Η αξιοποίηση του πρώην Στρατοπέδου Καλογερογιάννη (6ο Σύνταγμα) στην Κόρινθο. ΓΙΑ ΠΟΙΟΥΣ ΤΟ ΟΦΕΛΟΣ;;

 

 από τη Βάννα Γούμενου

1. Με βάση τη μελέτη πολεοδόμησης, που θα γίνει με έξοδα του Δήμου, αυτό που θα αποδοθεί τελικά στο Δήμο θα είναι μόλις το 33,5% αλλά μαζί με τους δρόμους της έκτασης!, ενώ το πάρκο στριμώχνεται μόλις στο 9%.
2. Με αφορμή την προχθεσινή ενημέρωση του Συλλόγου Αρχιτεκτόνων, τις προτάσεις που κατατέθηκαν και την αναμενόμενη απόφαση του Συμβουλίου Επικρατείας στην προσφυγή που έχει κατατεθεί,
Θέλω και από εδώ,
α) να επαναδημοσιεύσω την κατατοπιστική ανάρτηση της διεπιστημονικής ομάδας  Δίολκοι, στην οποία αναλύονται οι προτάσεις της μελέτης του Δήμου, όπως επαναδιατυπώθηκαν με τις σημειακές τροπολογίες της παράταξης Σταυρέλη και τις σκέψεις-προτάσεις του Σ.Α.Κ., που νομίζω αφορούν όλους τους Κορίνθιους πολίτες,
β) να τονίσω ότι, αντί αυτών που σχεδιάζουν οι δύο «μεγάλες» δημοτικές παρατάξεις παραδίδοντας το μεγαλύτερο μέρος του στρατοπέδου σε ιδιώτες και ουσιαστικά στο τσιμέντο, μπορούμε και επιβάλλεται πλέον να διεκδικήσουμε το δημόσιο χαρακτήρα του χώρου του στρατοπέδου και την αξιοποίησή του προς όφελος της πόλης μας και ολόκληρου του Νομού.
Γιατί μπορούμε όλες και όλοι να φανταστούμε αυτόν τον προνομιούχο χώρο ως έναν μεγάλο πνεύμονα πράσινου και αναψυχής, όπου θα στεγάσει, αθλητικές, εκπαιδευτικές και πολιτιστικές δραστηριότητες,
να φανταστούμε τα υπάρχοντα κτίρια ανακαινισμένα, διατηρώντας ένα αρχιτεκτονικό αποτύπωμα ταυτότητας για την πόλη μας, όπου μπορούν να αποκεντρωθούν και να στεγαστούν οι διάσπαρτες δημόσιες υπηρεσίες της Κορινθίας.
Όσες και όσοι λοιπόν πιστεύουμε ότι Ο ΔΗΜΟΣΙΟΣ ΧΩΡΟΣ δεν διαπραγματεύεται και ΔΕΝ ΠΩΛΕΙΤΑΙ, αυτά τα 300 στρέμματα πρέπει να γίνουν ο κοινός τόπος διαβούλευσης, αγώνα και διεκδίκησης όλων των φορέων και πολιτών, που χρόνια τώρα αναζητούμε ποιότητα ζωής στην καθημερινότητα μας και δημόσιους χώρους με κοινωνική συνεισφορά και αισθητική στην πόλη μας.
(ΠΑΡΑΚΛΗΣΗ: Για την πληρέστερη ενημέρωσή σας, παρακαλώ να μελετήσετε όλους τους παρακάτω ενημερωτικούς πίνακες και ιδιαίτερα τα ΣΥΜΠΕΡΑΣΜΑΤΑ και το ΤΙ ΘΑ ΘΕΛΑΜΕ)