Δεν πληρώνομαι, δεν πληρώνω...



 
Αιφνιδιασμένη η κυβέρνηση από την έκταση που προσλαμβάνουν τα κινήματα κοινωνικής ανυπακοής στη χώρα μας, προσπαθεί να τα δυσφημήσει ως "τζαμπατζήδες" και να τα καταστείλει, στέλνοντας εισαγγελείς στα διόδια και προετοιμάζοντας νομοσχέδια με ιδιώνυμο την άρνηση πληρωμής εισιτηρίου στις αστικές συγκοινωνίες. Η κυβέρνηση φοβάται ότι η κοινωνική ανυπακοή, που έχει ειρηνικό και μη βίαιο χαρακτήρα, μπορεί να δώσει άλλη δυναμική στην υπόκωφη οργή των πολιτών για το Μνημόνιο. Ότι μπορεί να αποδειχθεί η σπίθα που λείπει...
Δεν λειτουργεί μόνη της η κυβέρνηση. Διαθέτει τα όπλα μαζικής καταστροφής, τα κανάλια, που, τουλάχιστον τα πιο επίσημα και μεγαλύτερα, είναι στα χέρια των διαπλεκομένων συμφερόντων - παλαιών τε και νέων! Οι "εθνικοί νταβατζήδες", αφού έφαγαν το καταπέτασμα την περίοδο της ανάπτυξης, αφού τσέπωσαν για τα μεγάλα οδικά έργα 14 φορές ακριβότερα κονδύλια σε σύγκριση με τα αντίστοιχα έργα π.χ. στην Ισπανία, δηλαδή αφού αποτέλεσαν βασικούς παράγοντες για την εθνική χρεωκοπία, τώρα προσανατολίζονται σε νέες χρυσοτόκους όρνιθες, την ενέργεια, τα απορρίμματα και τον τζόγο.
Στην εποχή του Μνημονίου και της "πράσινης ανάπτυξης", "νέοι παίκτες" επιχειρούν να λεηλατήσουν το "κρατικό μονοπώλιο" της ΔΕΗ και του ΟΠΑΠ, "νέοι παίκτες", πολλοί από τους οποίους έχουν παλαιά βαριά ονόματα.
Όταν λοιπόν η κυβέρνηση επιτίθεται στο κίνημα "Δεν πληρώνω, δεν πληρώνω", στην ουσία κάνει τη δουλειά των διαπλεκομένων της εργολαβίας και των μίντια. Είναι φανερό ότι χρειάζεται να γίνει επαναδιαπραγμάτευση των συμβάσεων παραχώρησης των εθνικών οδών, ώστε να σταματήσουν τα διόδια, που συνεχώς ακριβαίνουν και πολλαπλασιάζονται, να λειτουργούν ως νομισματοκοπείο.
Σε μια περίοδο που το Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων έχει καταργηθεί, είναι πολιτικό σκάνδαλο να νέμονται τα δημόσια έργα τρεις μεγάλες εταιρείες, οι οποίες "συμπτωματικά" ανήκουν σε επιχειρηματίες που δραστηριοποιούνται στα μίντια. Ενέργεια, σκουπίδια και τζόγος είναι οι ομολογημένες επιχειρηματικές κύριες δραστηριότητες των βαρόνων των μίντια.
Είναι κοινωνική πρόκληση η αύξηση των διοδίων και των εισιτηρίων ενώ μειώνονται οι μισθοί. Όταν δεν πληρώνεσαι, είναι εύλογο να ιεραρχείς με διαφορετικό τρόπο τις ανάγκες και τις πληρωμές σου. Ήδη 200.000 καταναλωτές της ΔΕΗ αδυνατούν να πληρώσουν τους λογαριασμούς τους.
Είμαστε ακόμη στην αρχή! Ας μην ψάχνουν κυβέρνηση και εργολάβοι για υποκινητές. Κάθε μέρα τα κανάλια διασύρουν ολόκληρες κοινωνικές ομάδες επειδή αντιδρούν στο Μνημόνιο. Δεν έχουν αντιληφθεί τα διαπλεκόμενα ότι οι πολίτες, αν και καθηλωμένοι στη θέση του τηλεθεατή, τους έχουν πάρει χαμπάρι; Ότι μαζί με την πολιτική αναξιοπιστία της κυβέρνησης βουλιάζει και το σύστημα των μίντια;
 ΠΗΓΗ: ΑΥΓΗ
Ημερομηνία δημοσίευσης: 08/02/2011