Την Δευτέρα ας βγει νικητής ο Κόρφος!


Με ικανοποίηση διαπιστώνουμε ότι ξεκίνησε επιτέλους, ένας δημόσιος διάλογος (λίγο πριν τις αυριανές εκλογές ) για τα ζητήματα που αφορούν τον Κόρφο.

Έκπληξη αποτελεί ασφαλώς ο νυν Αντιδήμαρχος Μ. Χατζής που το τελευταίο (προεκλογικό) διάστημα έχει γίνει λαλίστατος και πολυγραφότατος στο να παρουσιάζει το "θετικό" έργο της απερχόμενης δημαρχίας Πνευματικού. 
Θα θέλαμε να θυμίσουμε στον κ. αντιδήμαρχο, ότι  δεν ξέρουμε άνθρωπο στον Κόρφο που να πίνει το... "πόσιμο νερό Στυμφαλίας", το οποίο προμηθεύεται μετά από συχνές απροβλεπτες και απρογραμμάτιστες (ειδικά το καλοκαίρι) διακοπές.
Η αποξήρανση του έλους που χαιρετίσαμε σαν θετικό  έργο, δεν ολοκληρώθηκε ποτέ, ενώ το πρόβλημα των κουνουπιών (που αμφισβήτησε ότι υπάρχουν ο κ. Χατζής) ήδη έχει γίνει πολύ ενοχλητικό και επικίνδυνο για την υγεία. 
Όσο για τα υπόλοιπα στα οποία αναφέρεται, (βιολογικός,  κατασκευή στην Κόρινθο εργοστάσιου επεξεργασίας απορριμμάτων), είναι πάγια προβλήματα τα οποία θα έπρεπε να έχουν επιλυθεί πριν πολλά χρόνια που ο κ. Πνευματικός είναι δήμαρχος και αυτό δεν έχει γίνει μέχρι σήμερα.
Η "εξομοίωση χώρων λιμενικών εγκαταστάσεων Κόρφου με ζώνη λιμένα", που αποφασίστηκε και όντως διαβάσαμε στο ΦΕΚ, δεν ξέρουμε ακόμα πως θα εφαρμοστεί στην πράξη και αν τελικά θα έχει θετικά αποτελέσματα για το σύνολο των πολιτών του Κόρφου και όχι για λίγους "εκλεκτούς".
Θα θέλαμε να τονίσουμε επισης ότι η επιλογή του συνδυασμού ΕΝΩΤΙΚΗ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΚΟΡΦΟΥ  να μην παρουσιάσει προγραμματικές θέσεις, προεκλογικά, δημιουργεί ερωτηματικά για την επόμενη ημέρα των εκλογών, για τις προτεραιότητες και δεσμεύσεις, που αναλαμβάνει έναντι των δημοτών.

Ευχόμαστε από την Δευτέρα, το νέο Κοινοτικό Συμβούλιο που θα έχει εκλεγεί, ενωμένο σε μια γροθιά, να αντιμετωπίσει με προτεραιότητα τις άμεσες ανάγκες, τα προβλήματα υγείας, ασφάλειας, καθημερινότητας και ανάπτυξης που είναι ζωτικά για τους κατοίκους και παραθεριστές του Κόρφου. 

Ο παρακάτω διάλογος διεξήχθη στo facebook.

