ΕΙΔΙΚΕΣ ΖΩΝΕΣ ΔΟΥΛΕΜΠΟΡΙΟΥ ΚΑΙ ΚΑΤΟΧΙΚΗ ΑΝΑΠΤΥΞΗ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ!ΠΡΟΚΛΗΤΙΚΗ ΠΡΟΤΑΣΗ ΤΟΥ ΠΡΟΕΔΡΟΥ ΤΟΥ ΕΥΡΩΠΑΪΚΟΥ ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΙΟΥ

ΑΠΟΙΚΙΟΠΟΙΗΣΗ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ ΜΕΣΑ ΣΤΗΝ ΕΥΡΩΖΩΝΗ

Ο πρόεδρος Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου Μάρτιν Σουλτς, σε συνέντευξή του στο Spiegel, προτείνει τη δημιουργία ειδικών οικονομικών ζωνών στην Ελλάδα προκειμένου να επιτευχθεί οικονομική ανάπτυξη.
Όπως αναφέρει ο Σουλτς «αυτό που χρειάζεται είναι μια στρατηγική προκειμένου να επαναφέρει την οικονομία της σε τροχιά ανάπτυξης». «Αυτό θα γίνει μέσω επενδυτικών προγραμμάτων και ταυτόχρονα με έλεγχο από την ΕΕ», πρόσθεσε.

Προς αυτό το σκοπό, σημειώνεται στη Deutsche Welle, προτείνει τη δημιουργία ενός «οργανισμού ανάπτυξης, όπου ευρωπαίοι και έλληνες πολιτικοί θα εντοπίζουν έργα άξια να τύχουν υποστήριξης και θα ελέγχουν την εισροή των σχετικών κονδυλίων».

«Θα υπάρχει έλεγχος, αλλά και οικοδόμηση αμοιβαίας εμπιστοσύνης. Η Ελλάδα θα πρέπει να δεχτεί να εφαρμόζουν ευρωπαίοι αξιωματούχοι μεταρρυθμίσεις επί ελληνικού εδάφους. Δεν πρόκειται για καμιά εχθρική δύναμη κατοχής, αλλά για εργαλείο βοήθειας», τόνισε.

Ο Σουλτς επισημαίνει ότι βασική προϋπόθεση για αυτή την οικονομική ζώνη είναι η Ελλάδα να εφαρμόσει μεταρρυθμίσεις και επενδυτικές διευκολύνσεις για επιχειρήσεις, οι οποίες θα επενδύουν στην Ελλάδα.

Όπως σημειώνεται στο Spiegel η ελληνική κυβέρνηση έχει ήδη υποβάλλει αίτημα στην Κομισιόν για μια ειδική οικονομική ζώνη, ενώ υπενθυμίζεται πως και ο γερμανός υπουργός Οικονομίας Φίλιπ Ρέσλερ έχει προτείνει στην ελληνική κυβέρνηση τη δημιουργία ειδικών ζωνών σε κάποιες περιοχές.

Αυτές οι περιοχές θα δημιουργηθούν σε ορισμένες περιοχές της χώρας, π.χ. στο νότιο τμήμα της Κρήτης και στο νότιο τμήμα της Πελοποννήσου, αναφέρεται στο άρθρο, σύμφωνα με την Deutsche Welle.

Απο την ΙΣΚΡΑ

- Posted using BlogPress from my iPad