Αντιρατσιστική Πρωτοβουλία Κορίνθου‎. 50 χρόνια από τη χούντα: Τα σκάνδαλα, τα ψέματα, η καταστολή


Πάνε πενήντα χρόνια από τότε που στη χώρα μας επιβλήθηκε με τον πλέον βίαιο τρόπο το καθεστώς της «Χούντας των Συνταγματαρχών» που για εφτά χρόνια καταδυνάστευσε το λαό και κατέστειλε κάθε προσπάθεια αντίστασης με όλους τους γνωστούς σε τέτοια καθεστώτα τρόπους (φυλακίσεις, εξορίες, αφαίρεση ιθαγένειας και φυσική εξόντωση όποιου αντιδρούσε). 
Στα εφτά αυτά χρόνια εκτός από την βάναυση καταστρατήγηση των δημοκρατικών δικαιωμάτων και τις διώξεις, συντελέστηκαν και μια σειρά από σκάνδαλα, μικρότερα ή μεγαλύτερα, οικονομικής φύσεως για τα οποία πολλές φορές δε γίνεται λόγος. Μάλιστα, εξακολουθούν ακόμη και σήμερα οι διάφοροι νοσταλγοί της δικτατορίας να υμνούν τους δικτάτορες για τη δήθεν «χρηστή» και «έντιμη» διαχείριση των οικονομικών της χώρας!

Επειδή τέτοιοι μύθοι στηρίζονται σε μεγάλο βαθμό και στην άγνοια των συγκεκριμένων γεγονότων που αφορούν την περίοδο της χούντας και επειδή κάθε νοσταλγός και υμνητής τέτοιων καθεστώτων πρέπει να παίρνει την ηχηρή και δημόσια απάντηση που αξίζει σε τέτοιες περιπτώσεις σας καλούμε να συζητήσουμε την Παρασκευή 2 Ιουνίου στις 7.30 μμ στην Κόρινθο, στον Πεζόδρομο της Εθνικής Αντίστασης (στη διασταύρωση με την Πυλαρινού, μπροστά στην Εθνική Τράπεζα).

Εισηγητές: 
Διονύσης Ελευθεράτος, δημοσιογράφος, συγγραφέας του βιβλίου «Λαμόγια στο Χακί»
Τάσος Κωστόπουλος, δημοσιογράφος στην Εφημερίδα των Συντακτών, ιστορικός

Θα ακολουθήσει μικρό αφιέρωμα στο πολιτικό τραγούδι.

ΠΟΤΕ ΞΑΝΑ ΦΑΣΙΣΜΟΣ