ΔΥΝΑΜΙΚΗ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΤΗΣ"ΠΛΑΤΕΙΑΣ ΠΕΡΙΒΟΛΑΚΙΑ"



ΔΥΝΑΜΙΚΗ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΤΗΣ"ΠΛΑΤΕΙΑΣ ΠΕΡΙΒΟΛΑΚΙΑ" ΣΤΟ ΕΡΓΑΤΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΚΟΡΙΝΘΟΥ

ΑΝΑΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ ΑΠΟ ΣΦΕΝΔΟΝΑ

Για μια ακόμα φορά οι άνθρωποι της “πλατείας Περιβολάκια” μπήκαν μπροστά δυναμικά και αποφασιστικά να ενημερώσουν τον κόσμο για το χαράτσι της ΔΕΗ.
Και δεν ήταν μόνοι τους … Πέρα από τον ικανοποιητικό αριθμό των συμπολιτών μας που παρακολούθησαν την εκδήλωση, υπήρχαν και οι εκπρόσωποι από της αντίστοιχες “πλατείες” Κιάτου και Ξυλοκάστρου.

Με τα πολύ σημαντικά πράγματα που ακούστηκαν στην συγκέντρωση, το καθαρό συμπέρασμα είναι ότι κανένας ‘Ελληνας δεν είναι υποχρεωμένος να πληρώσει αυτό το παράνομο και αντισυνταγματικό χαράτσι.
Όταν ο καθένας μας έκανε το συμβόλαιο παροχής ρεύματος με τη ΔΕΗ πουθενά δεν υπήρχε ο όρος που να επιτρέπει στη ΔΕΗ να εισπράττει ειδικούς έκτακτους ή τακτικούς φόρους του κράτους.
Ήδη πολλά δικαστήρια στην Ελλάδα κάθε μέρα δικαιώνουν τους πολίτες που προσφεύγουν και ζητούν να μην πληρώσουν το χαράτσι της ΔΕΗ .

Αυτές τις μέρες μάλιστα είχαμε και την πρώτη απόφαση από δικαστήριο της Κορίνθου.
Ο γνωστός δικηγόρος της πόλης μας Ηλίας Παγωνάκης εξήγησε πως μπορούν να προσφεύγουν οι συμπολίτες μας κατά της ΔΕΗ μέσω ομαδικών αγωγών που θα καλύπτονται αφιλοκερδώς από τον Δικηγορικό Σύλλογο Κορίνθου.
Απάντησε μάλιστα και σε πολλές ερωτήσεις νομικού χαρακτήρα .

Στην συγκέντρωση μίλησαν και εκπρόσωποι της πλατείας Κιάτου και Ξυλόκαστρου , ζητώντας από όλους τους κατοίκους της Κορινθίας αγώνα και αλληλεγγύη.
Μάλιστα η εκπρόσωπος της πλατείας Κιάτου έκανε πολλούς παρευρισκόμενους να δακρύσουν όταν ανέφερε περίπτωση που μίλαγε με δύο ηλικιωμένους για να τους εξηγήσει και να τους βοηθήσει ώστε να μην πληρώσουν το χαράτσι και η γριούλα κλαίγοντας της έλεγε “ Δεν έχω παιδί μου λεφτά για να πληρώσω. Δεν μπορώ να το πληρώσω!”
Και με αυτό το παράδειγμα η δυναμική κυρία από την πλατεία του Κιάτου ζήτησε από όλους τους συμπολίτες μας να κρατήσουμε ψηλά την σημαία της αλληλεγγύης και της αξιοπρέπειας. Να μην πέσουμε θύματα του διαίρει και βασίλευε που προσπαθεί να επιβάλει το σύστημα!

Η χθεσινοβραδινή συγκέντρωση ήταν ένα ηχηρό μήνυμα κατά των κέντρων αποφάσεων ερήμην του λαού ότι ο ίδιος ο λαός θα ανατρέψει στην πράξη όλα τα σκληρά, αντιλαϊκά και αντισυνταγματικά μέτρα που παίρνονται σε βάρος του τα τελευταία 2 χρόνια.

