Η δωρεά οργάνων είναι αγάπη για τη ζωή και τον άνθρωπο!!

 

Η συγκλονιστική  δήλωση της μητέρας του άτυχου Ιάσονα που έχασε πρόωρα το παιδί της: 
 
«Θα δώσει τα όργανά του. Θα γίνει δωρητής οργάνων. Εγώ, αυτόν θέλω πίσω, δεν θέλω κάτι άλλο. Και είπα επειδή είναι τόσο καλό παιδί, ήταν τόσο καλό παιδί και έδινε σε όλους, να δώσει τα όργανά του, να δώσει την ευτυχία του και την αγάπη του και την ευαισθησία του, να δώσει σε κάποιον άλλον άνθρωπο. Και εύχομαι αυτοί οι άνθρωποι που θα πάρουν τα όργανά του να είναι νέα παιδιά, ζήτησα να είναι, αλλά δεν μπορώ να διαλέξω και να ζήσουν ευτυχισμένοι και να πάρουν έστω λίγο από την ευαισθησία του και να χαρούν».


 

Δήλωση της οικογένειας του λήπτη της καρδιάς του Ιάσονα.

"Θέλουμε να ευχαριστήσουμε θερμά την οικογένεια του αδικοχαμένου νέου για την προσφορά των οργάνων του, που  έδωσαν ζωή, χαρά και ελπίδα στον δικό μας άνθρωπο αλλά και σε άλλους συνανθρώπους μας.

Παράλληλα να εκφράσουμε τα βαθιά μας συλλυπητήρια για τον πόνο τους από τον τόσο τραγικό και πρόωρο χαμό του παιδιού τους.

Η τραγική μοίρα, που θέλει τον πόνο και τη χαρά να κινούνται παράλληλα, για την οικογένεια μας  έδωσε ενα χαμόγελο χαράς, αγάπης και ελπίδας που το είχαμε τόσο πολύ ανάγκη.  

Το μεγαλείο ψυχής της χαροκαμένης οικογένειας, με την προσφορά των οργάνων, ας γίνει παράδειγμα προς μίμηση, γιατί η μνήμη των αγαπημένων μας, δίνοντας νέα ζωή,  παραμένει ζωντανή και αξιομνημόνευτη.

Θέλουμε να ευχαριστήσουμε επίσης το Επιστημονικό και Νοσηλευτικό Προσωπικό του Ωνάσειου Νοσοκομείου, για την άοκνη  προσφορά και το ιατρικό τους έργο."