Είδαμε την ΗΛΕΚΤΡΑ του ΕΥΡΙΠΙΔΗ από το Κορινθιακό θέατρο "Βασίλης Ρώτας".





Ήμασταν από τους λίγους τυχερούς που απολαύσαμε μια εξαιρετική παράσταση, από έναν ερασιτεχνικό θίασο το  Κορινθιακό θέατρο "Βασίλης Ρώτας"!!

 Και ειναι λίγοι οι πολύ κάτω από 100 θεατές, που βρέθηκαν τελικά στο Υπαίθριο Δημοτικό Θέατρο "Αθ. Τούσουλης" στο Σοφικό Κορινθίας, σε αντιστοίχηση με "άλλες" εκδηλώσεις στο ίδιο θέατρο, που ειναι πλήρες.  Φαίνεται πως η αρχαία τραγωδία δεν έχει προτεραιότητα στην ατζέντα των Σολυγείων ή κάτι άλλο συνέβηκε, όπως η ελλιπής ενημέρωση...ας πούμε. Όμως διαπιστώσαμε και μία ελάχιστη οργανωτική τεχνική βοήθεια προς τον θίασο από πλευράς  του Δήμου, όταν στην ώρα έναρξης φτιάχνονταν ακόμα τα σκηνικά από τον σκηνοθέτη και ηθοποιούς...με αποτέλεσμα η παράσταση να αρχίσει με μισή ώρα καθυστέρηση!

 

Η ¨ΗΛΕΚΤΡΑ¨ του Ευριπίδη σε σκηνοθεσία Παύλου Καράγιωργα, αποδόθηκε εξαιρετικά από έναν θίασο 20 ερασιτεχνών ηθοποιών, ενώ  πολλοί ακόμα "αφανείς" συντελεστές  συνέβαλαν και μας πρόσφεραν μια τόσο αξιοπρεπή  και ωραία παράσταση. Η συλλογική αυτή προσπάθεια ειναι ένας ανεκτίμητος πλούτος για τον πολιτισμό μας και αξίζει συγχαρητηρίων!!

Το Κ.Θ.Β.Ρ. ιδρύθηκε το 1981 από μια παρέα Κορινθίων εραστών της τέχνης του θεάτρου. Έχει ανεβάσει κάμποσα έργα του νεοελληνικού και παγκόσμιου δραματολογίου. Τη δεκαετία '80 οργάνωσε τη Βαλκανιάδα Θεάτρου και τα τελευταία χρόνια οργανώνει το Φεστιβάλ Θεάτρου και ετήσια Σεμινάρια Θεατρικής Παιδείας. Παίρνει μέρος σε ελληνικά και διεθνή φεστιβάλ, κάνει παραστάσεις σε χωριά, πολιτείες, φυλακές και καταυλισμούς τσιγγάνων. Τα μέλη του είναι Κορίνθιοι που μετά το μεροκάματο κάνουν θέατρο χωρίς καμιά οικονομική απολαβή. Τα χρώματά τους κρατάνε από την παλέτα του Θεόφιλου και τα όνειρά τους φλερτάρουν με όμορφες έναστρες νύχτες. Το Κ.Θ.Β.Ρ. φέρει με περηφάνια το όνομα του ποιητή Β.Ρώτα. Είναι ανοιχτό σε όσους θέλουν να μπαρκάρουν σε τούτο το συλλογικό θεατρικό