Ιούνης 2017. Το γνωστό πρόβλημα των κουνουπιών ταλαιπωρεί τους κατοίκους του Κόρφου.




Με τίτλο Κόρφος: Ο εφιάλτης των κουνουπιών θα τελειώσει;; γράφαμε πέρσι το καλοκαίρι, ελπίζοντας να δοθεί μια μόνιμη λύση με το θέμα της αποξήρανσης του έλους που είναι η βασική πηγή του προβλήματος. Την περσινή χρονιά το πρόβλημα ελαττώθηκε αρκετά. Όμως φτάσαμε αισίως στο τέλος του Ιούνη 2017 και το πρόβλημα των κουνουπιών παρουσιάζεται πολύ οξυμένο, ειδικά το τελευταίο δεκαήμερο στον Κόρφο. 

"Κρίμα να ζεις στο...παράδεισο και να μη μπορείς να τον απολαύσεις.." Έγραψε πολύ χαρακτηριστικά η Μαρία Κ. μόνιμη κάτοικος του χωριού και αυτή είναι η πραγματικότητα.

Ενώ οι ξενοδόχοι χαίρονται γιατί όπως λένε φέτος θα υπάρχει πληρότητα στις κρατήσεις, κυρίως με ξένους τουρίστες (και μακάρι να είναι έτσι), από την άλλη, η άσχημη ψυχολογική αλλά και επικυνδυνη για την υγεία "δράση" των κουνουπιών αλλοιώνουν την καλή διάθεση δημιουργούν άσχημες εντυπώσεις παρά την φυσική ομορφιά του τόπου.

Το πρόβλημα είναι γνωστό σε όλους τους υπεύθυνους, δεν αντιμετωπίζεται χωρίς την δραστική και έγκαιρη δράση της τοπικής αυτοδιοίκησης.

Όταν τα αυτονόητα καθήκοντα των τοπικών αρχών, χρειάζονται τη πίεση και τη δίκαιη αγανάκτηση των κατοίκων για να εκπληρωθούν, τότε υπάρχει μεγάλο πρόβλημα κ. Δήμαρχε! 

Τουρισμός και έντονο πρόβλημα κουνουπιών με όλους τους κινδύνους που ενέχουν, είναι πράγματα ασύμβατα!