Κύριε Τατούλη... Συναίνεση, όχι επιβολή!!



Διαβάζω... 

"Για τρίτη φορά το θέμα της επιλογής του Περιφερειακού Συμπαραστάτη του Πολίτη και της Επιχείρησης έρχεται ως θέμα (και ψηφορία φυσικά) στη τακτική συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου την ερχόμενη Δευτέρα 28 Φεβρουαρίου στις 14.30 στο «Αποστολοπούλειο Πνευματικό Κέντρο Δήμου Τρίπολης».


Υπενθυμίζουμε ότι στις δύο προηγούμενες ψηφοφορίες ο εκλεκτός του Πέτρου Τατούλη δικηγόρος Μεσσηνίας Γιώργος Μπουλούκος δεν μπόρεσε να συγκεντρώσει τις απαιτούμενες ψήφους ώστε να εκλεγεί στη σημαντική αυτή θέση.
Ψηφίζουν συνολικά 51 περιφερειακοί σύμβουλοι εκ των οποίων οι 31 ανήκουν στην παράταξη του Πέτρου Τατούλη ΝΕΑ ΠΕΛΟΠΟΝΗΣΟΣ.

Ο συμπαραστάτης χρειάζεται τα 2/3 των μελών του Περιφερειακού Συμβουλίου για να εκλεγεί, δηλαδή 34 ψήφους !
Ο νομοθέτης του Καλλικράτη δεν προβλέπει άλλη διαδικασία μετά από αυτή που θα πραγματοποιηθεί ως τρίτη διαδικασία την ερχόμενη Δευτέρα στην Τρίπολη."
-----------------------------------------------------------

Διαβάζοντας το παραπάνω κείμενο, μόνο με δυσαρέσκεια και οργή μπορείς να εκφραστείς. Γιατί  σε ένα θέμα που χρειάζεται ο Περιφερειάρχης να επιδείξει την μέγιστη σύγκλιση, συνεννόηση και συμφωνία , για την επιλογή ενός προσώπου που θα εκπροσωπήσει έναν νέο θεσμικό ρόλο, ο κ.Τατούλης με μια μονοπαραταξιακή προσωπική επιλογή, προσπαθεί να επιβάλλει τον εκλεκτό του.

Ο Νομοθέτης του Καλλικράτη σκόπιμα προέβλεψε να χρειάζεται τα 2/3 των μελών του Περιφερειακού Συμβουλίου.Επιβάλλει δηλαδή την σύμπραξη στην εκλογή και μελών της αντιπολίτευσης, γιατί ο Συμπαραστάτης είναι ένας ρόλος που πρέπει να συγκεντρώνει την όσο το δυνατόν μεγαλύτερη αποδοχή των εκλεκτόρων του αλλά και τον σεβασμό και την καταξίωση του λαού.


Και να μην προβλεπόταν πλειοψηφία 2/3, στοιχειώδης λογική  επιβάλλει στον επικεφαλής της περιφέρειας, να προσπαθήσει να εξασφαλίσει την μέγιστη συναίνεση στην πρόταση του, με σοβαρότητα και ευθύνη .
-----------------------------------------------------