8ο ΑΝΤΑΜΩΜΑ ΧΟΡΕΥΤΙΚΩΝ ΤΜΗΜΑΤΩΝ ΦΙΛΩΝ ΤΗΣ ΠΑΡΑΔΟΣΗΣ

 

 Ένα Αντάμωμα το όποιο έχει ως μοναδικό στόχο την διατήρηση και την διάδοση της Λαϊκής μας Παράδοσης και Κληρονομιάς.   

Μια ξέφρενη μουσικοχορευτική πανδαισία που μας ταξίδεψε σε όλη την Ελλάδα, από την Ικαρία μέχρι τον Έβρο, ήταν αυτό που ζήσαμε χθες το βράδυ  στη φιλόξενη Πλατεία Φιλοστράτα των Αγίων Θεοδώρων του Δήμου Λουτρακίου-Περαχώρας-Αγίων Θεοδώρων. Για πάνω από δυο ώρες η εξαμελής ορχήστρα και τα Χορευτικά τμήματα των συλλόγων ερμήνευσαν  και χόρεψαν τις λαϊκές παραδόσεις του τόπου μας, κρατώντας αμείωτο το ενδιαφέρον και τη παρουσία εκατοντάδων πολιτών που συμμετείχαν στην ωραία αυτή εκδήλωση.

Πρέπει να αναφέρουμε την άψογη διοργάνωση του ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΑΓΙΩΝ ΘΕΟΔΩΡΩΝ "ΤΟ ΠΡΑΘΙ", τους συμμετέχοντες, Χορευτικό Τμήμα του Πολιτιστικού Συλλόγου Λουτρακίου "Μελαγκάβι" και τον  Εξωραϊστικό & Εκπολιτιστικό Σύλλογο Ισθμίας, για την εξαιρετική κάλυψη σε χορούς και σκοπούς από όλη την Ελλάδα, τις μεγάλες αντοχές στις θερμοκρασίες από τις μάλλινες φορεσιές που ήταν όμως τόσο ωραίες, τα χαμογελαστά πρόσωπα το κέφι και τη ζωντάνια των χορευτών μικρών και μεγάλων!!

 Συμμετείχαν οι εξαιρετικοί μουσικοί: 
Στο Κλαρίνο ο Θοδωρής ο Τασούλας
Στο Τραγούδι & το Ούτι ο Κος Βαγγέλης Δημούδης
Στο Λαούτο ο Ιάκωβος ο Ηλιάδης
Στο Βιολί ο Βαγγέλης ο Σαραντίδης
Στα Κρουστά ο Θανάσης ο Λάκκας
Και στην Γκάιντα & Τσαμπούνα ο Δημήτρης ο Μπάκος
.

Στην εκδήλωση, ιδιαίτερη μνεία έγινε και για τις πρόσφατες πυρκαγιές στην περιοχή.

Συγκεκριμένα ειπώθηκε:

"Βιώνουμε και βιώσαμε τραγικές καταστάσεις τα τελευταία χρόνια αλλά και τις τελευταίες ημέρες στη χώρα μας αλλά και στον τόπο μας με τις πυρκαγιές.
 Ένα φαινόμενο που μέχρι και αυτή τη στιγμή που μιλάμε έχει καταστρέψει, τεράστιες εκτάσεις φυσικού κάλους και πνεύμονες οξυγόνου και ζωής της χώρας, έχει καταστρέψει επίσης περιουσίες, κόπους μιας ζωής, και δυστυχώς έχουμε θρηνήσει και ανθρώπινες ζωές.
Θέλουμε από αυτόν εδώ το χώρο να δηλώσουμε την συμπαράσταση μας ως Σύλλογος σε όλο τον κόσμο που ταλαιπωρήθηκε και δοκιμάστηκε από τις καταστροφικές πυρκαγιές και παλαιοτέρα και πρόσφατα αλλά και σήμερα.
Θα είμαστε αρωγοί όπως είναι πάντα ο Σύλλογος μας για ότι χρειαστεί ο τόπος μας αλλά και γενικότερα η κοινωνία μας.
Από την πρώτη στιγμή μέλη και φίλοι του Συλλόγου μας ανταποκρίθηκαν και ήταν στην πρώτη γραμμή για να βοηθήσουν τον τόπο τις υπηρεσίες και τους συνανθρώπους μας.
Θέλουμε να δώσουμε πολλά συγχαρητήρια σε όλες τις αρμόδιες υπηρεσίες (Πυροσβεστική, Αστυνομία, Δημοτικές & Δημόσιες Υπηρεσίες, Στρατό)
Ειδικότερα θα θέλαμε να ευχαριστήσουμε σε όλες τις εθελοντικές Οργανώσεις & Συλλόγους  αλλά και τους απλούς ανθρώπους του τόπου που από την πρώτη στιγμή και κάθε φορά με αυταπάρνηση και ηρωισμό βρίσκονται στην πρώτη γραμμή για να προστατέψουν τον τόπο μας και να βοηθήσουν τους συνανθρώπους μας.
Τους αξίζουν πολλά συγχαρητήρια και οφείλουμε να τους ευχαριστήσουμε με ένα ζεστό χειροκρότημα.Είναι το λιγότερο που μπορούμε να τους προσφέρουμε. Ελπίζουμε όλοι μας να σταματήσουμε να ζούμε τέτοιες τραγικές καταστάσεις & απώλειες και να μην ξανά θρηνήσουμε ανθρώπινες και όχι μόνο ζωές." 

Η εκδήλωση έγινε με την υποστήριξη του Δήμου Λουτρακίου-Περαχώρας-Αγίων Θεοδώρων και Περιφέρεια Πελοπονήσσου


ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ ΕΔΩ