Κόρφος, όλα μένουν στα λόγια...


Το έχουμε ξαναγράψει. Στον Κόρφο τα αυτοδιοικητικά "πράγματα" λειτουργούν κάπως παράξενα, κάπως ιδιότροπα, πιο εξαρτημένα και δεσμευμένα από διάφορους "παράγοντες". Ο Κόρφος αποτελεί μια μικρή κοινότητα της Σολυγείας. Η Σολυγεία με την μεγαλύτερη έκταση δημοτική ενότητα της Κορίνθου, είναι επίσης  η μικρότερη πληθυσμιακά ενότητα του δήμου, λίγοι ψηφοφόροι δηλαδή που δεν παίζουν "κρίσιμο" ρόλο στο αποτέλεσμα  για την εκλογή του δημάρχου Κορίνθου, έτσι "αντικειμενικά" μένει εκτός του άμεσου ενδιαφέροντος του. Και όταν λέμε εκτός του άμεσου ενδιαφέροντος, εννοούμε ότι "παίρνει" ότι περισσέψει από χρήματα, από έργα, από ανάπτυξη και φροντίδα, από ένα δημαρχοκεντρικό αυτοδιοικητικό  σύστημα που ρίχνει το κύριο βάρος του, στις μεγάλες μάζες των ψηφοφόρων του! 
Τα τελευταία 8 χρόνια, με την ένταξη της Σολυγείας στον Δήμο Κορίνθου, (εφαρμογή του Καλλικράτη), δοκιμάσαμε όλες τις παραπάνω συμπεριφορές έμπρακτα, σε όλους τους τομείς, ειδικά εμείς οι κάτοικοι του Κόρφου. Στο θέμα της καθαριότητας με την χωματερή στο ρέμα να έχει γίνει μόνιμη πληγή, με το νερό που κόβεται όποτε θέλουν , με τα κουνούπια που δεν έννουν κάποιοι ότι υπάρχουν και πρέπει να καταπολεμηθούν, με τα θέματα υγείας και τη μη κάλυψη ιατρικής φροντίδας, με την απαράδεκτη λειτουργία ενός δήθεν ΚΑΠΗ, με την επίσης απαράδεκτη συμπεριφορά στη πρωτοβουλία μας πέρσι, να επαναλειτουργήσουμε το χώρο του πρώην δημοτικού σχολείου σε πολιτιστικό κέντρο και παιδική χαρά για τα παιδιά του Κόρφου.
Σε όλα αυτά θα πρέπει να προσθέσουμε και τις εγγενείς αδυναμίες του τοπικού συμβουλίου, όλοι τους επαγγελματίες στο χωριό με ελάχιστο χρόνο, γνώσεις και διάθεση να ασχοληθούν και με τα "κοινά". Το μεγαλύτερο βέβαια εγγενές πρόβλημα ήταν αυτό της επίσημης ενημέρωσης του πρόεδρου, για τα σχέδια, τα έργα,τις δράσεις, τα προβλήματα, τις διεκδικήσεις, της κοινότητας. Καμία επίσημη ενημέρωση, κανένα δελτίο τύπου δεν έχει εκδοθεί όλα αυτά τα χρόνια, που να μου έχει κοινοποιηθεί τουλάχιστον, μια και εκπροσωπώ ένα τοπικό μέσο ενημέρωσης.
Την προηγούμενη βδομάδα σε μια ανεπίσημη συνομιλία μας, μεταξύ άλλων,  ο πρόεδρος Γ. Γκούμας, θέλησε να το "αλλάξει" αυτό ανακοινώνοντας μου προφορικά ένα "έργο". Όταν του ζήτησα κάτι έγγραφο που να αναφέρει ότι θα γίνει το έργο, προϋπολογισμό δήμου, ημερομηνίες κλπ, μου απάντησε ότι το λέει ο πρόεδρος...!!