ANCΙΕNT MYCENAEAN TRAIL RUN 2018 – 2ο Ορεινό Ημιμαραθώνιο Μυκήνες-Τενέα στις 18 Μαρτίου 2018



Στα χνάρια του καλύτερου διατηρημένου αρχαίου μυκηναϊκού δρόμου θα έχουν την ευκαιρία να τρέξουν οι δρομείς που θα πάρουν μέρος στο ANCΙΕNT MYCENAEAN TRAIL RUN 2018 – 2ο Ορεινό Ημιμαραθώνιο Μυκήνες-Τενέα στις 18 Μαρτίου 2018.

Ο ορεινός ημιμαραθώνιος διοργανώνεται από τον Ορειβατικό Σύλλογο Κορίνθου, τον Μορφωτικό & Εκπολιτιστικό Σύλλογο Στεφανίου Κορινθίας και τον Αθλητικό Όμιλο Δρομέων Κορινθίας «Εφυραίοι Ωκύποδες» υπό την αιγίδα του Δήμου Κορινθίων. Η περσινή και πρώτη διοργάνωση γνώρισε μεγάλη επιτυχία προσελκύοντας 190 δρομείς απ’ όλη την χώρα.

Ο αγώνας Trail έχει εκκίνηση την Πύλη των Λεόντων των Μυκηνών και κινείται στα χνάρια του αρχαίου Μυκηναϊκού Δρόμου που συνέδεε τις Μυκήνες με τα λιμάνια του Κορινθιακού και Σαρωνικού κόλπου και αποτέλεσε μέρος ενός άριστα επιμελημένου οδικού δικτύου που κατασκευάστηκε το 13ο αιώνα π.Χ. με στόχο να εξασφαλίσει τις επικοινωνίες αλλά και την άμυνα της περιοχής και διατηρείται σήμερα στα όρια του Δήμου Κορινθίων και του Δήμου Άργους-Μυκηνών.

Πέρα από τα εντυπωσιακά υπολείμματα του αρχαίου δρόμου που στηρίζεται σε αναλημματικούς τοίχους και γεφύρια κυκλώπειων διαστάσεων, η διαδρομή προσφέρει πολλές εναλλαγές του τοπίου ενώ ο ορεινός όγκος της Νυφίτσας (Ψηλή Ράχη), που σχηματίζει τα φυσικά σύνορα των νομών Αργολίδας και Κορινθίας, εξασφαλίζει πανοραμική θέα προς την Πελοπόννησο και την Στερεά Ελλάδα. Παράλληλα η διαδρομή είναι απαιτητική με συνολική θετική υψομετρική διαφορά +944 μ. και κακοτράχαλα μονοπάτια.

Στη διαδρομή μήκους 22,80 χιλιομέτρων, οι δρομείς συναντούν διάφορα αξιοθέατα της περιοχής όπως βυζαντινά μνημεία, το Αστεροσκοπείο Στεφανίου, το μεσαιωνικό κάστρο του Αγιονορίου, τις ανασκαφές της Αρχαίας Τενέας, ενώ περνάνε από τα χωριά Στεφάνι, Αγιονόρι, Κλένια και Χιλιομόδι για να τερματίσουν στο στάδιο του Χιλιομοδίου.

Οι online εγγραφές θα ανοίξουν στην ιστοσελίδα https://ancientmycenaeantrail.wordpress.com τη Κυριακή 28 Ιανουαρίου 2018 και ώρα 00:01 π.μ. και θα ολοκληρωθούν το βράδυ τις Κυριακής 11 Μαρτίου 2018 και ώρα 11:59 μ.μ. ή μέχρι να συμπληρωθεί ο ανώτατος αριθμός δρομέων (300).

Το κόστος συμμετοχής είναι 5€.

Για περισσότερες πληροφορίες και φωτογραφίες σχετικά με τον αγώνα επισκεφτείτε την σελίδα του ANCIENT MYCENAEAN TRAIL RUN 2018 στο: https://ancientmycenaeantrail.wordpress.com όπως και την σελίδα του αγώνα στο Facebook: https://www.facebook.com/ancientmycenaeantrail/