Ο χορός του Γιεμ. Κυριακή, Δευτέρα και Τρίτη του Πάσχα στο Σοφικό Κορινθίας
Το έθιμο του Γιεμ είναι μοναδικό στην Κορινθία. Την Κυριακή, την Δευτέρα και την Τρίτη του Πάσχα στον προαύλιο χώρο του Ιερού Ναού της Ευαγγελίστριας στο Σοφικό λαμβάνει χώρα ένα εξαιρετικής ομορφιάς και γνησιότητας έθιμο του Πάσχα με την συμμετοχή όλων των κατοίκων της περιοχής.
Το έθιμο αυτό έχει εξαιρετική θέση στην καρδιά των κατοίκων οι οποίοι τραγουδούν και χορεύουν χωρίς καμία παρέμβαση τραγούδια που προέρχονται από την δημοτική παράδοση του τόπου μας. Τραγούδια που μιλούν για την ξενιτιά, τον έρωτα, την σκλαβιά, τον θάνατο και οι ρίζες τους χάνονται στα μονοπάτια της ιστορίας του τόπου μας.
Η συμμετοχή των νέων ανθρώπων κάθε χρόνο είναι και μεγαλύτερη και αυτό μας χαροποιεί ιδιαίτερα. Μας γεμίζει υπερηφάνεια και μας κάνει να θέλουμε να το αναδείξουμε για να το γνωρίσουν και άλλοι.
Καλούμε όλους να συμμετέχουν, να έρθουν στο χωριό μας να τραγουδήσουν και να χορέψουν, να γνωρίσουν το έθιμο μας και να το αγαπήσουν όπως το αγαπάμε και εμείς. Σας περιμένουμε λοιπόν Κυριακή, Δευτέρα και Τρίτη του Πάσχα το απόγευμα στην πλατεία της Ευαγγελίστριας στο Σοφικό..


Ο Πρόεδρος της Δ.Κ Σοφικού
Κούτρας Παναγιώτης