Ψηφίζω και στηρίζω την ΕΝΩΣΗ ΠΟΛΙΤΩΝ ΚΟΡΦΟΥ !


Την ερχόμενη Κυριακή 26 Μαΐου, καλούμαστε σαν Έλληνες πολίτες να εκφράσουμε το δικαίωμα του εκλέγειν, σε τρεις κάλπες για την τοπική αυτοδιοίκηση και μια για τις ευρωεκλογές.
Για πρώτη φορά "δοκιμάζεται" ένας εκλογικός νόμος στη τοπική αυτοδιοίκηση που είναι πιο κοντά στην αναλογική εκπροσώπηση στους Δήμους αλλά δίνει επίσης και σχετική αυτονομία στη διοίκηση των Κοινοτήτων.
Στον Κόρφο, δόθηκε η δυνατότητα να υπάρξουν αυτόνομοι συνδυασμοί σε σχέση με τους συνδυασμούς των υποψήφιων Δημάρχων.
Έτσι σύμφωνα με το πρωτοδικείο Κορίνθου τρεις είναι οι συνδυασμοί για την Κοινότητα Κόρφου που θα διεκδικήσουν τη ψήφο μας. Έχω γράψει σχετικά σε προηγούμενη ανάρτηση μου. Από την πλευρά μου και πολύ νωρίς, έθεσα ένα πλαίσιο με το οποίο θα μπορούσε  να υπάρξει ένας μοναδικός συνδυασμός που θα ένωνε όλους τους κατοίκους  στη βάση ενός κοινά αποδεκτού προγράμματος διοίκησης και επίλυσης προβλημάτων. 
Δεν υπήρξε αποδοχή εκ των πραγμάτων αυτής της λογικής, έτσι φτάσαμε στη σημερινή πραγματικότητα. 
Από τη πλευρά μου, ενθάρρυνα την δημιουργία της ΕΝΩΣΗΣ ΠΟΛΙΤΩΝ ΚΟΡΦΟΥ και βοήθησα να υπάρξουν προγραμματικές θέσεις που θα δεσμεύουν τον συνδυασμό για την υλοποίηση τους.
Με χαρά μας είδαμε και άλλον συνδυασμό να δημοσιοποιεί και να δεσμεύεται σε κοινές προτάσεις με εμάς, ενώ ο τρίτος συνδυασμός, αυτός που περιλαμβάνει και αυτούς που μέχρι τώρα διοικούσαν, απαξιοί να δεσμευτεί για οτιδήποτε....!!
Την Κυριακή ψηφίζω και στηρίζω την ΕΝΩΣΗ ΠΟΛΙΤΩΝ ΚΟΡΦΟΥ, γιατί πιστεύω στην αναλογικότητα και την πιο πλατιά εκπροσώπηση και συμμετοχή των πολιτών στα κοινά, γιατί έχει πρόγραμμα και δεσμεύεται γι' αυτό, γιατί έχει ανθρώπους ανιδιοτελείς με διάθεση για προσφορά στο κοινωνικό σύνολο, γιατί τέλος δεν εκφράζει επιχειρηματικά ή κάθε άλλου είδους ιδιωτικά συμφέροντα παρά μόνο αυτά του συνόλου των Κορφιωτών.

Γιώργος Βασιλειάδης