Ανοιχτά μυαλά -Ανοιχτά σχολεία



Χθες 18-03-2011, στις 12 το μεσημέρι στα Περιβολάκια, συγκεντρώθηκαν οι πρόεδροι και τα μέλη των τοπικών συμβουλίων του Αγιονορίου, Σπαθοβουνίου, Στεφανίου, γονείς με τα παιδιά τους, μαθήτριες και μαθητές των δημοτικών σχολείων καθώς και άλλοι κάτοικοι, αποφασισμένοι να δώσουν με πίστη και πείσμα τον αγώνα τους να μη κλείσουν τα δημοτικά σχολεία των χωριών τους.

Πρώτα κατευθύνθηκαν προς το Δημαρχείο όπου ο κ. Δήμαρχος τους διαβεβαίωσε ότι το Δ.Σ της Τετάρτης 23-03-2011 στη συνεδρίασή του θα στηρίξει τον δίκαιο αγώνα τους. Εκεί, μπροστά στο Δημαρχείο εκπρόσωποι των Κοινοτήτων από καρδιάς μιλώντας εξέθεσαν στα Μ.Μ.Ε την οργή τους απέναντι στην άδικη απόφαση του Υπουργείου Παιδείας αλλά και τα αποστομωτικά επιχειρήματα γιατί τα σχολεία τους πρέπει να μείνουν ανοικτά.

Στη συνέχεια κατευθύνθηκαν προς τη Διεύθυνση της Α/θμιας εκπαίδευσης νομού Κορινθίας, όπου αντιπροσωπεία και από τα τρία χωριά, παρουσία του αντιδημάρχου κ. Χρήστου Χασικίδη και εκπροσώπων του Δ.Σ του συλλόγου διδασκάλων, απαίτησε από τον Διευθυντή της Α/θμιας κ. Παπαγεωργάκη, να στείλει έγγραφο στο Υπουργείο Παιδείας όπου να εκθέτει την άριστη κατάσταση των δημοτικών σχολείων καθώς και των καινοτομιών που αυτά έχουν υιοθετήσει.

Η Κίνηση Πολιτών βρέθηκε στο πλευρό τους και επαναλαμβάνει και από ‘δω την συμπαράστασή της στο δίκαιο αγώνα των συνδημοτών μας να μην κλείσουν τα δημοτικά σχολεία των χωριών τους και δεσμεύεται ότι θα σταθεί αταλάντευτα δίπλα τους ως τη δικαίωσή τους.