Απόπειρα εκφοβισμού και φίμωσης Δημοτικού Συμβούλου!
ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ


Απόπειρα εκφοβισμού και φίμωσης Δημοτικού Συμβούλου

Επείγουσα προκαταρκτική εξέταση διατάχθηκε από το Πταισματοδικείο Κορίνθου, μετά από μήνυση που κατατέθηκε από την επιχείρηση KORINTHIAN PALACE, εναντίον του επικεφαλής της Κίνησης Πολιτών, δημοτικού συμβούλου, Χαράλαμπου Κασίμη και των εφημερίδων ΠΡΩΙΝΗ και ΣΦΕΝΤΟΝΑ.

Ο Χ. Κασίμης μηνύεται διότι, στο Δημοτικό Συμβούλιο της 12/ο1/11, άσκησε κριτική και έλεγχο στον τρόπο με τον οποίο ο δήμος διαχειρίζεται την περίπτωση επιχείρησης (χωρίς καν να αναφερθεί στο όνομα αυτής, όπως προκύπτει από το πρακτικό της συνεδρίασης), η οποία έχει, σοβαρές και μεγάλου ύψους, οικονομικές εκκρεμότητες με τον Δήμο, ο οποίος ταυτόχρονα, εξακολουθεί να συνεργάζεται μαζί της.

Για αυτήν την, πρωτίστως πολιτικής και ηθικής τάξης, άσκηση ελέγχου - όπως είναι το θεσμικό καθήκον του ως Δημοτικού Συμβούλου - μηνύθηκε από την παραπάνω επιχείρηση για «συκοφαντική δυσφήμιση».

Ακόμη πιο θλιβερό και εξοργιστικό είναι το γεγονός ότι στη συγκεκριμένη μήνυση, καταθέτει ως μάρτυς κατηγορίας εναντίον του Χαράλαμπου Κασίμη και εμφανίζεται υπερασπιζόμενος τη συγκεκριμένη επιχείρηση, ο Δημοτικός Σύμβουλος της πλειοψηφίας και πρόεδρος της επιτροπής συμβιβαστικής επίλυσης φορολογικών διαφορών κ. Δ. Τζαναβάρας.

Καταγγέλλουμε την πρωτοφανή προσπάθεια πολιτικού εκφοβισμού και εκβιαστικής φίμωσης του Δημοτικού Συμβούλου της Κίνησης Πολιτών, στην προσπάθεια του να υπερασπιστεί τα συμφέροντα των Δημοτών του Δήμου Κορινθίων και την ανάγκη ισότιμης μεταχείρισης όλων των δημοτών και επιχειρήσεων.

Καλούμε την Δημοτική Αρχή να καταδικάσει τέτοια φαινόμενα πολιτικού εκφοβισμού εκλεγμένων Δημοτικών Συμβούλων. Φοβούμαστε όμως ότι η στάση της, όπως έχει καταγραφεί και στην περίπτωση της μήνυσης κατά υπαλλήλων του Δήμου από την ίδια επιχείρηση, αποκαλύπτει την ηθική και πολιτική της ευθύνη για τις ενέργειες αυτές.

Θα πρέπει να γίνει σαφές προς κάθε κατεύθυνση ότι η Κίνηση Πολιτών αγωνίζεται και θα αγωνίζεται για τα συμφέροντα του Δήμου και των πολιτών και δεν πρόκειται να υπαναχωρήσει από αυτή την βασική αρχή της όσες απόπειρες και αν γίνουν να την φιμώσουν.

Το Γραφείο Τύπου της Κίνησης Πολιτών