Ανακοίνωση της Οργάνωσης Μελών Λουτρακίου του ΣΥΡΙΖΑ.




Τον Οκτώβρη του 2013 η Οργάνωση Μελών Λουτρακίου του ΣΥΡΙΖΑ, εκτιμώντας την κατάσταση στον Δήμο μας,αποφάσισε ομόφωνα στις επερχόμενες Δημοτικές Εκλογές:
1. Να μην συνεργαστεί με τους ήδη υπάρχοντες συνδυασμούς που άσκησαν διοίκηση στον Δήμο ,διότι έχουν τεράστια ευθύνη για την σημερινή κατάντια που έχει περιέλθει.
2. Να επιδιώξει μέσα από πλατιά συσπείρωση των δημοτών να εκφραστεί αυτοδιοικητικά η ΑΝΤΙΘΕΣΗ:
α) στα μνημόνια, αφού στερείται η Τ.Α 60% των πόρων της
β) στον " Καλλικράτη" που την μετατρέπει σε γραφειοκρατικό θεσμό και γρανάζι περάσματος της κυβερνητικής πολιτικής.
γ) στο Δημαρχοκεντρικό μοντέλο,που καταστρατηγεί την έννοια και την ουσία της αυτοδιοίκησης.
Γνωρίζαμε ότι το εγχείρημα θα ήταν δύσκολο επειδή στηρίζεται στις αμεσοδημοκρατικές διαδικασίες και όχι στο " αλάθητο" της μιας άποψης,επειδή πρόθεσή μας ήταν η διεύρυνση της Δημοκρατίας και όχι άλλο ένα κομματικό ψηφοδέλτιο.
Η διαδικασία που ακολουθήθηκε ήταν ΑΚΡΙΒΩΣ η προβλεπόμενη από το οργανωτικό πλαίσιο του ΣΥΡΙΖΑ για τις αυτοδιοικητικές εκλογές
Η Γενική Συνέλευση της Οργάνωσης Μελών αποφάσισε σύμφωνα με τις Δημοκρατικές αρχές και το καταστατικό του ΣΥΡΙΖΑ.
-Εκτιμάμε πως η επιτυχία του εγχειρήματος της Πρωτοβουλίας Πολιτών,η μεγάλη συμμετοχή στις διαδικασίες,οδήγησε σε ΠΑΝΙΚΟ τους αντιπάλους. Αυτό πήρε εκρηκτικές διαστάσεις μετά την ΕΚΛΟΓΗ του Επικεφαλής.
-Πιστεύουμε πως: Συμπεριφορές που είναι έξω από το ήθος της Αριστεράς,δεν σέβονται τις δημοκρατικές διαδικασίες και αποφάσεις είναι καταδικαστέες στο νου και την συνείδηση των αγωνιστών της Ριζοσπαστικής αριστεράς.
-Καλούμε αυτές τις δυνάμεις της ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΙΚΗΣ ΑΡΙΣΤΕΡΑΣ να δυναμώσουν τις προσπάθειες τους,ν' αγκαλιάσουν την "Πρωτοβουλία Πολιτών" με την πεποίθηση ότι είναι η μόνη δύναμη για την ΑΝΑΤΡΟΠΗ στον Δήμο.
Λουτράκι 13·3·2014
Γραφείο Ο.Μ. ΣΥΡΙΖΑ