Σ.ΕΠ.Ε ΑΝΤΙΘΕΤΟΙ ΣΕ ΡΟΛΟ "ΔΙΩΚΤΗ ΚΑΠΝΙΣΤΩΝ"

 
ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟΥ ΕΡΓΑΣΙΑΣ ΚΑΙ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ
ΠΕΙΡΑΙΩΣ 40, 10182, ΑΘΗΝΑ
ΤΗΛ.: 2131516157

Αθήνα, 19-1-2011


ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Η Επιθεώρηση Εργασίας επανιδρύθηκε το 1998 με τη μορφή του Σώματος Επιθεώρησης Εργασίας, λειτουργεί δε από τότε με ένα σύγχρονο οργανωτικό πλαίσιο και παρόλες τις ελλείψεις σε ανθρώπινο δυναμικό, σύγχρονη υλικοτεχνική υποδομή και παντελή έλλειψη μηχανοργάνωσης, είναι μια από τις καλύτερες σε λειτουργία δημόσια υπηρεσία, εκτελώντας τεράστιο κοινωνικό έργο, όπως αυτό αποδεικνύεται κάθε φορά από τα επίσημα στοιχεία και την ετήσια έκθεση πεπραγμένων αυτής.
Η επιχειρούμενη εδώ και αρκετό καιρό απαξίωση της Επιθεώρησης Εργασίας από ορισμένες πλευρές ώστε να προβάλλεται επικοινωνιακά η ανάγκη επανασύστασής της και προς ποιά άραγε κατεύθυνση, μας γεννάει ερωτηματικά, τα οποία εντείνονται μετά τις χθεσινές δηλώσεις του Υπουργού Υγείας και πρώην Υπουργού Εργασίας, ότι η Επιθεώρηση Εργασίας θα ελέγχει και την εφαρμογή του αντικαπνιστικού νόμου.
Μετά την εφαρμογή του Μνημονίου και τη διολίσθηση των εργασιακών σχέσεων και των κεκτημένων των εργαζομένων, αντί η Επιθεώρηση Εργασίας αποκλειστικά να απασχολείται με το πολύ δύσκολο αντικείμενό της, δηλαδή την εφαρμογή της Εργατικής Νομοθεσίας και την προστασία των εργαζομένων, της αναθέτουν άσχετα καθήκοντα με αποτέλεσμα να αποπροσανατολίζεται από το έργο της. Άραγε για ποιό λόγο; Είμαστε κάθετα αντίθετοι με την εμπλοκή της Επιθεώρησης Εργασίας στην εφαρμογή της αντικαπνιστικής νομοθεσίας.
Καλούμε δε την Υπουργό Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης κα Λούκα Κατσέλη να προστατεύσει τη λειτουργία της Επιθεώρησης Εργασίας, ώστε απρόσκοπτα να μπορεί να επιτελεί την κοινωνική αποστολή της στις πολύ δύσκολες συγκυρίες που αντιμετωπίζει η χώρα μας.

                                                     ΓΙΑ ΤΟ Δ.Σ.

                                                  Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ


                                                ΗΛΙΑΣ ΚΙΟΥΛΟΣ