Δήμος Κορινθίων: υπόδειγμα διαφάνειας, επιμέλειας, νομιμότητας....!!

Αναδημοσιεύουμε σήμερα ρεπορτάζ και άρθρα τοπικών ΜΜΕ που αναδεικνύουν τον πρωτοφανή για την διαφάνεια, επιμέλεια, νομιμότητα..... τρόπο λειτουργίας του Δημοτικού Συμβουλίου Κορίνθου με επικεφαλής τον Δήμαρχο των έργων αλλά και των αναθέσεων όπως προκύπτει κ Πνευματικό.Την όλη προσπάθεια συντονίζει και κυρίως προεδρεύει ο Ν. Σταυρέλης. Παίζουν και διάφοροι κομπάρσοι....


'Εσπασε ο διάολος το ποδάρι του........και γνώρισα τον μεγαλοπρομηθευτή του δήμου Κορινθίων.

Σάββατο πρωί.Βγήκα για μερικές δουλειές στην πόλη. Επισκέπτομαι τη νέα εγκατάσταση του βιβλιοχαρτοπωλείου Οικονόμου στην οδό Εθνικής Αντίστασης.Πολύ όμορφος χώρος, πράγματι. Ο δημοτικός σύμβουλος το έχει φροντίσει με τον καλύτερο τρόπο.
Στο ταμείο η κόρη του Δημάρχου. Πολύ σωστά κάνει και εργάζεται. Η εργασία είναι υγεία.Μπαίνει μια φίλη της και μετά τις αγκαλιές και τα φιλιά δηλώνει ότι εργάζεται εκεί εδώ και μια εβδομάδα.
Πίσω από το ταμείο ένας νεαρός γαλανομάτης γύρω στα 25-30, όχι παραπάνω.
Μιλά στο τηλέφωνο μεγαλοφώνως και λέει : "Έλα κύριε Γιώργο, ο Ηλίας ο Κανελλάκης είμαι"
Μονολογώ: " Χάρηκα πολύ για τη γνωριμία!!! Να που έμαθα ποιός είσαι επί τέλους"

Πληρώνω και φεύγω. Γυρίζω στο σπίτι και ανατρέχω στο "ΔΙΑΥΓΕΙΑ"
Με ένα πρόχειρο υπολογισμό στον κ. Κανελλάκη Ηλία, που εργάζεται στο βιβλιοπωλείο Οικονόμου,ή έχει κάποια σχέση με το βιβλιοπωλείο, έχουν ανατεθεί πάνω από 500.000 ευρώ σε προμήθειες γραφικής ύλης, αναλώσιμα, σημαιοστολισμοί τον τελευταίο χρόνο από το δήμο Κορινθίων,το δήμο Λουτρακίου και το δήμο Σικυώνίων.Ο δήμος Κορινθίων έχει αναθέσει προμήθεια υλικών της τάξης των 378.509,11 ευρώ, ο Δήμος Λουτρακίου-Περαχώρας &Αγίων Θεοδώρων 115.484,00ευρώ και ο δήμος Σικυωνίων 8.343,65 ευρώ.Η τελευταία ανάθεση βρίσκεται στο πρακτικό της Οικονομικής Επιτροπής ΑΔΑ: Β49ΦΩΛ7-0ΧΗ αξίας 187.835,52€ της 9-5-2012 στην εδρεύουσα στην Κόρινθο (Κερκύρας 6) Εταιρεία Περιορισμένης Ευθύνης με την επωνυμία “ΚΑΝΕΛΛΑΚΗΣ ΗΛΙΑΣ ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ ΕΠΕ.
Επειδή διασταυρώνω τα πάντα και λαμβάνοντας υπ'όψη το ενδεχόμενο να έχω κάνει λάθος ως προς το πρόσωπο μεταβαίνω αμέσως στη διεύθυνση Κερκύρας 6,Μπαθαρίστρα, να αναζητήσω την εταιρεία.Βρήκα αυτό που δείχνει η φωτογραφία.Ρώτησα τους γείτονες και μου είπαν ότι το κτίριο ήταν ιδιοκτησίας του κ. Γεωργίου Οικονόμου και της οικογενείας του και πρώην κατοικία του.Πινακίδα της εταιρείας Κανελλάκη δεν υπάρχει.
Ερωτώ το δήμαρχο της πόλης και τα μέλη της οικονομικής επιτροπής,
Κεφάλα Σταύρο,Δράκο Παναγιώτη,Φόρτη Φώτη,Χριστοδουλόπουλο Χρήστο, Σταματάκη Μάριο,Κορδώση Χρήστο, Καρπούζη Γρηγόρη:
α)Γνωρίζουν σε ποιόν αναθέτουν τόσο μεγάλες προμήθειες;
β)Γνωρίζουν αν υπάρχει σχέση του κ.Κανελλάκη με τον δημοτικό σύμβουλο και βιβλιοπώλη κ. Γεώργιο Οικονόμου;
Δεν αμφισβητώ τη νομιμότητα της απόφασηςπαρ'όλο που τα ποσά είναι τεράστια. Αμφισβητώ το ηθικό μέρος αυτής και το αστρονομικό ποσό των 500.000 ευρώ και ποιός ξέρει που θα φτάσει μέχρι το τελος του 2012.
Λυπάμαι που θα επαναλάβω ότι υπάρχει τεράστιο ηθικό έλλειμμα στο δήμο Κορινθίων με τις πλείστες περιπτώσεις "κολλητών και ευνοουμένων" όπως το Κορίνθιαν Παλάς, ο σύλλογος Αρκάδων και ο συνεταίρος του κυρίου Ντιγκιρλάκη.

