Νέα... Κερατέα στην Επίδαυρο!!


Ο ΔΗΜΟΣ ΚΟΡΙΝΘΙΩΝ ΠΟΥ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΖΕΙ ΚΑΙ ΤΟ ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΟ ΠΡΟΒΛΗΜΑ
 ΣΕ ΣΧΕΣΗ ΜΕ ΤΗΝ ΕΠΙΔΑΥΡΟ ΦΑΙΝΕΤΑΙ ΟΤΙ ΠΡΟΤΙΜΑΕΙ ΤΗΝ ....ΣΙΩΠΗ!!!
Δυναμικές κινητοποιήσεις προαναγγέλλουν οι κάτοικοι του δήμου Επιδαύρου, αντιδρώντας στην εφαρμογή της απόφασης που προωθεί το υπουργείο Περιβάλλοντος και προβλέπει την ένταξη της περιοχής στο Ειδικό πλαίσιο Χωροταξικού Σχεδιασμού και Αειφόρου Ανάπτυξης Υδατοκαλλιεργειών.
Όπως καταγγέλλουν οι κάτοικοι σε περίπτωση που κάτι τέτοιο γίνει πράξη, ο Σαρωνικός θα μετατραπεί σε πραγματικά νεκρή θάλασσα. Υποστηρίζουν επίσης ότι η προτεινόμενη δημιουργία μιας τεράστιας βιομηχανικής ζώνης ιχθυοκαλλιέργειας θα έχει συνέπειες στον Τουρισμό.
Στην απόφαση του υπουργείου, προβλέπεται η δημιουργία και λειτουργία ιχθυοτροφείων, σε απόσταση μόλις 50 μέτρων από τις ακτές της αρχαίας Επιδαύρου.
Ήδη, σε κοντινή απόσταση από τις παραλίες της Επιδαύρου, λειτουργούν τουλάχιστον 8 μονάδες ιχθυοτροφείων, που έχουν επιβαρύνει το θαλάσσιο οικοσύστημα της περιοχής, χωρίς όμως να έχουν προκαλέσει προς το παρόν κάποιο σοβαρό πρόβλημα στις παραλίες της.
Ο δήμος της Επιδαύρου ξεκίνησε να πραγματοποιεί τοπικές γενικές συνελεύσεις σε όλα τα διαμερίσματά του, προκειμένου να ενημερώσει τους δημότες για το θέμα και να διαμορφωθεί ένα πλαίσιο αγωνιστικών κινητοποιήσεων.
Η επιτροπή αγώνα πραγματοποίησε σήμερα ενημερωτική εκστρατεία, διανέμοντας φυλλάδια και άλλο υλικό, στα διερχόμενα αυτοκίνητα που στρίβουν από την εθνική οδό και παίρνουν το δρόμο Ισθμού-Επιδαύρου. Μάλιστα, σχεδιάζουν τις επόμενες ημέρες να πραγματοποιήσουν αντίστοιχη κινητοποίηση στα διόδια.
Ο δήμος έχει στο πλευρό του και τους τρεις βουλευτές της Αργολίδας, την Περιφέρεια, το Τεχνικό Επιμελητήριο, αλλά και όλους τους φορείς και τους κατοίκους της περιοχής.
Καθοριστική για το μέλλον των κινητοποιήσεων θα είναι η συνάντηση που θα έχουν την Πέμπτη, αντιπροσωπεία του δήμου Επιδαύρου, στην οποία θα συμμετέχουν και βουλευτές της Αργολίδας, με τον αναπληρωτή υπουργό ΥΠΕΚΑ, Νίκο Σηφουνάκη.
απο την ελευθεροτυπια