινη γέφυρα κατασκευής του 17ου αιώνα στην θέση «Βαθύ ρέμα») , επικοινωνίας του Σοφικού με τον όρμο του Κόρφου, ο οποίος ήταν σε χρήση μέχρι το 1968 , όταν και κατέρρευσε τμήμα της γέφυρας προς την πλευρά του Σοφικού . 
Στην διαδρομή αυτή βλέπουμε τμήμα του όρμου του Κόρφου από ψηλά , το όμορφο ρέμα του «Ζάστανι» και τον ναό της «Ἁγίας Άννας» ( παλιό μοναστήρι - μεταβυζαντινό μνημείο). 
Η διαδρομή ολοκληρώνεται με την άφιξη στην παραλία του Κόρφου ( Λούτσα Τσἰγκου), όπου, όσοι επιθυμούν, μπορούν να απολαύσουν το μπάνιο τους στην θάλασσα και να δοκιμάσουν τους όμορφους ψαρομεζέδες στις ταβέρνες του χωριού. 
Το μονοπάτι είναι 11 χιλιόμετρα. 
Διάρκεια : 4 ώρες περίπου , Βαθμός δυσκολίας: Εύκολη 
Το μονοπάτι είναι σηματοδοτημένο με μπλέ χρώμα.