Φωτογραφίζοντας "το πράθι".

Χορός και φωτογραφία δεν ειναι ασύνδετα θέματα, ιδιαίτερα αν έχεις την ευκαιρία σαν φωτογράφος να περάσεις αρκετές ώρες με το χορευτικό τμήμα ενός συλλόγου και κυρίως όταν έχεις τα "μέσα" δηλαδή τον χοροδιδάσκαλο ανιψιό..!!Το χορευτικό τμήμα του Πολιτιστικού Συλλόγου Αγίων Θεοδώρων "Το Πράθι" στη προκειμένη περίπτωση, ειναι μια πολύ ζωντανή και δραστήρια  ομάδα από μικρότερους και μεγαλύτερους,  γυναίκες και άντρες, νέους και νέες που τους ενώνει και συνδέει η σχέση τους και η αγάπη για τον χορό και δη  για τον παραδοσιακό χορό!

Ο χορός λέγεται ότι ειναι ο παλαιότερος τρόπος έκφρασης των συναισθηµάτων του ανθρώπου, και θεωρείται η πρώτη µορφή τέχνης που εµφανίστηκε πάνω στον πλανήτη µας. Είναι µια από τις δραστηριότητες όπου ο άνθρωπος δίνεται ολόκληρος, σώµα και πνεύµα! Ξεκινώντας από τον πρωτόγονο άνθρωπο όλοι οι λαοί του κόσμου καλλιέργησαν το χορό, ενώ στο πέρασμα των αιώνων τον προσάρµοσαν στα ήθη, τα έθιµα κι τις ιδιοµορφίες του κάθε λαού.

Ποτέ δεν έκρυψα ότι λατρεύω τις διαδραστικές σχέσεις στη τέχνη, ειδικά όταν πρόκειται για ερασιτεχνικές, συλλογικές προσπάθειες, που δεν έχουν δηλαδή σαν κίνητρο οικονομικές δοσοληψίες και γίνονται από ανθρώπους που θέλουν να εκφραστούν και να ζήσουν δημιουργικά! Έτσι όποτε μου δόθηκε ευκαιρία πήγα σε πρόβες της ομάδας, παρακολούθησα τις χορευτικές τους ικανότητες σε φεστιβάλ χορού και εκδηλώσεις, έζησα μαζί τους κοινωνικές σχέσεις και στιγμές. Μου αρέσει το ιδιαίτερο "δέσιμο" της ομάδας, το πνεύμα συναδελφικότητας, αλληλεγγύης, συνεργασίας, ευγενούς άμιλλας! Θέλησα έτσι να έρθω ακόμα πιο κοντά με την ομάδα. Το ντύσιμο με τις παραδοσιακές φορεσιές, λίγη ώρα πριν την παρουσίαση του χορευτικού στην Περαχώρα, μου έδωσε την ευκαιρία να φωτογραφίζω παράλληλα, αυτές τις ιδιαίτερες στιγμές με την sony a6000 χωρίς καμία προετοιμασία, ιδιαίτερο φωτισμό και σκηνοθεσία, ήταν όλα αυθόρμητα και πηγαία!