Προεκλογική συγκέντρωση ΚΚΕ στη Κόρινθο.


Με επιτυχία πραγματοποιήθηκε η προεκλογική συγκέντρωση - συνεστίαση του ΚΚΕ στην Κόρινθο. Χαιρετισμό απηύθυνε η υποψήφια βουλευτής με το ΚΚΕ Βιβή Τζέκου, ενώ την κεντρική ομιλία εκφώνησε ο Στέφανος Λουκάς μέλος της ΚΕ του ΚΚΕ.
Στην ομιλία της η Β. Τζέκου (δείτε εδώ βίντεο) αναφέρθηκε στους δυο δρόμους ανάπτυξης τονίζοντας πως «οι βιομηχανίες τις περιοχής έχουν τεράστια κέρδη: Χαρακτηριστικά παραδείγματα, η "Fulgor" που έχει πάρει συμβόλαια εκατομμυρίων, η "Μότορ Όιλ" που είναι σταθερά στις πρώτες θέσεις αύξησης κερδών ακόμα και μέσα στην κρίση αλλά και άλλες. Ταυτόχρονα οι εργαζόμενοι της περιοχής βιώνουν μια εντελώς αντίθετη πραγματικότητα ελαστικές σχέσεις εργασίας, μισθούς πείνας, εντατικότητα και πίεση που οδηγούν σε εργατικά ατυχήματα.
Στις πλάτες των αυτοαπασχολούμενων εμπόρων της περιοχής στήνουν κοροϊδία με το open mall, το οποίο με το τυρί της επιδότησης βάζει από την πίσω πόρτα την πλήρη κατάργηση του ωραρίου και της Κυριακής αργίας, βάζοντας τις βάσεις για την μεγαλύτερη συγκέντρωση στον κλάδο του εμπορίου και την κυριαρχία των πολυεθνικών».
Αναφορά έγινε και στις επενδύσεις καλλιέργειας και επεξεργασίας φαρμακευτικής κάνναβης στα Εξαμίλια που πραγματοποιούνται, παρά τους φόβους που εκφράζονται για επιπτώσεις για το περιβάλλον, ενώ το κύριο είναι ότι με όχημα τη θεραπευτική κάνναβη, προβάλλεται η ναρκωκουλτούρα με την υποστήριξη μάλιστα της νεολαίας ΣΥΡΙΖΑ που διοργανώνει σχετικά φεστιβάλ.
«Η ανάπτυξή τους σημαίνει ιδιωτικοποίηση κρίσιμων τομέων για τη ζωή του λαού, όπως στην υγεία, που η πολιτική που εφαρμόζεται έχει οδηγήσει το νοσοκομείο Κορίνθου να υπολειτουργεί, με βασικές ελλείψεις σε προσωπικό και με κλειστή παιδιατρική κλινική. Σημαίνει τα παιδιά μας να κάνουν μάθημα σε προκάτ και ακατάλληλα κτίρια, όπως γίνεται φέτος στα νηπιαγωγεία του νομού που δεν επαρκούν για να καλύψουν τις ανάγκες. Σημαίνει ανύπαρκτα μέτρα αντιπυρικής προστασίας: Φτάσαμε πάλι στην περίοδο των πυρκαγιών και στην ουσία τίποτα δεν έχει αλλάξει σε σχέση με πέρσι που θρηνήσαμε θύματα.
Απέναντι σε όλα αυτά το ΚΚΕ δίνει με συνέπεια τη μάχη εκεί που μετράει: Στους χώρους δουλειάς, στα εργοστάσια, στις γειτονιές, δίπλα στους εργαζόμενους και το λαό. Στο νομό μας παρεμβαίνει με όλες τις δυνάμεις που διαθέτει στα ταξικά σωματεία και στήριξε έμπρακτα τους αγώνες του προηγούμενου διαστήματος. Καλούμε και το λαό της Κορινθίας να δώσει δύναμη στο ΚΚΕ, γιατί η ψήφος στο ΚΚΕ θα είναι παρακαταθήκη για την επόμενη μέρα. Το ΚΚΕ θα είναι πραγματική, μαχητική λαϊκή αντιπολίτευση».
