Η ελληνικότητα των Ελλήνων....(συνέχεια)


Εύλογα αναρωτιέται  κανείς,  γιατί σήμερα οι νεοέλληνες να ασχολούνται τόσο πολύ με την "καθαρότητα" των Ελλήνων και της Ελληνικής φυλής;  
Γιατί "διαρρηγνύουν τα ιμάτιά τους" για την άρρηκτη σύνδεση τους με τους αρχαίους Έλληνες που ...διέπρεψαν πολιτιστικά φιλοσοφικά και πολιτικά στον γνωστό αρχαίο κόσμο; 
Γιατί  αναγκάζονται να "προσπαθούν" να αποδείξουν ότι είναι γηγενείς, αυτόχθονες και γνήσιοι Ελληνες νιώθοντας μια αδιόρατη απειλή πάνω από το κεφάλι τους;
Ασφαλώς το θέμα δημιουργήθηκε κυρίως την τελευταία  εικοσαετία και έχει να κάνει με την παρουσία και παραμονή για κάποιο διάστημα στη χώρα μας, ανθρώπων από άλλες χώρες, γειτονικές η πιο μακρινές, γεγονός που οφείλεται στα προβλήματα που αντιμετωπίζουν αυτοί οι άνθρωποι στις δικές τους χώρες  και αυτά μπορεί να είναι οικονομικά, κοινωνικά, η πολιτικά .
Τέτοιου είδους προβλήματα υπάρχουν και δημιουργούνται ανά τους αιώνες σε όλον τον πλανήτη σαν αποτέλεσμα κυρίως, κατακτητικών πολέμων για την αρπαγή του πλούτου των άλλων χωρών, αλλά και από γεωλογικά η άλλα φυσικά φαινόμενα που αναγκάζουν τους λαούς σε μετακινήσεις. Σε τέτοιες μετακινήσεις όπως είναι φυσικό,  αναγκάστηκαν να προσφύγουν και οι "Ελληνες" είτε σαν "θύματα"  παρόμοιων συνθηκών αλλά και σαν θύτες κατακτητές άλλων περιοχών.
Αυτό που εγώ θέλω να τονίσω και να υποστηρίξω με αυτό το άρθρο , είναι ότι κατ΄αρχήν πρέπει να συμφωνήσουμε πως όλοι είμαστε ΑΝΘΡΩΠΟΙ, κάτοικοι αυτού του Πλανήτη, άσχετα με το χρώμα ,τη φυλή, τη γλώσσα, τη θρησκεία. Στα εκατομμύρια χρόνων  εξέλιξης του είδους,  υπήρξαν πολλές αλλαγές και προσαρμογές των ανθρώπων στις κλιματολογικές συνθήκες που επικρατούσαν κάθε φορά και σε κάθε γεωγραφικό χώρο, δίνοντας και τα ανάλογα χαρακτηριστικά στους ανθρώπους που κατοικούσαν σε αυτές, όπως το χρώμα της επιδερμίδας τους, τις διατροφικές τους συνήθειες και τις θρησκευτικές τους ανάγκες.
 Είναι αυτονόητο λοιπόν, πως πρέπει σαν Άνθρωποι να δείχνουμε ανοχή, συμπαράσταση, συμπόνια και όποια βοήθεια μπορούμε , σε κάθε άνθρωπο που έχει αυτή την ανάγκη.
Αυτά τα γράφω  χωρίς επιστημονικές γνώσεις κοινωνιολογίας, ούτε καν πανεπιστημιακής μόρφωσης. Δεν διεκδικω καμία μοναδική αλήθεια ούτε κανένα αλάθητο, αλλά δεν μπορώ να δεχτώ και τις κατευθυνόμενες υπογείως και επιμελώς, ρατσιστικές και φασιστικές αντιλήψεις, περί δήθεν "καθαρότητας" και "κινδύνου" από τους ξένους, στηρίζομαι μόνο στην απλή λογική χωρίς φόβο και πάθος, διεκδικώντας μόνο την ιδιότητα του σκεπτόμενου ενεργού ανθρώπου πολίτη αυτού του κόσμου!