Για την έγκριση Πυροσβεστικού κλιμακίου Σοφικού.

 


"Λέω συνέχεια ότι τα καλύτερα έρχονται για το Σοφικο.. Σήμερα το πρωί σε μια από τις οχλήσεις που έχουμε καθημερινά τον τελευταίο καιρό με τις τεχνικές υπηρεσίες λόγω των παρεμβάσεων που γίνονται παντού στο Σοφικό πληροφορήθηκα και μου κοινοποιήθηκε έγγραφο από τις τεχνικές υπηρεσίες και τον αντιδήμαρχο Πουρο Γιώργο του Δημάρχου Κορινθίων Βασίλη Νανόπουλου από την Πυροσβεστική Πελοποννήσου για οριστική έγκριση του Πυροσβεστικού κλιμακίου Σοφικου.... Η μέρα είναι . μεγάλη για το Σοφικό ...Ένα πάγιο αίτημα είκοσι πέντε χρόνων λύνεται οριστικά.. Ευχαριστώ τον Δήμαρχο Κορινθίων Βασίλη Νανόπουλο που άκουσε το αίτημα μας και το υλοποίησε.. Ευχαριστώ τον αντιδήμαρχο και φίλο Πουρο Γιώργο που ξεκινήσαμε έναν αγώνα βήμα βήμα και μέσω των τεχνικών υπηρεσιών εκπόνησε την μελέτη και τις αδειοδοτήσεις και φτάνουμε αισίως στο στάδιο της υλοποίησης Είχε προβλεφθεί κονδύλι στον περσινό προϋπολογισμο και περιμένει την υλοποίηση και όταν λέμε άμεσα εννοούμε άμεσα ..για οποιαδήποτε εξέλιξη θα σας ενημερώσουμε..Είναι μεγάλη η χαρά και η συγκίνηση γιατί θα εγκατασταθεί στο χωριό μου μια δημόσια υπηρεσία των είκοσι τριάντα υπαλλήλων.με ότι αυτό συνεπάγεται για τους νέους μας και το μέλλον τους"

 

Γράφει στο fb  ο πρόεδρος του Σοφικού Γ.Ρωτίδης, ενθουσιασμένος και με πομπώδη τρόπο  δίνοντας εύσημα και τα συγχαρητήρια του στον Δήμαρχο Νανόπουλο και αντιδήμαρχο Πούρο, για τις ενέργειες τους...!

Σε μια περιοχή που περιβάλλεται από δάση με αρκετές μεγάλες και μικρότερες πυρκαγιές στον "φάκελο" της  που έκαψαν μεγάλες εκτάσεις, το αυτονόητο μιας μόνιμης και σταθερής πυροσβεστικής δύναμης στη περιοχή, το οποίο ειναι αίτημα 25ετίας των κατοίκων, θα έπρεπε να είχε υλοποιηθεί από την Πολιτική Προστασία και το Πυροσβεστικό Σώμα, χρόνια πριν, με κριτήριο τον καλύτερο επιχειρησιακό σχεδιασμό του Σώματος. 

Ευτυχώς για την περιοχή, υπήρξε δραστήρια εθελοντική προσφορά των κατοίκων και η δημιουργία ομάδας πυροπροστασίας Σολυγείας ήρθε να καλύψει  κάπως το κενό και να προσφέρει πολύτιμη παρέμβαση σε πολλές περιπτώσεις πυρκαγιών στο πρώτο στάδιο εξέλιξης τους και βέβαια στην επιτήρηση και πρόληψη της τεράστιας δασικής έκτασης. Για τον λόγο αυτό κυρίως, την πολύτιμη πείρα τους και φυσικά την εντοπιότητα τους ειναι αυτονόητο επίσης, ότι η όποια επάνδρωση προκύψει  για την λειτουργία του κλιμακίου θα πρέπει να καλυφθεί από την ομάδα και τους ντόπιους προσφερόμενους.

Βέβαια ζούμε στη χώρα όπου τα αυτονόητα καθήκοντα και υπηρεσίες που πηγάζουν από τους νόμους και πρέπει να εκτελούνται απολογιστικά από τους υπόχρεους δημόσιους υπαλλήλους την εκτελεστική εξουσία και τους αιρετούς θεσμικούς εκπροσώπους των πολιτών, βαφτίζονται προσωπικός αγώνας και έργο των "άξιων" δημάρχων, βουλευτών, υπουργών κ.α.