Έκθεση Φωτογραφίας της Φ.Ο. Encounters "Face-less" - 23-25 /9 στο Κέντρο Νέων Κορίνθου.

 


"Στην εποχή της διαδικτυακής υπερπληροφόρησης, της ψηφιακής υπερέκθεσης και της κοινωνικής αποξένωσης, η ζωή του ατόμου αναλώνεται μάταια στο ρεύμα του πλήθους. Προσωπικά όνειρα και επιθυμίες χάνονται μέσα στην απρόσωπη μάζα, άνθρωποι χωρίς πρόσωπα, χωρίς ταυτότητα αναζητούν τον προορισμό τους. Η φωτογραφική έκθεση με θέμα FACE-LESS επιχειρεί να προσεγγίσει το φαινόμενο αυτό μέσα από τις διαφορετικές βιωματικές αφετηρίες των φωτογράφων της ομάδας των Encounters."
23 - 24 - 25 Σεπτεμβρίου 2022
Κέντρο Νέων Κορίνθου, Κολιάτσου 112 Κόρινθος
Ώρες λειτουργίας 19.00 - 23.00
Συμμετέχουν:
Γιώργος Βασιλειάδης
Άννα Δημητροκάλη
Άννα Ευθυμιάδου
Φωτεινή Κολοκοτρώνη
Ελένη Κούτλα
Βλάσης Μαυραγάνης
Όλγα Παπαλεξάνδρου
Πέτρος Πήλικας
Γιάννης Ρομπόκος
 

Επισκεφθείτε το e-event για να δείτε πληροφορίες, φωτογραφίες, κείμενα, μα κυρίως επισκεφθείτε την έκθεση, στην οποία θα δείτε τη φετινή μας δουλειά, για την οποία αφιερώσαμε πολύτιμο χρόνο, ενέργεια και φαιά ουσία και η οποία, θέλουμε να πιστεύουμε ότι είναι ακόμα καλύτερη από την περσινή.
https://www.facebook.com/events/400639888877193
 

Λίγα λόγια για εμάς:
Η φωτογραφική ομάδα των «encounters» σχηματίστηκε το 2013 στον αυτοδιαχειριζόμενο Κοινωνικό Χώρο «σβούρα» στην Κόρινθο και έκτοτε συνεχίζει την καλλιτεχνική της δράση, με σύνθεση που αλλάζει όποτε το απαιτούν οι συνθήκες. Λειτουργεί ως αυτόνομη ομάδα και αποτελείται από ερασιτέχνες (κυρίως) αλλά και επαγγελματίες φωτογράφους.
Οι Encounters ήταν και είναι γέννημα θρέμμα συλλογικής προσπάθειας και ακόμα και τώρα λειτουργούν απόλυτα ως τέτοια. Ως μία ομάδα ανθρώπων που αγαπούν τη φωτογραφία και αγαπούν να κάνουν πράγματα μαζί, να πειραματίζονται, προσπαθώντας να προσεγγίσουν πρώτα ο καθένας τα αίτια και τα κίνητρα που τον οδηγούν στο να δημιουργεί και μετά να γίνουν «άγκυρα» και για τους υπόλοιπους. Ένα «εργαλείο» στην προσπάθεια ανεύρεσης κοινού σημείου αναφοράς, κοινού τόπου δημιουργίας.
Είναι οι «παντοτινοί αρχάριοι», λάτρεις της δημιουργικότητας και της συλλογικής έκφρασης. Αποτελούσαν και συνεχίζουν να αποτελούν την ανάγκη του καθενός από τους φωτογράφους που συμμετέχουν, να εκφραστεί όπως και όποτε επιθυμεί. Συνεπώς είναι μια απολύτως μη εξαρτώμενη ομάδα. Ακόμα και από τους δημιουργούς της.
Έχουν οργανώσει και παρουσιάσει, μέχρι τώρα, έξι ομαδικές εκθέσεις στην Κόρινθο και συνεχίζουν.