Κάποιες σκέψεις για την πολιτική συγκυρία.

 


Με το που έγινε πρωθυπουργός ο Μητσοτάκης, το πρώτο του μέλημα σαν τέτοιος ήταν να αλλάξει τους εκλογικούς νόμους για την Τοπική Αυτοδιοίκηση και την Βουλή,να τους φέρει στα "δικά" του μέτρα, ούτως ώστε να γίνει πιο εύκολη γι΄αυτόν και την παράταξη του η κυριαρχία στις επόμενες εκλογικές αναμετρήσεις. Καθόλου βέβαια σπάνιο για την Ελληνική πολιτική πραγματικότητα αυτό το είδος της δημοκρατικής ευαισθησίας...!!

Έτσι είδαμε να περνάει νόμο για την επαναφορά της πριμοδότησης του πρώτου κόμματος των βουλευτικών εκλογών, δίνοντας του "αυτοδυναμία" με ενα ...38% !! Με αυτό το  σύστημα θα γίνει η επανάληψη των εκλογών που θα γίνουν πιθανότατα τέλος Σεπτέμβρη με αρχές Οκτώβρη με σύστημα απλής αναλογικής που είχε ψηφίσει η κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ με το οποίο εικάζουν ότι δεν θα μπορέσει να σχηματιστεί  κυβέρνηση....!

Έχει φυσικά ενδιαφέρον στο πως οι πολίτες θα εκτιμήσουν τη παρέμβαση τους σε αυτές τις πρώτες εκλογές με σύστημα απλής αναλογικής, και την ευκαιρία που δίνεται για πρώτη φορά μετά από πολλά χρόνια στα κόμματα να λάβουν περίπου αναλογικά το πανελλαδικό ποσοστό των ψήφων τους με ίδιο ποσοστό εδρών στο κοινοβούλιο. 

Μια επισκόπηση βέβαια των υπαρκτών πολιτικών δυνάμεων που θα ζητήσουν τη ψήφο μας, σε αυτές τις εκλογές, δεν αφήνει κανένα περιθώριο ότι μπορούν να συμβούν τέτοιες ανατροπές που να ταράξουν το υπάρχων πολιτικό σύστημα. Η Αριστερά με κύρια δύναμη το ΚΚΕ και άλλα εξωκοινοβουλευτικά κόμματα και κινήματα, που είναι δυνάμεις ανατροπής του συστήματος δεν ειναι σε αυτή τη συγκυρία  έτοιμα για κάτι τέτοιο, ούτε βέβαια και ο λαός. Άρα το παιχνίδι θα στηθεί με "παίκτες" εντός του συστήματος και θα κριθεί "στις λεπτομέρειες" με όρους καλύτερου διαχειριστή τη συγκεκριμένη περίοδο, για τα συμφέροντα της αστικής τάξης σε βάρος της μεγάλης πλειοψηφίας του Ελληνικού λαού. Αυτή ειναι η ουσία των πραγμάτων, ενώ σε λίγο θα αρχίσει η πασαρέλα των "άξιων" και λαμπερών υποψηφίων τους να παίζουν με την νοημοσύνη μας στα χρυσοπληρωμένα ΜΜΕ τους.