ΕΡΓΟΤΑΞΙΟ ΓΙΑ ΜΕΤΑΦΟΡΑ ΑΝΕΜΟΓΕΝΝΗΤΡΙΩΝ Ο ΚΟΡΦΟΣ;;


 


Στις αρχές Ιουλίου 2023 ο υποψήφιος δήμαρχος Δ. Πρωτοπαπάς επισκέφθηκε τον Κόρφο ξεκινώντας την περιήγηση του από την παραλία στην είσοδο του χωριού, στην οποία διαπίστωσε ότι αφ' ενός μεν ήταν σκουπιδότοπος, αφετέρου δε υπήρχαν μηχανήματα που έκαναν επιχωμάτωση του έλους. Σε ερώτηση προς τον χειριστή τι ακριβώς κάνει, αυτός πήρε τηλέφωνο τον δήμαρχο κ. Νανόπουλο που μίλησε με τον κ. Πρωτοπαπά και του είπε ότι στρώνουν τη περιοχή για να έχουν καλύτερη πρόσβαση οι πολίτες για την παραλία. Κάπου εκεί σταμάτησε η δραστηριότητα αυτή ενώ τα μηχανήματα παρέμεναν στον χώρο σε ακινησία. Ακολούθησαν οι εκλογές για την Τοπική αυτοδιοίκηση με τα γνωστά σε όλους αποτελέσματα.
Πριν λίγες ημέρες ξεκίνησε πάλι μια δραστηριότητα στον συγκεκριμένο χώρο, διάστρωσης και κάλυψης της περιοχής με χαλίκι 3Α ενώ παράλληλα συνεργείο κατασκευάζει κλωβούς για ιχθυοτροφεία, κάτι που γινόταν και στο παρελθόν βέβαια....

Δικαιολογημένα λοιπόν η κυρία Olympia Agapiadou αναρωτιέται σε ανάρτηση της στο fb.

"Καλημέρα από Κόρφο Τελικά το έλος το αξιοποιούν οπως αυτοι θέλουν Έχουν στρώσει χαλίκι σε μεγάλη επιφάνεια θα ρίξουν μάλλον μπετό και είχε κάτι κουλούρες που τις παρομοίωση σαν αυτές που έχουν μέσα στα ιχθυοτροφεία τα λεγόμενα κλουβιά που βάζουν τα ψάρια Μια μεγάλη και 2 μικρές Ρώτησα τους ντόπιους και είπαν ότι εκεί θα συναρμολογούν ανεμογεννήτριες όπου θα στήσουν στο Αγγελόκαστρο. Δεν ξέρω αν αληθεύει αν ναι τότε θα φτιάξουν κάποια μονάδα εκεί για αυτό έχουν στρώσει μια μεγάλη έκταση έτοιμη για μπετά η κάτι προκατασκευασμένο θα βάλουν Θα σας βάλω φωτογραφίες σύντομα Αναρωτιέμαι δεν υπήρξε πουθενά αλλού μια έκταση κοντά στο Αγγελόκαστρο να γίνει αυτό το εργοστάσιο?Είναι τόσο προσβάσιμος ο Κόρφος οι στροφές και ο δρόμος του για να κάνουν αυτές τις μεταφορές?Αναρωτηθείτε"
 
Η απάντηση στο σχόλιο της από τον κ. Γιώργος Ι. Χατζής

"Δεν θα γίνει καμία μονάδα. Απόθεση των υλικών από θαλάσσης θα γίνεται για μερικούς μήνες και μετά μεταφορά στο Αγγελόκαστρο. Επίσης δεν υπάρχει καμία καταπάτηση του έλους. Το σημείο είναι ιδιωτικό και δημόσιο και οι εταιρείες έχουν πάρει τις απαιτούμενες άδειες και από το δημόσια και από τους όμορους ιδιοκτήτες.
Καλό είναι να μιλάμε αφού έχουμε γνώση για κάτι, ώστε να αποφεύγουμε την παραπληροφόρηση!"


έρχεται να επιβεβαιώσει την πληροφορία ότι : Η παραλία του Κόρφου για μεγάλο χρονικό διάστημα θα γίνει εργοτάξιο για την μεταφορά των ανεμογεννητριών προς το Αγγελόκαστρο!!

Όλα αυτά γίνονται εν κρυπτώ από τους κατοίκους του Κόρφου, ενώ είναι σε γνώση βέβαια της δημοτικής αρχής και των υπεύθυνων!!

Το θέμα της υπεύθυνης ενημέρωσης των κατοίκων από τον Δήμαρχο και τον πρόεδρο της κοινότητας ειναι επιτακτική. Μπορεί οι πολίτες βέβαια, εκτός των άλλων λόγων, να καταψήφισαν τον δήμαρχο στις πρόσφατες εκλογές και για την "εν κρυπτώ" διακυβέρνηση του, γι' αυτό οφείλει και η νέα δημοτική αρχή να πάρει θέση και να ενημερώσει τους πολίτες.