Τα υπόλοιπα είναι υποχρέωση της αντιπολίτευσης αλλά και της συμπολίτευσης του δημοτικού συμβουλίου να τα διερευνήσουν και να απαντήσουν.
Οι 500.000 ευρώ κύριοι, είναι δικά μας λεφτά.Είναι λεφτά των Κορινθίων δημοτών.
Μήπως είναι πολύ υπερβολικά για χαρτικά και γραφική ύλη του δήμου;
Ιδίως όταν δεν φημίζεστε για τις απαντήσεις στα αιτήματα χιλιάδων δημοτών.

Με τιμή
ΥΓ. 'Εχω λάβει τα μέτρα μου για να μην κουκουλωθεί και πάλι η υπόθεση.



Μεθ' εκπλήξεως......

΄ 


Αυτό που δεν ήξερα ήταν ότι ο μεγαλοπρομηθευτής του δήμου Κορινθίων κ.Ηλίας Κανελλάκης είναι ανηψιός του δημοτικού συμβούλου κ. Οικονόμου, πράγμα που κάνει την υπόθεση "οικογενειακή" και πολύ σοβαρότερη.
Πολύ δε μάλλον που ο δήμαρχος είναι στενός φίλος του κ.Οικονόμου δια ξηράς, αέρος και θαλάσσης.
Αυτό που παρέλειψα να αναφέρω στην προηγούμενη ανάρτησή μου είναι πως ο νόμος απαγορεύει ρητά σε αιρετούς να παίρνουν δουλειές από τους δήμους στους οποίους εκλέγονται άνω των 3000 ευρώ ετησίως.
Είναι προφανές λοιπόν ότι έπρεπε να βρεθεί "νόμιμος " τρόπος ανάθεσης.
Θεωρώ απίθανο και αδιανόητο να μην γνωρίζει ο δήμαρχος σε ποιόν αναθέτει δουλειές της τάξης των 379.000 ευρώ και επίσης αδιανόητο να μην έχουν καμία απορία τα μέλη της Οικονομικής Επιτροπής.
Και τούτο διότι είχα προ πολλού ενημερώσει και εφιστήσει την προσοχή των δημοτικών συμβούλων κ.κ Κορδώση και Καρπούζη που συμμετέχουν στην Οικονομική Επιτροπή.Λησμόνησα όμως πως οι κ.κ. Οικονόμου και Κορδώσης είναι κοντοχωριανοί ίσως και φίλοι, και πως ο κ.Οικονόμου ήταν δημοτικός σύμβουλος του αντιδημάρχου κ. Χασικίδη στον πρώην δήμο Τενέας.Το κουβάρι της Τενέας πάει ακόμη πιο μακριά αλλά δεν είναι της παρούσης.
Στη συνέχεια, προ μηνός, ενημέρωσα τον κ. Γιώτη.
Ελπίζω στο σημερινό δημοτικό συμβούλιο η αντιπολίτευση του δήμου αλλά και η υγιής συμπολίτευση να θέσουν τα ερωτήματα που υποχρεούνται να θέσουν στη δημοτική αρχή και να λάβουν τις δέουσες εξηγήσεις.
Δεν θα απορήσω αν στην οδό Κερκύρας 6, φερόμενη έδρα της μονοπρόσωπης εταιρείας Ηλία.Κανελλάκη, το καταστατικό της οποίας πρέπει να βρίσκεται κατατεθιμένο στο δήμο Κορινθίων, μπουν ξαφνικά ταμπέλες, γραφεία και μεταφερθούν υλικά.
Καθόλου δεν θα απορήσω....
Ούτε θα επαναπαυθώ διότι το σύστημα καλά κρατεί και πίνει στην υγεία μας.
Με νωπό ένα σκάνδαλο άλλου τύπου που έχει καταχωνιαστεί σε κάποιο συρτάρι και με άνωθεν παρεμβάσεις.
Και με το συμπέρασμα ότι η "κοινωνική πολιτική του δήμου" εξαντλείται όχι στους έχοντες πραγματικά ανάγκη αλλά στη διάσωση "ημετέρων"
Ειλικρινώς Υμέτερη
θα συνεχίσω να υπερασπίζομαι το συμφέρον των πολλών.