Mike Spiliotis Tι πρέπει να γίνει στον Κόρφο την επομένη των εκλογών.
Άμεσα πρέπει να καθιερωθεί η τακτή και ανοικτή λειτουργία του τοπικού συμβουλίου, σε προκαθορισμένες ημερομηνίες γνωστές σε όλους, μία φορά το μήνα κατά προτίμηση τα Σαββατοκύριακα.
Δεν ελεγχόμαστε από κανένα, είμαστε ένας πραγματικά ανεξάρτητος τοπικός συνδυασμός, αν χρειαστεί γεθα διαμαρτυρηθούμε ως χωριό στα ΜΜΕ, στο Δημοτικό Συμβούλιο ή και στο Περιφερειακό Συμβούλιο αν χρειαστεί. Ο Κόρφος προσφέρει ήδη σημαντικά έσοδα στο Δήμο Κορινθίων και μπορεί να γίνει κινητήριος μοχλός ανάπτυξης σε όλη τη Σολυγεία. Δεν του αξίζει αυτή η εγκατάλειψη… Καλά τα έργα στο Σοφικό και στο Αγγελόκαστρο, αλλά μόνο ο Κόρφος μπορεί να εξασφαλίσει ότι τα σπίτια στη Σολυγεία θα παραμείνουν ανοικτά και όχι κλειστά αλλά …με ωραίους δρόμους… Αυτή η νοοτροπία δεν μπορεί τελικά να μας πάει πουθενά
Ωστόσο, πάντα γενικά και αφηρημένα μιλώντας (για όλη την Ελλάδα) όταν ο κοινοτάρχης ή το σύστημα εξουσίας νοιάζεται μόνο για την ασφαλτόστρωση και το σημαιοστολισμό ενός ή δύο μόνο καταστημάτων δεν θα έχει το ανάστημα να κτυπήσει το χέρι στο τραπέζι στο Δήμαρχο και αν απαιτήσει. Τότε και η συνεδρίαση του τοπικού συμβουλίου θα γίνει περιττή λεπτομέρεια.
Βεβαίως ο Κόρφος δε χρειάζεται και άλλους ρεβανσισμούς, αλλά την επόμενη μέρα, όλοι μαζί να δουλέψουμε για το χωριό για μία άλλη μέρα. Όχι άλλα χαμένα χρόνια, όχι άλλη εγκατάλειψη, όχι άλλο σε τεχνητές διαιρέσεις (ντόπιοι Αθηναίοι, καταστηματάρχες —παραθεριστές) κλπ, όχι άλλο σε κοντόφθαλμα μικροσυμφέροντα και νοοτροπίες που αγκυλώνουν τον τόπο.
Στο πρόγραμμα μας υπάρχει μία σειρά μέτρων που έχουν τους παρακάτω στόχους:
• Κάλυψη άμεσα των επειγουσών υποδομών (υπάρχουν κάτοικοι που το χειμώνα με δυσκολία έχουν πρόσβαση στον σπίτι τους στο έτος 2019!)- αθλοπαιδείας κλπ
• Ανάπτυξη του Κόρφου με ήπιο τρόπο, βιώσιμο - φιλικό στο περιβάλλον και δίκαιο για όλους
• Προστασία του περιβάλλοντος και της θάλασσας-κανένα νέο ιχθυοτροφείο
• Παράταση της τουριστικής περιόδου
• Ενίσχυση της παιδείας και του αθλητισμού στη νεολαία
• Διατήρηση και ανάδειξη της πολιτιστικής μας ταυτότητας
• Κίνητρα στη νεολαία να παραμείνει στον τόπο
Ο Κόρφος έχει μεγάλες δυνατότητες για μία ήπια και βιώσιμη ανάπτυξη (όχι μόνο οικονομική αλλά και περιβαλλοντική-πολιτιστική) λόγω του φυσικού του κάλλους, των μνημείων του, του ανθρώπινου δυναμικού του και της γειτνίασης με την Αθήνα που θα ανεβάσει όλη τη Σολυγεία.
Καλούμαστε να αλλάξουμε σελίδα με την αλλαγή στο τοπικό συμβούλιο ύστερα από μία παθογένεια δεκαετιών, για ένα ανοικτό τοπικό συμβούλιο που θα συζητά, θα ενημερώνει και θα ενημερώνεται και θα διεκδικεί με τρόπο δημοκρατικό και συνεργατικό με τους συμπολίτες.
Μ.Γ.Σ.

