Αιολικά "πάρκα". Πολύ κακό για το τίποτα!!


Νομίζω ότι η λαϊκή παροιμία "πολύ κακό για το τίποτα" εκφράζει απόλυτα αυτό που γίνεται τα τελευταία χρόνια με τα δήθεν αιολικά "πάρκα". Μόλις γύρισα από ένα τριήμερο ταξίδι μου στην Ευρυτανία την οποία είχα επισκεφθεί πάλι πέρσι τέτοιο καιρό και διαπίστωσα με τα ίδια μου τα μάτια, ότι πολλές βουνοκορφές πλέον έχουν καταληφθεί από σειρές ανεμογεννητριών αλλοιώνοντας πέρα από όλα τα άλλα δεινά που επιφέρουν, την οπτική ομορφιά του φυσικού περιβάλλοντος....!! 
Πολύ κακό για το τίποτα λοιπόν, γιατί όπως διαβάζω, μια ανεμογεννήτρια των 2 μεγαβάτ, περιέχει 260 τόνους ατσάλι, δηλαδή 300 τόνους μετάλλευμα και 170 τόνους κάρβουνο (όλα από εξορύξεις) επεξεργασία και μεταφορά που όλα γίνονται με ορυκτά καύσιμα !!
Η ανεμογεννήτρια μπορεί να γυρίζει μέχρι να διαλυθεί (στα 15 με 20 χρόνια ζωής που έχει), ποτέ όμως δεν θα παράξει όση ενέργεια χρειάστηκε για να κατασκευαστεί!
Μια τεράστια επικοινωνιακή μηχανή έχει στηθεί για να μας πείσει ότι πρόκειται για ανανεώσιμη πηγή ενέργειας για "πράσινη"  ανάπτυξη, για  επενδύσεις  που θα σώσουν το περιβάλλον και την οικονομία! Οι πραγματικά ωφελημένοι είναι κατά 70% οι Γερμανοί που τα εξάγουν, κατά 20-25% οι Γάλλοι και οι Ιταλοί που τα λειτουργούν (αλλά κερδίζουν από την ηλεκτροδότηση με πυρηνικά ή με αέριο), και τα ρέστα είναι για τους "επιχειρηματίες" μας που βγάζουν τις άδειες και μιλάνε καλά ελληνικά στα Υπουργεία.
(Περισσότερα εδώ ΔΙΚΤΥΟ ΦΟΡΕΩΝ ΚΑΙ ΠΟΛΙΤΩΝ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑ ΤΩΝ ΑΓΡΑΦΩΝ