Μάγια Φουριώτη

---------------------------------------------------------------------------

Ο “χαρτοπόλεμος” στην Κόρινθο έδειξε την κατεύθυνση για μία νέα Ελλάδα

12.7.2012 —Το θέμα που προέκυψε στην Κόρινθο με τις αναθέσεις μισού εκατομμυρίου ευρώ σε 3 παρτίδες για χαρτικά και γραφική ύλη, είναι ένα θέμα ΕΞΟΧΩΣ ΠΟΛΙΤΙΚΟ και καλά θα κάνουν κάποιοι να το λάβουν σοβαρά υπόψιν τους εάν θέλουν να προσβλέπουν σε μία αναμόρφωση του πολιτικού συστήματος.

Μέγα θέμα με πολλές οικονομικές και πολιτικές προεκτάσεις φαίνεται να έχει παρουσιαστεί στο Δήμο Κορινθίων μετά την ανακάλυψη αποφάσεων στο πρόγραμμα «ΔΙΑΥΓΕΙΑ» σχετικά με αναθέσεις γιαπρομήθεια χαρτικών και γραφικής ύλης
http://et.diavgeia.gov.gr/f/all/ada/%CE%924%CE%A1%CE%A0%CE%A9%CE%9B7-5%CE%93%CE%9E

