Το 5ο ziria music festival τελείωσε, πάμε για το 6ο !!



Ένα υπέροχο τριήμερο στο θεϊκό τοπίο του όρους Ζήρεια, που για 5η συνεχή χρονιά διοργανώθηκε το ziria music festival τελείωσε. Ήδη αρχίσαμε να μετράμε τις μέρες για το 6ο τον Αύγουστο(?) του 2014...
Θετικός όπως πάντα ο απολογισμός, με την μια επιπλέον ημέρα, χρόνος, που όμως φαίνεται πάλι λίγος για να καλύψει την ακόρεστη διάθεση και όρεξη που υπάρχει.
Το ziria music festival μπήκε για τα καλά στη ζωή μας. Αποτελεί πλέον μόνιμο σημείο αναφοράς και τόπος συνάντησης για γνωστούς και φίλους. Ήδη όποιος έρχεται για πρώτη φορά δηλώνει ότι θα ξανάρθει ...και το κάνει!!
Το ziria music festival αποκτά πιστούς, φανατικούς φίλους, που συνεχώς γίνονται περισσότεροι ενώ αγκαλιάζει όλο και μεγαλύτερο γεωγραφικό μήκος και πλάτος της χώρας μας. Μεταξύ αυτών βέβαια και η αφεντιά μου που από τη πρώτη στιγμή που ήρθα σε επαφή με το φεστιβάλ (από το 2ο), το αγάπησα και το θεώρησα και "δική" μου υπόθεση. Έτσι λοιπόν το αντιμετωπίζω και φροντίζω με τις μικρές μου δυνάμεις να αναδυκνείω την ιδιαιτερότητα και διαφορετικότητα του, γιατί πιστεύω πως πρέπει να συνεχίσει να είναι ένας χώρος ελεύθερος από λογικές κέρδους, με σεβασμό στον άνθρωπο τον πολιτισμό και το περιβάλλον, να είναι μια ιδέα, στη ουσία και στη πραγματικότητα του.
Έχει μεγάλο ενδιαφέρον για φέτος, η μεγάλη αύξηση του αριθμού αυτών που έκαναν κάμπινγκ, μέχρι και το απόγευμα του Σαββάτου στήνονταν σκηνάκια! Είναι μια πλευρά του φεστιβάλ αυτή που θεωρώ πως έχει ακόμα μεγάλα περιθώρια ανάπτυξης, όσο το ελεύθερο κάμπινγκ διώκεται και "τιμωρείται" από την επίσημη πολιτεία, και όσο θα υπάρχουν οικονομικά προβλήματα που απαιτούν οικονομικές λύσεις. Μα πάνω από όλα το ελεύθερο κάμπινγκ είναι τρόπος ζωής και σκέψης άρρηκτα δεμένα με το όλο πνεύμα του φεστιβάλ.

Στο μουσικό μέρος του φεστιβάλ τώρα. Είναι σαφές ότι υπάρχει μια ποιοτική αναβάθμιση σε όλες τις πλευρές του. Η τελική επιλογή των γκρουπ, τα διαφορετικά είδη, η σειρά και η ώρα που θα βγουν, η άψογη συνεργασία με την ομάδα ήχου και φωτισμού, όλα με λεπτομέρεια και επιμέλεια ειδωμένα από τον Γιώργο Γκουρβέλο, αξίζουν τον απεριόριστο θαυμασμό και εκτίμηση μας.
Η προσθήκη της δεύτερης μουσικής σκηνής στο σαλέ και οι μουσικές συνευρέσεις και εμφανίσεις παλιών ρόκερ έδωσαν στο κενό χρόνο περιεχόμενο και ευχάριστες στιγμές.
Όλες οι εμφανίσεις των γκρουπ ήταν θαυμάσιες, κάλυψαν με το παραπάνω όλα τα "γούστα", ενώ σε συνθήκες "ψύχους" ειδικά στις μικρές ώρες, "ζέσταιναν" με νότες και ένταση το κοινό τους..
Για μια ακόμα φορά πρέπει να πούμε ότι όλες οι εμφανίσεις των καλλιτεχνών γίνονται αφιλοκερδώς, το μόνο που τους παρέχεται είναι η διαμονή, που καλύπτουν οι προσφορές των ξενοδοχείων της περιοχής.

Τελειώνοντας θέλω να θίξω και μια άλλη πτυχή στο θέμα φεστιβάλ. Όλοι ξέρουμε πως σημαντικό ρόλο σε τέτοιες διοργανώσεις μπορεί και πρέπει να παίζει η τοπική αυτοδιοίκηση. Στο ziria music festival όντως είναι ισχυρή με πρωταγωνιστικό ρόλο αυτή η παρουσία στο πρόσωπο όχι όμως της επίσημης δημοτικής αρχής, αλλά στο πρόσωπο του δημοτικού συμβούλου και επικεφαλής της δημοτικής παράταξης "ΣΥΜΠΟΛΙΤΕΙΑ ΞΥΛΟΚΑΣΤΡΟΥ-ΕΥΡΩΣΤΙΝΗΣ" Ανδρέα Ζάρρου. Ναι του δικού μας Ανδρέα, που πολλοί ίσως δεν γνωρίζεται ότι έχει και αυτή την ιδιότητα. Προσωπικά εύχομαι στις εκλογές για την τοπική αυτοδιοίκηση, τον Μάη του 2014 η τοπική κοινωνία να τον αναδείξει και Δήμαρχο Ξυλόκαστρου-Ευρωστινης. Έναν άνθρωπο άξιο, ανιδιοτελή, ικανό, που έχει δείξει στη πράξη ότι αγαπάει τον τόπο του, τους ανθρώπους και το περιβάλλον, που δεν μένει σε υψηλή εποπτεία και μανατζάρισμα αλλά τρέχει ο ίδιος πάνω κάτω για να οργανώσει, εμπλουτίσει το φεστιβάλ με νέες δράσεις και περιεχόμενο, να λύσει οργανωτικά προβλήματα, να πουλήσει ακόμα και το μπλουζάκι που θα καλύψει τα έξοδα του φεστιβάλ. Ένας άνθρωπος που δείχνει αυτό που είναι, αυτό που θέλει, αυτό που ονειρεύεται για τον τόπο του με πράξεις και όχι με λόγια του αέρα! Με έναν τέτοιο δήμαρχο λοιπόν στο Ξυλόκαστρο, το 6ο ziria music festival θα γνωρίσει νέες προοπτικές ανάπτυξης προς όφελος της περιοχής αλλά και του ίδιου του θεσμού του φεστιβάλ.
περισσότερες φωτογραφίες ΕΔΩ