Ξεκίνημα για τον πολεοδομικό σχεδιασμό της Σολυγείας.

 


Κάλιο αργά παρά ποτέ λέει η λαϊκή παροιμία, έτσι σήμερα 100 χρόνια μετά από την πρώτη απόπειρα πολεοδομικού σχεδιασμού στην Χώρα μας το 1923, γινεται η αρχή για να υπάρξει πολεοδομικό σχέδιο για πρώτη φορά και στη περιοχή της Δημοτικής Ενότητας Σολυγείας του Δήμου Κορινθίας, που περιλαμβάνει το Σοφικό,Αγγελόκαστρο, Κόρφο, Αμόνι.

Όπως είπε ο Υφυπουργός κ. Ταγαράς, το ΤΠΣ για τις ΔΕ Σαρωνικού – Σολυγείας έχει προϋπολογισμό 853.118 € (με ΦΠΑ) και θα χρηματοδοτηθεί από το Υπουργείο Περιβάλλοντος και Ενέργειας με πόρους από το Ταμείο Ανάκαμψης και Ανθεκτικότητας και θα έχει ολοκληρωθεί έως το τέλος του 2025.
Πρόκειται για στρατηγικό Σχεδιασμό που θα καθορίσει το μέλλον του τόπου, γι’ αυτό και οφείλουμε όλοι μας, Πολιτεία και Πολίτες, να το σχεδιάσουμε μαζί.

Δεν ξέρω κατά  πόσο θα γίνει πραγματικότητα αυτή η προτροπή, από τις δυνατότητες και τα μέσα που θα δοθούν στους πολίτες για να εκφράσουν απόψεις, ενστάσεις ,αναφορές κ.λ.π....

Εμείς επειδή θεωρούμε ότι το τοπικό πολεοδομικό σχέδιο ειναι αναγκαία  προϋπόθεση προόδου και εργαλείο για την σωστή ανάπτυξη του τόπου, θα συμβάλουμε όπως και όσο μπορούμε στην σωστή ενημέρωση των πολιτών τους οποίους επίσης καλούμε να πάρουν μέρος στη διαβούλευση που θα ακολουθήσει συμβάλλοντας θετικά στην ολοκλήρωση του μέχρι το 2025.