http://et.diavgeia.gov.gr/f/all/ada/45%CE%923%CE%A9%CE%9B7-%CE%95%CE%91%CE%A6
http://et.diavgeia.gov.gr/f/all/ada/4%CE%918%CE%9A%CE%A9%CE%9B7-%CE%9C%CE%929
Σύμφωνα με τις αποφάσεις αυτές ο Δήμος Κορινθίων πήρε 3 αποφάσεις μέσα σε χρόνικό διάστημα 8 μηνών για αναθέσεις αξίας 454.000 ευρώ (σχεδόν μισό εκατομμύριο) για χαρτικά και γραφική ύλη.
Το νούμερο προκαλεί από μόνο του ερωτηματικά ανεξάρτητα από όλα τα υπόλοιπα στοιχεία που αρχίζουν και έρχονται στο φως.
Σύμφωνα με πληροφορίες που ήδη αναπαράγονται σε τοπικές ιστοσελίδες και ιστολόγια ο ιδιοκτήτης της εταιρείας που τελικά πήρε τα έργα φέρεται να είναι συγγενής Δημοτικού συμβούλου της πλειοψηφίας, η δε έδρα της εταιρείας πρώην αποθήκη της εταιρείας του συμβούλου και όλα αυτά θα πρέπει να ξεκαθαρίσουν με απαντήσεις τις επόμενες ημέρες από κάθε εμπλεκόμενη πλευρά για ν' αποφευχθούν οι παρεξηγήσεις.
Στα περίεργα θα πρέπει να προστεθεί ότι στην οικονομική επιτροπή του Δήμου που τελικά ενέκρινε το υπέρογκο ποσό του σχεδόν μισού εκατομμυρίου ευρώ ήσαν και δύο σύμβουλοι της μειοψηφίας και οι οποίοι φαίνεται να μην έθεσαν καμία αντίρρηση για το ποσό.
Στο χτεσινό Δημοτικό συμβούλιο και ενώ οι φήμες δίνουν και παίρνουν στην πόλη, κατά σύμπτωση, έλειπαν τόσο ο Δήμαρχος όσο και ο Πρόεδρος, ενώ ταυτόχρονα το ζήτημα δεν έθεσε κανένας σύμβουλος ζητώντας τουλάχιστον κάποιες αρχικές εξηγήσεις τη στιγμή που ο Δημοτικός σύμβουλος ήταν παρών.
Θέλουμε να πιστεύουμε ότι μέσα στις επόμενες ημέρες θα δοθούν εξηγήσεις από το Δήμαρχο, το Δημοτικό σύμβουλο, τον ιδιοκτήτη της εταιρείας, τον αρχηγό της μειοψηφίας και πιθανώς να πρέπει να παρέμβει και η Περιφέρεια για να ζητήσει εξηγήσεις για συγκεκριμένα ερωτήματα όπως
1. Πως είναι δυνατόν να υπήρξε τόσο ευρεία συναίνεση από πλειοψηφία και μειοψηφία για να δοθεί ένα τέτοιο υπέρογκο (κατά τη γνώμη πολλών) ποσό για χαρτικά;
2. Σε ποια άλλη περιοχή της Ελλάδας έχει δοθεί σχεδόν μισό εκατομμύριο ευρώ για χαρτικά μέσα σε 8 μήνες;
3. Είναι αληθές ότι ο ιδιοκτήτης της εταιρείας είναι στενός συγγενής του Δημοτικού συμβούλου και εάν ναι μπορεί να παίρνει έργα από το Δήμο; Εάν είναι νόμιμο είναι και ηθικό;
Σκεφτόμουν να γράψω και άλλα αλλά νομίζω ότι θα πρέπει πρώτα να αναμένουμε τις εξηγήσεις.
Θα πω όμως κάτι εντελώς διαφορετικό για τη γενικότερη κατάσταση στην Ελλάδα:
η Ελλάδα βρίκεται στη φάση της κατάρρευσης, οικονομικής, κοινωνικής, ηθικής.
ΜΗΝ έχετε καμία ελπίδα ότι θα σωθεί.
Όταν ένα καράβι βουλιάζει οι πιο πονηροί, οι "σαλταδόροι" που βούλιαξαν το καράβι μπορούν να κάνουν τα πάντα για να σωθούν μπαίνοντας σε μία βάρκα αδιαφορώντας για το ποιος επιβιώνει δίπλα τους ή όχι. (Οι πιο έξυπνοι έχουν ήδη αποχωρήσει από το καράβι προ καιρού).
Δεν θα σωθούν όμως.
Γιατί οι βάρκες αυτές που ήρθαν ειδικά γι’ αυτούς είναι τρύπιες. Γιατί αυτοί που τις έστειλαν ξέρουν ποιοί θα τις χρησιμοποιήσουν.
Και ξέρουν ότι αν αυτοί διασωθούν και το επόμενο καράβι στο οποίο θα «σαλτάρουν» θα βουλιάξει.
Ίσως πάλι ελάχιστοι από αυτούς τα καταφέρουν να επιβιώσουν. Δυστυχώς όμως το καράβι δεν μπορεί να σωθεί και δεν θα σωθεί.
Ο όποιος κόσμος επιβιώσει, χαροπαλεύοντας στα κύματα,  θα χρειαστεί ναανέβει σε κάποιο άλλο καράβι που θα μας στείλουν αναπόφευκτα κάποιοι από το εξωτερικό
Κοιτώντας στις τοπικές κοινωνίες είναι πλέον εμφανές ότι ο κόσμος δεν μπορεί να σωθεί από μόνος του.
Φοβάται, δειλιάζει, αισθάνεται μόνος του, όλοι περιμένουν κάποιον άλλον, τον οποίον όμως περιμένουν και κάποιοι άλλοι στη γωνία. 
Όσοι λοιπόν οραματίζονται να κυβερνήσουν ένα νέο καράβι, μία «Νέα Ελλάδα», θα πρέπει πρώτα να εξασφαλίσουν ότι δεν θα έχουν τέτοιους «σαλταδόρους» στο καράβι τους γιατί οι «σαλταδόροι» θα εκμαυλίσουν γρήγορα τον κόσμο και πάλι. Προς το παρόν, έχουν και τέτοιους συνομιλητές.
“Ὁ ἔχων ῶτα ἀκούειν ἀκουέτω!”. Ας διαβάσουν την παραβολή
Όλα τα άλλα είναι χαρτοπόλεμος για τις Απόκριες.
* του Κώστα Ρομπόρα για το isthmos.gr

ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΚΟΡΙΝΘΟΥ : ΑΛΛΟΣ ΓΙΑ ΧΙΟ ΤΡΑΒΗΞΕ ΠΗΓΕ ΚΙ ΑΛΛΟΣ …

ceb1cebbceb5cebacebfcf83 cebdceb9cebacebfcf83 ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΚΟΡΙΝΘΟΥ : ΑΛΛΟΣ ΓΙΑ ΧΙΟ ΤΡΑΒΗΞΕ ΠΗΓΕ ΚΙ ΑΛΛΟΣ ...
Σαν να έχουν δίκιο εκείνοι που υποστηρίζουν ότι η Κόρινθος είναι μια από τις πλέον διεφθαρμένες πόλεις της Ελλάδας.
Έχει βουίξει όλη η πόλη για τα “σκάνδαλα” που αποκαλύφθηκαν από τα ΜΜΕ τις τελευταίες μέρες και χθες βράδυ που επρόκειτο να συζητηθούν όλα αυτά τα καυτά θέματα στο Δημοτικό Συμβούλιο ο δήμαρχος Αλέκος Πνευματικός και ο πρόεδρος του Δ.Σ Νίκος Σταυρέλης την “κοπάνησαν” κατά Αιγαίο μεριά ως νέοι καπεταναίοι του ΄21.
Άλλοι λένε πως πήγαν στη Χίο άλλοι λένε στη Νάξο και κανείς δεν γνώριζε για να ενημερώσει το σώμα που είναι οι δύο κορυφαίοι δημοτικοί άνδρες.
Τελικά η επιδίωξη τους καρποφόρησε και δεν συζητήθηκε κανένα από τα σοβαρά αυτά θέματα εκτός ημερησίας διάταξης. Σκοπός του άριστου “δημοτικομάγειρα” Νίκου Σταυρέλη που είναι το δεξί χέρι του Πνευματικού να εκτονωθεί το κλίμα αφού τον Αύγουστο δεν πρόκειται να γίνει δημοτικό συμβούλιο και έτσι το επόμενο συμβούλιο θα πραγματοποιηθεί τον Σεπτέμβριο!
Μέχρι τότε πιστεύουν - κούνια που τους κούναγε- ότι θα έχει εκτονωθεί και θα χει ξεχαστεί το θέμα!!
korinthos ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΚΟΡΙΝΘΟΥ : ΑΛΛΟΣ ΓΙΑ ΧΙΟ ΤΡΑΒΗΞΕ ΠΗΓΕ ΚΙ ΑΛΛΟΣ ...
Από το χθεσινό δημοτικό συμβούλιο δήμου Κορινθίων
Έτσι λοιπόν όπως λέει κι σοφή λαϊκή παροιμία “ο κόσμος καίγεται και το μ…. χτενίζεται” στο χθεσινό Δ.Σ  συζητήθηκαν θέματα όπως … για μια λάμπα που δεν ανάβει στις Κεχριές , ένα κάδο που δεν υπάρχει στο Χιλιομόδι και άλλα τέτοια !
Και κανένας μαντράχαλος της συμπολίτευσης από τους παρευρισκόμενους δεν είχε τον εγωισμό να βγει και να πει:
“Όχι ρε παιδιά , εγώ δεν είμαι κλέφτης , ούτε διαπλεκόμενος και δεν καλύπτω καμία παράνομη πράξη!”
Που τέτοια πολιτική λεβεντιά …
Φαίνεται πως λίγο πολύ όλοι έχουν την ουρά τους βρεγμένη.
Και όχι μόνο στην συμπολίτευση αλλά και πολλοί της αντιπολίτευσης.
Για παράδειγμα οι κ.κ Καρπούζης και Κορδώσης που τους ανέθεσε ο Κορινθιακός λαός να ασκούν έλεγχο δια της αντιπολίτευσης έχουν να δώσουν πολλές εξηγήσεις στον Κορινθιακό λαό γιατί έκαναν την “πάπια” ως μέλη της Οικονομικής Επιτροπής όταν αυτοί πρώτοι θα έπρεπε να έχουν βγει με δηλώσεις τους και να έχουν καταγγείλει αυτά που συνέβαιναν μπροστά στα μάτια τους.
Και όχι μόνο δεν τα κατήγγειλαν αλλά τα υπέγραφαν και τα νομιμοποιούσαν !
Όμως έρχεται η σύντομα η στιγμή του ερχομού του Σώματος Επιθεωρητών Δημόσιας Διοίκησης και θα αποκαλυφθούν πολλά και καυτά πράγματα ακόμη .
Το απόστημα του Δήμου Κορινθίων πρέπει να σπάσει!
Λάκης Γιαννιδάκης