Η Ομάδα Εθελοντισμού και Αλληλεγγύης Κόρφου (ΟΑΕΚ) συνεχίζει το έργο της.


Με αφορμή προηγούμενη ανάρτηση μου, ήρθαν στην επιφάνεια πάρα πολλές άσχημες πλευρές ανθρώπινης συμπεριφοράς και νοοτροπίας. Επιβεβαιώθηκε στη πράξη πολύ γρήγορα η ουσία των αναφορών που περιείχε το κείμενο αυτό, και ξετυλίχτηκε όλο το “δρομολόγιο" βήμα βήμα αυτού που ονομάζω στο κείμενο μου “σύστημα Πνευματικού “ . Οφείλω εδώ να εξηγήσω περαιτέρω, ότι λέγοντας σύστημα Π, δεν αναφέρομαι σε άμεση εμπλοκή του Δήμαρχου Πνευματικού. Δεν θα μπορούσε άλλωστε να είναι τόσο πολύ άμεσα εμπλεκόμενος με κάθε τι που συμβαίνει στο δήμο Κορινθίων. Είναι μια πολιτική εκτίμηση που πηγάζει από την γνώση μιας σειράς γεγονότων και πρακτικών που έχουν συμβεί και συμβαίνουν στον δήμο Κορινθίων και τα οποία λόγω της ιδιότητας μου σαν bloger δημοσιογράφου ασχολούμενου και με τα τοπικά ζητήματα γνωρίζω προσωπικά ή διαβάζω.
Με λίγα λόγια, αναφέρομαι κυρίως σε μια πολιτική επιλογή μιας εφαρμοζόμενης αυτοδιοικητικής διακυβέρνησης, όπου τα πάντα ελέγχονται και κινούνται από τον δήμαρχο και το στενό του περιβάλλον. Με αυτόν τον τρόπο υπάρχει σε ομόκεντρους κύκλους ένα περιβάλλον συμφερόντων που αλληλοεξυπηρετούνται, με μια πελατειακή σχέση εξάρτησης και αλληλοκάλυψης. Έτσι εξασφαλίζονται η επανεκλογή των αιρετών, και η συνέχιση των πελατειακών σχέσεων του δήμου με ορισμένους “εκλεκτούς" πολίτες του.

Όταν η δημιουργία μιας ομάδας εθελοντών, με ξεκάθαρους ανιδιοτελείς στόχους και αρχές, έρχεται να ταράξει τα λιμνάζοντα νερά μιας μικρής κοινωνίας, αυτοί που βλέπουν να χάνουν τη μπουκιά μέσα από το στόμα τους, γιατί έχουν άλλη αντίληψη για τη σχέση έμμισθων υπηρεσιών “προσφοράς” - εθελοντικής προσφοράς χωρίς καμιά χρηματική συναλλαγή, κάνουν τα αδύνατα δυνατά να διαβάλλουν την ιδέα του ανιδιοτελούς εθελοντισμού, να θεωρήσουν ότι είναι αχρείαστη και ανώφελη και ίσως να βλάπτει κιόλας τους κατοίκους!
Έτσι με την καθοδήγηση τους στήνεται μια εκδήλωση (εδώ υπάρχει θέμα πως “χρησιμοποιήθηκαν" οι νέοι του χωριού σε αυτή την υπόθεση) στην οποία ενώ ζητήθηκε η βοήθεια της Ομάδας εθελοντισμού και αλληλεγγύης Κόρφου (ΟΑΕΚ) από τους νέους του χωριού και αυτή προσφέρθηκε απρόσκοπτα,  στο τελείωμα της εκδήλωσης αποσιωπήθηκε πλήρως η προσφορά της ΟΑΕΚ. 
Στη δικαιολογημένη έκφραση δημόσιας απορίας γιατί έγινε αυτό; η ΟΑΕΚ δέχτηκε επίθεση από την κυρία Γιολάντα και τον γιο της, μέσα από ανάρτηση στο facebook με ειρωνικές  αναφορές για την ομάδα και το έργο της  αλλά και προσωπική λεκτική επίθεση. 


Επειδή όμως ο Κόρφος είναι μια πολύ μικρή κοινωνία, και όλοι γνωριζόμαστε πολύ καλά μεταξύ μας,  οφείλουμε να είμαστε πολύ προσεκτικοί στο τι γράφουμε δημοσίως. Η ΟΑΕΚ  στην οποία συμμετέχω, έχει μπροστά της μόνο τα προβλήματα της τοπικής κοινωνίας και το μόνο της μέλημα είναι να βοηθήσει ανιδιοτελώς στην ανακούφιση και την επίλυση τους.