Ανταπάντηση της ΛΑΕ Κορινθίας στον βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ Γ. Τσόγκα.



ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΛΑΕ ΚΟΡΙΝΘΙΑΣ

Ο βουλευτής του φερόμενου ως αριστερού κόμματος ΣΥΡΙΖΑ Γ. Τσόγκας, ανταπαντώντας στην ΛΑΕ Κορινθίας για την δημόσια αντίθεση της στην απόπειρα του να σπιλώσει τον Μανώλη Γλέζο, (''πολιτική κριτική'' κατά τον ίδιο τα όσα καταλογίζει) μετερχόμενος γκαιμπελική τακτική-κάτι στο οποίο το κόμμα που ανήκει επιχειρεί να δρέψει δάφνες, με πενιχρά όμως αποτελέσματα λόγω της ζοφερής πραγματικότητας που λειτουργεί ως αντεπιχείρημα-αναλίσκεται σε υβριστικούς χαρακτηρισμούς χωρίς να τεκμηριώνει τίποτα από όσα καταλογίζει.

Στην κορύφωση δε του παραληρήματος του, ισχυρίζεται ότι επιχειρείται η αποδόμηση της προσωπικότητας του με εργαλείο την παραποίηση της ιστορικής αλήθειας. Προφανώς εκλαμβάνει τον εαυτό του ως ..........ιστορικό πρόσωπο. Η ΛΑΕ Κορινθίας απέφυγε να παραλληλίσει τους βίους του Μανώλη Γλέζου και του Γ.Τσόγκα προκειμένου να προφυλάξει τον τελευταίο από το καταλυτικό της σύγκρισης. Αν ο κ.Τσόγκας πιστεύει ότι οι αγωνιστικές του περγαμηνές είναι τέτοιες που του επιτρέπουν να μπορεί να αντιπαρατεθεί στον Μ.Γλέζο, είμαστε πρόθυμοι να ανασκευάσουμε, με....... ευθύνη του κ.Τσόγκα όμως. 

Αποφεύγει όμως να αναφερθεί στα αποκλειστικά πολιτικά ερωτήματα-ατοπήματα που επικεντρωθήκαμε και τα χαρακτηρίζει ΄΄απολιτικ'' και ''λαϊκίστικα'' γενικώς.
Τα επαναλαμβάνουμε εν συντομία προς άρση κάθε αμφιβολίας: 

- ψήφισε μνημόνια και εφαρμοστικούς νόμους; 
- ψήφισε ξεπούλημα δημόσιας περιουσίας; 
- συνήργησε με την στήριξη του στην φτωχοποίηση του λαού μας;
-ποιείται την νήσσαν για το ξεσπίτωμα οικογενειών; 
- ενοχλήθηκε και αντέδρασε όταν η κυβέρνηση του με σκανδαλώδη και αδιαφανή τρόπο παραχώρησε το MEGA σε δορυφόρο της οικογενείας Μητσοτάκη; Κατά τα άλλα , ''ο Γλέζος τα μπέρδεψε''!!!!!!!!!!
- ενοχλήθηκε και αντέδρασε για τη νομιμοποίηση του ναζιστικού καθεστώτος στο Κίεβο απο τον πρωθυπουργό που στηρίζει ''παντί σθένει''; 
- ενοχλήθηκε και αντέδρασε για το ξέπλυμα της Χρυσής Αυγής στην Ρω και στο Καστελλοριζο; - ενοχλήθηκε και αντέδρασε όταν ο υπουργός εξωτερικών που στηρίζει ''πάσει δυνάμει'' πρότεινε την παρασημοφόρηση του Μέρτζου; 

Αν η αναβολή της τελετής και όχι η ακύρωση του Προεδρικού Διατάγματος θεωρείται αγωνιστική περγαμηνή των βουλευτών του φερομένου ως αριστερού κόμματος, τι να υποθέσει κάποιος για το διαπραγματευτικό τσαγανό της κυβέρνησης;

Αν τα παραπάνω θεωρούνται από τον κ. Τσόγκα ''απολιτίκ'' και ''αστήρικτα'', δικαιώνει απόλυτα τον τίτλο του πολιτικού ''εξωφυλαρούχα'', ούτε καν ''τσικό''. 

