ΜΥΛΟΚΟΠΗ : ΠΑΡΑΛΙΑ ΓΙΑ ΟΛΟΗΜΕΡΗ ΑΠΟΔΡΑΣΗ!

 


Ειναι κάποιοι ιδιαίτεροι τόποι που ξεχωρίζουν μέσα στη γενικότερη ομορφιά της θαλάσσιας ακτογραμμής της χώρας μας. Ένας από αυτούς βρίσκεται σε ένα καταπληκτικό πευκόφυτο τοπίο που συνδυάζει βουνό και θάλασσα. Πρόκειται για την Μυλοκοπή του δήμου Λουτρακίου - Περαχώρας - Αγ. Θεοδώρων και απέχει 1 ώρα περίπου από την Αθήνα και 20 λεπτά από το Λουτράκι με αυτοκίνητο...

Με μια προϋπόθεση βεβαίως ότι διαθέτεται 4Χ4 γιατί ο δρόμος τα τελευταία 3 χιλιόμετρα  ειναι χωματόδρομος και όχι ιδιαίτερα βατός. Ίσως αυτός να ειναι και ο λόγος που η ιδιαίτερου κάλους αυτή περιοχή κρατάει ακόμα τον "εξωτικό" χαρακτήρα της και δεν έχει γίνει "κοσμοπολίτικη" πλαζ με ομπρέλες, ξαπλώστρες και καντίνες..!!


 

Η Μικρή Μυλοκοπή έχει μια πανέμορφη παραλία, αμμώδης με ψιλό χαλικάκι, τυρκουάζ πεντακάθαρα νερά και ένα καταπράσινο πευκοδάσος που προσφέρει την απαιτούμενη σκιά.

Η Μεγάλη Μυλοκοπή, έχει επίσης τυρκουάζ πεντακάθαρα νερά, μια μικρή παραλία με ψιλό χαλικάκι και σχιστόπλακες στο μεγαλύτερο μέρος της, ακόμα και μέσα στο βυθό.


 

Προτείνεται για μια ολοήμερη παραμονή, αφού βεβαίως έχετε μαζί σας νερά, φαγητό, καφέδες, και ομπρέλες για σκιά, εφόσον η επιλογή σας ειναι να καθίσετε δίπλα στη θάλασσά. 

Απ' ότι είδαμε υπάρχουν και παρέες που κάνουν κάμπινγκ για ημέρες.