ΚΑΛΕΣΜΑ

Καλούμε όλους τους φορείς και τους πολίτες της Κορινθίας, στην συγκέντρωση που θα γίνει την Κυριακή 12 Φεβρουαρίου στις 11:00 στην πλατεία Ελευθερίας στο Κιάτο.
Συμπολίτες αντισταθείτε!!!
σε όσους υπογράφουν Μνημόνια και ξεπουλάνε τον τόπο μας, καταδικάζουν εμάς και τα παιδιά μας στην εξαθλίωση, που εξευτελίζουν την αξιοπρέπειά μας απειλώντας πως αν δεν πληρώσουμε τα χαράτσια τους, εντελώς απάνθρωπα και παράνομα θα μας κόψουν το ρεύμα!
Η ανοχή τελείωσε!!!

Σ.Σ Γνωρίζουμε το καθήκον μας στην ενημέρωση πέρα αν θέλετε και από προσωπικές μας ευαισθησίες σε κάποια θέματα. Με αυτό που γράφουμε λοιπόν δεν θέλουμε να “ευλογήσουμε τα γένια μας” , αλλά να εκφράσουμε την θλίψη μας και την απογοήτευση μας που κανένα επαγγελματικό τοπικό ΜΜΕ -πλην sfedona.gr- δεν παραβρέθηκε χθες βράδυ στην πολύ σημαντική αυτή εκδήλωση.


-------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Επίσης δημοσιεύουμε ανακοίνωση  του Δ.Σ.Κ σχετικά με το χαράτσι  της ΔΕΗ
-------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Ανακοίνωση του Δικηγορικού Συλλόγου Κορίνθου:

"Το Διοικητικό Συμβούλιο του Συλλόγου μας με την υπ’ αριθμ. 8/2012 απόφασή του, αποφάσισε την συγκρότηση ομάδας δικηγόρων, μελών του Συλλόγου μας, οι οποίοι θα υποστηρίξουν νομικά τους πολίτες που επιθυμούν να προσφύγουν δικαστικώς εναντίον της απειλούμενης διακοπής παροχής ηλεκτροδότησης στο ακίνητό τους από την ΔΕΗ και δεν έχουν την οικονομική δυνατότητα προς τούτο (σύνταξη και συζήτηση αίτησης ασφαλιστικών μέτρων, υποβολή αίτησης και συζήτηση προσωρινής διαταγής και λοιπές συναφείς ενέργειες).

Κατόπιν των ανωτέρω εκλήθησαν με σημερινή ανακοίνωση του Συλλόγου μας οι συνάδελφοι οι οποίοι επιθυμούν να παράσχουν εθελοντικώς τις υπηρεσίες τους στους ανωτέρω πολίτες να το δηλώσουν στην Γραμματεία του Συλλόγου.

Ο Δικηγορικός Σύλλογος Κορίνθου προβαίνει στην παραπάνω ενέργεια θέλοντας να υπογραμμίσει τον θεσμικό κοινωνικό του ρόλο και να στηρίξει του πολλαπλώς δοκιμαζόμενους πολίτες που αδυνατούν να καταβάλουν το ανωτέρω ¨τέλος¨ και απειλούνται εκβιαστικώς με διακοπή της παροχής ρεύματος στο ακίνητό τους και μάλιστα εν μέσω πολικού ψύχους και ως πράξη αντίδρασης στην επιβολή άδικων, κοινωνικά ανάλγητων και αντισυνταγματικών μέτρων και "τελών".

Είναι αυτονόητο ότι οι πολίτες που θα καταφύγουν στην ομάδα που θα συγκροτήσει ο Σύλλογός μας προκειμένου να τύχουν της νομικής υποστήριξης των δεν θα έχουν καμία οικονομική επιβάρυνση".