ΔΗΜΑΡΧΕ ΚΟΡΙΝΘΙΩΝ ΟΧΙ ΑΛΛΗ ΚΟΡΟΙΔΙΑ...



Δυστυχώς αναγκαζόμαστε να ασχοληθούμε με το θέμα για τρίτη (!) φορά μέσα σε ένα μήνα, καθώς στο Δήμο Κορινθίων προτιμούν να παίζουν επικοινωνιακά παιχνίδια εις βάρος των αστέγων παρά να κάνουν αυτό που οφείλουν: να δώσουν άμεσα πραγματική λύση. Μετά την ψευδή απάντηση του Δήμου στην πρώτη επιστολή μας, την οποία καταγγείλαμε, ο Δήμος Κορινθίων ανακοίνωσε ότι βρήκε τελικά χώρο για τους άστεγους: το κέντρο του ΚΗΦΗ. Ακόμα ένα ψέμα. Το ίδιο βράδυ πήγαμε στο συγκεκριμένο κτίριο και το βρήκαμε κλειστό, ενώ στα τηλέφωνα επικοινωνίας που έδωσε ο Δήμος δεν απαντούσε κανείς! 
Την Τετάρτη 1η Φλεβάρη το πρωί επισκεφθήκαμε το ΚΗΦΗ στις ώρες λειτουργίας του. Μάθαμε ότι θα είναι ανοιχτό κατόπιν συνεννόησης και μόνο για όσους άστεγους έχουν ελληνική υπηκοότητα! Οι υπόλοιποι προφανώς σύμφωνα με τη λογική του Δήμου Κορινθίων μπορούν να πεθάνουν από το κρύο. Όπως πληροφορηθήκαμε, το απόγευμα οι λίγοι άστεγοι που το έμαθαν και προσπάθησαν να μπουν στο συγκεκριμένο κτίριο το βρήκαν κλειστό.
Ούτως ή άλλως, στην πόλη μας πλέον είναι δεκάδες οι άστεγοι και το ΚΗΦΗ με τα 5-6 κρεβάτια του δεν επαρκεί.
Μετά από όλα αυτά, ΚΑΤΑΓΓΕΛΛΟΥΜΕ τη δημοτική αρχή για τα ασύστολα ψέματά της και την ανύπαρκτη κοινωνική της πολιτική.
Ο χειμώνας δεν τελειώνει την Παρασκευή.
ΑΠΑΙΤΟΥΜΕ από τη δημοτική αρχή:
Να αναλάβει τις ευθύνες της και να προβεί στις δέουσες ενέργειες, όπως ορίζει ο καλλικρατικός νόμος.
ΑΜΕΣΗ στέγαση και σίτιση για ΟΛΟΥΣ τους άστεγους της πόλης.
Ενημέρωση των ίδιων των αστέγων μέσω της κοινωνικής υπηρεσίας του Δήμου.

Όχι άλλη κοροϊδία στους δημότες της Κορίνθου. Όχι άλλα παιχνίδια με ανθρώπινες ζωές, που προφανώς είναι σε πραγματικό κίνδυνο κάθε νύχτα που περνάει με αυτό το κρύο. Αν είστε ανίκανοι ακόμα και για τα πιο ουσιώδη καθήκοντά σας, να παραιτηθείτε άμεσα.

Ανοιχτή συνέλευση πλατείας «Περιβολάκια» Κορίνθου
---------------------------------------------------------------------------
ΑΦΙΕΡΩΝΟΥΜΕ ΣΤΟΝ ΔΗΜΑΡΧΟ ΕΝΑ ΜΙΚΡΟ ΔΕΙΓΜΑ ΔΡΑΣΕΩΝ ΑΛΛΩΝ ΔΗΜΩΝ ΜΗΠΩΣ ΚΑΙ Η ΣΥΓΚΡΙΣΗ ΤΟΥ ΚΟΥΡΔΙΣΕΙ ...ΚΟΙΝΩΝΙΚΕΣ ΧΟΡΔΕΣ.
-------------------------------------------------------------------------------
Φιλοξενία αστέγων στον πύργο Πειραιά

ισόγειο χώρο του πύργου στον Πειραιά, θα μπορούν να φιλοξενηθούν όλοι οι άστεγοι της πόλης, προκειμένου να προστατευθούν από τις χαμηλές θερμοκρασίες. Ο δήμος Πειραιά έχει εξασφαλίσει συγκεκριμένο κτιριακό χώρο τον οποίο έχει εξοπλίσει με θέρμανση και πτυσσόμενα κρεβάτια, ενώ στους άστεγους διατίθενται κλινοσκεπάσματα, ζεστά ροφήματα και τροφή.

Ο χώρος θα είναι ανοικτός όλο το εικοσιτετράωρο και θα παραμείνει σε λειτουργία για όσο διάστημα διαρκέσει η κακοκαιρία. Επίσης ο δήμος σε συνεργασία με τους Γιατρούς του Κόσμου έχει εξασφαλίσει ιατροφαρμακευτική περίθαλψη σε όσες περιπτώσεις κρίνεται αναγκαίο.
----------------------------------------------------------------------

Δήμος Παιανίας | Πράξη Αγάπης και Αλληλεγγύης

Ο Δήμος Παιανίας, ιδιαίτερα ευαισθητοποιημένος στα θέματα κοινωνικής αλληλεγγύης, την περίοδο των εορτών προσέφερε τρόφιμα και είδη ιματισμού σε δημότες που τα είχαν ανάγκη. Όλα τα είδη που προσφέρθηκαν ήταν χορηγία εταιρειών αλλά και ιδιωτών που ευαισθητοποιήθηκαν για μια ακόμα φορά και με την βοήθειά τους έδωσαν χαρά και ανακούφιση σε συνανθρώπους μας που έχουν δυσκολίες αυτό τον καιρό.

Σε συνεργασία της Προέδρου του Φορέα Κοινωνικής Προστασίας και Παιδείας κας Καίτης Ανδρέου με την ομάδα των εργαζομένων του προγράμματος «Βοήθεια στο Σπίτι» καθώς και της Κοινωνικής Λειτουργού, διατέθηκαν τρόφιμα και ρούχα συνολικά σε 30 νοικοκυριά με δυσκολίες επιβίωσης.
----------------------------------------------------------------------
Φιλοξενία αστέγων στην Πάτρα

Ο Κοινωνικός Οργανισμός του Δήμου Πατρέων με αφορμή τις χαμηλές θερμοκρασίες που θα επικρατήσουν σύμφωνα με την ΕΜΥ αυτήν την εβδομάδα, ενημερώνει τους πολίτες, ότι θα λειτουργήσει καθημερινά από τις 3:00 μ.μ. έως τις 8:00 μ.μ., γραφείο υποδοχής αστέγων πολιτών στο ισόγειο του Κοινωνικού Οργανισμού (Γούναρη 76), όπου θα γίνεται καταγραφή και αξιολόγηση όσων συμπολιτών προσέλθουν για φιλοξενία.

Οι άστεγοι θα οδηγούνται στο κεντρικό ΚΑΠΗ (Φιλαδελφείας 7), όπου με την εποπτεία του προέδρου του Κοινωνικού Οργανισμού κ. Θεοχάρη Μασσαρά και την υποστήριξη του προσωπικού του Τμήματος Τρίτης Ηλικίας, οι πολίτες που στερούνται στέγης, θα φιλοξενούνται σε ειδικά διαμορφωμένο χώρο με τις απαραίτητες υποδομές.
-----------------------------------------------------------------------