Μιχάλης Χατζής Φίλε Μιχάλη, Καλημέρα....
Δράττομαι της ευκαιρίας να επισημάνω κάποια σημαντικά πράγματα τα οποία είτε έχουν πραγματοποιηθεί είτε έχουν ήδη δρομολογηθεί και μετά βεβαιότητος εξασφαλίζουν για τις επόμενες γενιές την ποιοτικότερη εξέλιξη και αναβάθμιση 
του Κόρφου:
Η παρούσα Δημοτική Αρχή της οποίας ήμουν και είμαι μέλος κατά τη διάρκεια της, προέβη στα εξής σημαντικά έργα για τον Κόρφο, 
1. Εξασφάλισε και τροφοδοτεί τον Κόρφο με πόσιμο νερό Στυμφαλίας σε πλήρη επάρκεια.
2. Αποξηρανε το έλος ένα έργο που δεν το είχε τολμήσει ουτε αγγίξει κανείς μέχρι σήμερα.
3. Προέβη στην αγορά ακινήτου για Αθλοπαιδιές (γήπεδο 5Χ5, τένις, μπάσκετ. Βολευ)
4.Έχει μελετήσει και αναμένεται η ένταξη του έργου αποχέτευσης και κατασκευής μονάδας βιολογικού καθαρισμού.
5. Εξομοίωσε την ζώνη Λιμένα του Κόρφου και ενέταξε αυτή στο Δημοτικό Λιμενικό Ταμείο, ένα έργο που θα εκτοξεύσει και θα αναπτυξει τουριστικά τον Κόρφο (Αρ. ΦΕΚ 284/27-11-2018 τεύχος Α.Α.Π. Αρ. Απόφασης 24459)
6. Κατασκευάζει στην Κόρινθο εργοστάσιο επεξεργασίας απορριμμάτων με δικά του χρήματα (Δήμος) με ότι αυτό συνεπάγεται για την επίλυση του μεγάλου αυτού προβλήματος (καλύτερες παρεχόμενες υπηρεσίες; Μείωση τελών) . . . ! ! !
Κ.λ.π.
Αισθάνομαι την υποχρέωση να απαντήσω στα γραφόμενα σου, μην δίνουμε την εντύπωση της εγκατάλειψης.... νιώθω ότι αδικεί κάποιος τον Δήμαρχο κατ' επέκταση και μένα ως Αντιδήμαρχο της Παρούσας Δημοτικής Αρχής.
Υ.Γ.: Και ο Συνδυασμός "ΠΟΡΕΙΑ ΕΥΘΥΝΗΣ" του Δημάρχου Ανεξάρτητος ήταν και είναι και πότε δεν συμβιβάστηκε με κανένα Πολιτικό Παράγοντα μπροστά στα συμφέροντα μεγάλα ή μικρά του Δήμου και των Δημοτών του (ορα αγώνες κατά της επέκτασης Ιχθυοτροφειων στην περιοχή του Κόρφου)


Mike Spiliotis Aγαπητέ αντιδήμαρχε, καλημέρα
Σε ευχαριστώ καταρχήν για την ορθολογική παράθεση επιχειρημάτων.


Είναι αλήθεια ότι τα έργα (1) και (2) ήταν έργα άμεσα ωφέλιμα για τον τόπο.
Από τα παρακάτω σημαντικά μέτρα ωστόσο, κανένα δεν είναι ακόμη σε φάση πραγμάτωσης, χωρίς να απαξιώνω την απαραίτητη προετοιμασία.
Το γεγονός αυτό σε συνδυασμό, με την έλλειψη μικρών έργων καθημερινότητας δημιουργούν τελικά μία εικόνα εγκατάλειψης.
Για παράδειγμα, μολονότι έγιναν σημαντικά έργα στην παραλία στην είσοδο του χωριού, στο χωριό από την ταβέρνα του Αντώνη και πέρα η παραλία είναι τελείως εγκατελειμένη και χωρίς επαρκή φωτισμό.
Τα σταμπωτά σοκάκια απέχουν απ αυτό που χρειάζεται ο Κόρφος, έργα με υλικά φιλικά στο περιβάλλον..
Η οδοποιία σε μόνιμους κατοίκους είναι πολλές φορές ανύπαρκτη (ίσως και ενημέρωσαν λανθασμένα οι θεσμικοί σου συνεργάτες) 
Επίσης θεωρώ λάθος ότι στήνεται μόνο μία πλωτή εξέδρα για ελλιμενισμό σκαφών και σε ένα μόνο συγκεκριμένο σημείο.
Νομίζω ότι κριτήριο για την προτεραιότητα των έργων ήταν η πληθυσμιακή πυκνότητα, πράγματι στο Σοφικό έχουν γίνει έργα….
Όμως ο Κρφος μπορεί να αναβαθμίσει όλη την περιοχή και να προσφέρει απασχόληση στη νεολαία

Σαν συντοπίτης σου εύχομαι καλή προσωπική επιτυχία