Ο κ. Τσόγκας, προφανώς επειδή αγνοεί ή θεωρεί ''παρωχημένες'' τις συλλογικές αποφάσεις των πολιτικών δομών της αριστεράς αναζητεί τον ''ανώνυμο'' επιστολογράφο και καταφεύγει σε καθαρά προσωπικούς υβριστικούς χαρακτηρισμούς σε γενικό πρόσωπο. Ειλικρινά, πιστεύει οτι το περιεχόμενο του κειμένου αντιπροσωπεύει μόνο έναν; Αν όντως είναι έτσι, η επαφή με τα κοινωνικά δρώμενα δεν πρέπει να είναι ένα από τα ''ατού '' του κ.Τσόγκα. Έχει την εντύπωση ότι ο Μ. Γλέζος είναι υπέρ της κατάργησης των συλλογικών αποφάσεων; Αυτή είναι η ΄΄νέα εκδοχή΄΄ της αριστεράς που ευαγγελίζεται ο κ. Τσόγκας; 

Αποδώσαμε στον κ.Τσόγκα τον χαρακτηρισμό “Γουλιμής”-διαισθανόμενοι την επιθυμία του να καταχωρηθεί στο ιστορικό πάνθεον, έστω και ως ''Ηρόστρατος'';- διότι όπως και ο Μιλτιάδης Γουλιμής εξελέγη εντελώς απρόσμενα και οριακά- με τέσσερις ψήφους μόλις έναντι του Χ.Τρικούπη. Μήπως θεωρεί τον εαυτό του πολιτικό "φαβορί'' και όχι ευνοημένο από μια ευνοϊκή συγκυρία στην πολιτική ρουλέτα; Φαίνεται ότι δεν του αποδίδουμε την πολιτική βαρύτητα που πιστεύει ότι του αναλογεί. Εδώ θα πρέπει να τονίσουμε ότι ο Γουλιμής εξεδήλωσε και την πρόθεση να παραιτηθεί υπέρ του Χ.Τρικούπη, ενδεικτικό πολιτικής ακεραιότητας και ήθους μιας άλλης ''παρωχημένης'' εποχής. Σήμερα ουδείς παραιτείται! 

Προβαίνει επίσης ο κ.Τσόγκας σε ποσοτική σύγκριση των δύο κειμένων (26 σειρές έναντι μόλις 7). Ίσως είναι το μόνο αληθές στα όσα μας καταλογίζει. Ομολογούμε και την αδυναμία μας να περιγράψουμε συνοπτικά την πολιτική αγυρτεία του ΣΥΡΙΖΑ. 
Ακριβώς η αδυναμία μας αυτή, μας οδήγησε στην επίκληση του Γ. Σουρή που με το απαράμιλλο ταλέντο του περιγράφει εντελως επιγραμματικά μια παρακμιακή πολιτική και κοινωνική πραγματικότητα αντίστοιχη αυτής που υπηρετεί ο κ.Τσόγκας. 

Αν τα ειρωνικά σχόλια για τον Μ. Γλέζο από τον κ.Τσόγκα δεν αντικατοπτρίζουν την εκχυδαϊσμένη μορφή δημοσίου λόγου που μετέρχεται ο ....θιχθείς και περιγράφει ο τεράστιος σατυρικός ποιητής, ας καταφύγει στα Ποινικά Δικαστήρια όπου θα πρέπει να δικαιολογήσει στο Κορινθιακό ακροατήριο κατά πόσο το κυβερνητικό έργο είναι ''ποιοτικότερο'' από όσα δυσώδη περιγράφει ο Γ. Σουρής. Ενδεχομένως να αποκαταστήσει εν μέρει την φίμωση της ΛΑΕ τόσο από τα κρατικά κανάλια όσο και από τα διαπλεκόμενα ΜΜΕ των Αθηνών.

ΑΔΗΜΟΝΟΥΝΤΕΣ Κ' ΑΝΑΜΕΝΟΝΤΕΣ .

ΥΓ. Ζητούμε την επιείκεια των συμπαθών Ρομά γιατί περιγράφουμε την πολιτική αγυρτεία του ΣΥΡΙΖΑ με συναφείς κοινωνικούς χαρακτηρισμούς, κάτι που οφείλεται στην ελευθεριότητα του Γ. Σουρή. Πέρα από εμάς κάθε υπόνοια για ρατσιστικές λογικές. Χαρακτηρισθήκαμε "σεξιστές" χωρίς να μπορούμε να αντιληφθούμε το σκεπτικό του "θιχθέντος". 
Ή μήπως δεν έχει λογική αφετηρία και είναι μια συνηθισμένη εκφορά ''κλισέ" γκαιμπελικής υφής;