Κόρφος, στο παρα πέντε υποσχέσεις ...

 


Δυο μήνες πριν τις δημοτικές και περιφερειακές εκλογές και τα προβλήματα του Κόρφου παραμένουν προβλήματα...! Και δεν μιλάμε για έργα μεγάλης κλίμακας που χρειάζονται μελέτες, χρηματοδοτήσεις και χρόνο, όπως ας πούμε ο βιολογικός καθαρισμός και η αποχέτευση...!

Ειναι γενικά η καθαριότητα και η συγκομιδή των σκουπιδιών, και η ύπαρξη σκουπιδότοπων σε διάφορα σημεία! Ειναι προβλήματα καθημερινότητας όπως η παροχή νερού, ( δεν μιλάμε για πόσιμο γιατί ποτέ δεν το έχουμε πιει) που κόβεται για μεγάλα διαστήματα τώρα τελευταία! 

Χθες άλλαξε το συνεργείο τις λάμπες στις κολόνες, τοποθετώντας τις νέες λάμπες led. Εκρεμμεί αίτημα  κατοίκων για σύνδεση των φωτιστικών σε ενα δρόμο, στο δίκτυο της ΔΕΗ. Τα φωτιστικά μπήκαν αλλά τα φώτα δεν ανάβουν!!Η κακή και επικίνδυνη ποιότητα των κεντρικών δρόμων μέσα στο χωριό, στους οποίους η διέλευση φορτηγών και τρέιλερ με σκάφη ειναι συνεχής ενώ δεν υπάρχει δυνατότητα διέλευσης δυο αυτοκινήτων ταυτόχρονα! (Πριν λίγο επικοινώνησα με τον πρόεδρο του χωριού και υποσχέθηκε ότι μέσα στον Σεπτέμβρη αυτά τα μικροέργα θα πραγματοποιηθούν.)

Παράλληλα βλέπουμε στον ίδιο δήμο αλλά σε άλλη κοινότητα το Σοφικό, να γίνεται οργασμός από μικροέργα, αναπλάσεις, ασφαλτοστρώσεις, νέες πλατείες, κ.α., πράγμα που σημαίνει πως στον ίδιο Δήμο υπάρχει διαφορετική μεταχείριση μεταξύ των δημοτών του, ανάλογα σε ποια τοπική κοινότητα κατοικούν. 

Και γεννιέται το εξής ερώτημα. Υπάρχει διαφορετική αντιμετώπιση από την πλευρά του δημάρχου προς τα κοινοτικά συμβούλια και τους προέδρους ;; 

Το επιχείρημα ότι ο πρόεδρος του Σοφικού ειναι πιο "μάγκας" και έχει τον "τρόπο" του να χρηματοδοτεί τα έργα στο Σοφικό, έχει αντικειμενική βάση ή ειναι πρόσχημα και δικαιολογία;;

Φυσικά και δεν ζούμε σε άλλον πλανήτη! Η λογική "κράτα με να σε κρατώ"  το "δούνε και λαβείν" και κάθε είδους συναλλαγή, έχει γίνει κυρίαρχη πρακτική στην τοπική αυτοδιοίκηση. Η ισοτιμία, ισονομία, διαφάνεια, ενημέρωση, άμεση δημοκρατία, συλλογικότητα, αρχές που πρέπει να διέπουν μια τοπική κοινωνία, έχουν πάει περίπατο. 

Τα ίδια πρόσωπα με έπαρση και αυταρέσκεια θα ζητήσουν πάλι την ψήφο των πολιτών για να συνεχίσουν το "έργο" τους....