Στην ομιλία του ο Στέφανος Λουκάς (δείτε εδώ βίντεο) ανέδειξε ότι οι εκλογές είναι πεδίο διαπάλης δύο αντίπαλων στρατοπέδων. Από τη μια είναι οι μεγαλοεπιχειρηματίες, το κεφάλαιο και από την άλλη βρίσκονται η εργατική τάξη, οι φτωχοί αυτοπασχολούμενοι στις πόλεις και στην ύπαιθρο, η νεολαία και οι γυναίκες των εργατικών - λαϊκών οικογενειών, οι επιστήμονες και καλλιτέχνες και όλοι όσοι υποφέρουν από την τεράστια εκμετάλλευση των επιχειρηματικών ομίλων, της ΕΕ και του ΝΑΤΟ.
Για το λαό, στην κάλπη δεν κρίνεται αν θα είναι κυβέρνηση η ΝΔ ή ο ΣΥΡΙΖΑ. Κυβέρνηση αυτοδύναμη ή με συνεργασίες. Κρίνεται αν με την ψήφο τους περισσότερες λαϊκές δυνάμεις, στείλουν μήνυμα ότι μπορεί η οικονομική καπιταλιστική κρίση και η αντιλαϊκή πολιτική διαχείρισής της να τσάκισε τα λαϊκά δικαιώματα, αλλά απ’ αυτό απόκτησαν πολιτική πείρα ώστε να εγκαταλείψουν αυτή την πολιτική, να γυρίσουν την πλάτη στο μονόδρομο της καπιταλιστικής ανάπτυξης.
Αυτό εξαρτάται από την ενίσχυση του ΚΚΕ στην κάλπη και την συμπόρευση μαζί του νέων δυνάμεων στο κίνημα. Το ΚΚΕ είναι το μόνο Κόμμα που ενημερώνει τον λαό και αντιπαλεύει τους επικίνδυνους σχεδιασμούς ΝΑΤΟ - ΗΠΑ - ΕΕ, στους οποίους εμπλέκεται η χώρα μας, με τη σύμφωνη γνώμη των άλλων κομμάτων. Όλη αυτή η δράση, μέσα και έξω από τη Βουλή, είναι η εργατική λαϊκή αντιπολίτευση.
Τονίστηκε ο ρόλος που παίζουν τα κόμματα της μιας χρήσης για το σύστημα, αλλά και η ακροδεξιά με όποια μορφή, είτε του Βελόπουλου είτε άλλη, που πρέπει ο λαός να την τσακίσει. Μόνο ένα ισχυρό ΚΚΕ, μπορεί να τσακίσει την ακροδεξιά και το φασισμό, την εγκληματική ναζιστική Χρυσή Αυγή. Γιατί θα δυναμώσει η πάλη ενάντια στα μονοπώλια που γεννούν και τρέφουν το φασισμό.
Κλείνοντας υπογράμμισε ότι απέναντι στα ψεύτικα διλήμματα που βάζουν προεκλογικά. Η ΝΔ, ο ΣΥΡΙΖΑ, το ΚΙΝΑΛ, για να υποκλέψουν λαϊκές ψήφους, έχουν υπογράψει και προωθούν τις "μεταμνημονιακές" αντιλαϊκές δεσμεύσεις υπέρ του κεφαλαίου, με βάση το πρόγραμμα σταθερότητας για την τριετία 2019-2022 που δόθηκε στην ΕΕ. Έχουν δεσμευτεί για τα "ματωμένα" πλεονάσματα και τα αντιλαϊκά μέτρα που χρειάζονται για να επιτυγχάνονται μέχρι το 2060. Από την επομένη των εκλογών θα εφαρμοστούν οι συστάσεις και οι κατευθύνσεις της ΕΕ όπως καθορίζονται στην έκθεση της πρόσφατης αξιολόγησης της ΕΕ. Που περιλαμβάνουν περικοπές σε δαπάνες Υγείας, Πρόνοιας Παιδείας, αλλαγές στο Ασφαλιστικό, με νέες περικοπές στις συντάξεις πείνας, αύξηση των ορίων ηλικίας συνταξιοδότησης.
«Ψηφίζουμε ΚΚΕ στις 7 Ιούλη για να ενισχύσουμε τη δύναμή μας, να εμποδίζουμε την υλοποίηση των αποφάσεών τους. Την επόμενη μέρα, στις 8 Ιούλη, με δεδομένη την επίθεση του κεφαλαίου μόνο η ενίσχυση του ΚΚΕ μπορεί να διασφαλίσει ότι ο λαός θα είναι πιο δυνατός για να οργανώσει την αντεπίθεσή του», κατέληξε. 
Η βραδιά ολοκληρώθηκε με λαϊκό γλέντι.
πηγή: www.902.gr