ΣΥΜΜΑΧΙΑ - ΠΝΟΗΣ VS #ΠΡΑΣΙΝΗ_ΠΟΛΗ

 


Ακολουθώντας τα χνάρια της πάλαι ποτέ "Κίνησης Πολιτών" του Δήμου Κορινθίων, η νέα αυτοδιοικητική παράταξη  "Πράσινη Πόλη" με υποψήφιο δήμαρχο τον Δημήτρη Πρωτοπαπά έρχεται να ταράξει τα λιμνάζοντα και τελματωμένα αυτοδιοικητικά νερά της Κορίνθου, φέρνοντας νέα πνοή, δύναμη και δυναμικό στη Πόλη. Δεν χρησιμοποιεί το παλιό, φθαρμένο, ανακυκλούμενο υλικό που υπάρχει, αλλά ενα εν πολλοίς νέο, άφθαρτο, ορεξάτο, επαγγελματικά ενεργό, επιστημονικά επαρκή, προσωπικό που θα μπορέσει αν του δοθεί η εντολή από τους πολίτες, να ξεδιπλώσει μια νέα φιλοσοφία και πρακτική στη διοίκηση του Δήμου.

Μπήκαμε στην πρόσφατα ανεβασμένη ιστοσελίδα τους  https://prasinipoli.com   και μας έκανε εντύπωση το πολύ καλό στήσιμο της, τα ουσιαστικά και περιεκτικά κείμενα, η παρουσίαση του προγράμματος που συμπληρώνεται συνεχώς όπως και η παρουσίαση των υποψηφίων δημοτικών και κοινοτικών συμβούλων. 

" Ενεργοποιούμε το ανθρώπινο δυναμικό του Δήμου μας και αξιοποιούμε τους επιστήμονες που ζουν στην περιοχή μας. Βασιζόμαστε στην εμπειρία και την υψηλή τεχνογνωσία για να  δώσουμε αποτελεσματικές λύσεις σε προβλήματα και για την υλοποίηση έργων και υποδομών."

"Το αυτοδιοικητικό σχήμα Πράσινη Πόλη συγκροτείται από δημότες του Δήμου Κορινθίων που έχουν διαφορετική οπτική για τον τρόπο που έχει οργανωθεί και λειτουργεί μέχρι σήμερα ο Δήμος μας και θέλουν να συμμετέχουν σε μια κοινή προσπάθεια για ένα νέο, διαφορετικό Δήμο Κορινθίων με προοπτικές και ανάπτυξη για όλους. Θέλουμε να αλλάξουμε τις ζωής μας και τις ζωές των παιδιών μας."

" Ο Δήμος μας βρίσκεται σε μια προνομιακή γεωγραφική θέση. Είναι πλούσιος σε φυσικό περιβάλλον, ιστορική-πολιτιστική κληρονομιά, ανθρώπινο δυναμικό και οικονομική δραστηριότητα. Διαθέτει μια τεράστια δυναμική, η οποία έμεινε αναξιοποίητη από τις προηγούμενες Δημοτικές Αρχές, που εφάρμοσαν το δημαρχοκεντρικό μοντέλο εξουσίας."

Το σίγουρο με την ΠΡΑΣΙΝΗ ΠΟΛΗ είναι ότι δεν πρόκειται για ενα ευκαιριακό σχήμα που συγκροτήθηκε για να δοκιμάσει την "τύχη" του στις εκλογές...! Είναι μια νέα και ελπιδοφόρα προσπάθεια ανατροπής του παλιού αυτοδιοικητικού τρόπου διοίκησης, των συναλλαγών κάτω από το τραπέζι, των προσωπικών πολιτικών εξουσίας,  της τακτικής του " δούναι και λαβείν" με τους πολίτες, της αδιαφάνειας και της εξυπηρέτησης ιδιωτικών συμφερόντων. Η ΠΡΑΣΙΝΗ ΠΟΛΗ και ο Δ. Πρωτοπαπάς γράφουν υποθήκες για το παρόν και το μέλλον του Δήμου Κορινθίων!