ΑΠΕ..."Πράσινη" ανάπτυξη για ...λίγους!!!

 


Για υπερπροσφορά παραγωγής ενέργειας από ΑΠΕ, πολύ πάνω από την εγχώρια ζήτηση, και την "ανάγκη" που δημιουργείται για έργα αποθήκευσης της παραγόμενης ενέργειας σε γιγαντιαίες μπαταρίες, αναφέρει στη τοποθέτηση της η  Λαϊκή Συσπείρωση Πελοποννήσου στη συνεδρίαση της Επιτροπής Περιβάλλοντος στις 19-4-2024. "Σήμερα γνωμοδοτούμε για 4 τέτοια επικίνδυνα κατασκευάσματα 2 στο Δήμο Μονεμβασιάς με ισχύ απορρόφησης 100 MW και άλλα 2 στη Μεγαλόπολη με ισχύ 150 MW." 

Παράλληλα διαβάζουμε για το αυριανό ( 21/4/24) κάλεσμα μαζικών φορέων  για συγκέντρωση στους Αγίους Θεοδώρους ενάντια στη τοποθέτηση ανεμογεννητριών στα Γεράνεια Όρη και των έργων αποθήκευσης ενέργειας (μπαταρίες) στους Αγίους Θεοδώρους, ενώ την ίδια ώρα βλέπουμε την κορυφογραμμή του Αγίου Ιωάννου στο Σοφικό, να γεμίζει από τεράστιες ανεμογεννήτριες  αλλοιώνοντας το φυσικό περιβάλλον!!!

 Ανάπτυξη πάνω απ΄όλα αγαπητοί μου και δη πράσινη ανάπτυξη!!

Όταν η ζήτηση τις μεσημεριανές ώρες αιχμής είναι όλη κι όλη 9 GW,  μπαίνουν στο δίκτυο  12 GW από  έργα ΑΠΕ,  άλλα 15 GW είναι κοντά στη σύνδεση και περίπου 40 GW είναι σε αναμονή για να λάβουν άδεια σύνδεσης!

Τεράστιες επενδύσεις, τεράστια  έργα, τεράστια παραγωγή ενέργειας... αυτό ειναι καλό θα μου πείτε! Θα έχουμε τουλάχιστον επαρκή και φθηνή ενέργεια στα σπίτια μας για να καλύπτουμε τις ανάγκες μας.

Το πόσο όλο αυτό λειτουργεί υπέρ των επιχειρηματικών ομίλων ειναι ηλίου φαεινότερον, εξ ου και η μεγάλη τους ροπή για "τέτοιες" επενδύσεις.

Το πόσο όλο αυτό λειτουργεί υπέρ των καταναλωτών, το βλέπουμε στην πράξη με τους δυσβάσταχτους λογαριασμούς μας στους παρόχους!!