STOP στην επέλαση των επιχειρηματικών ομίλων των ΑΠΕ.


Επιτροπές Αγώνα για τη σωτηρία του Πάρνωνα και του Μαίναλου από την επέλαση των επιχειρηματικών ομίλων των ΑΠΕ.

Όλοι την Πέμπτη 26 Σεπτέμβρη στις 10:30 το πρωί στην Περιφέρεια Πελοποννήσου (πλατεία Εθνάρχου Μακαρίου στην Τρίπολη) στη συνεδρίαση της Επιτροπής Περιβάλλοντος της Περιφέρειας, για να πούμε ένα βροντερό όχι, για να μην περάσουν τα σχέδια της κυβέρνησης, της ΕΕ και των επιχειρηματιών, για την εγκατάσταση εκατοντάδων ανεμογεννητριών, στον Πάρνωνα, στον Ταΰγετο, στο Αρτεμίσιο, στην Τσεμπερού τώρα, στο Μαίναλο αύριο.

Η απελευθέρωση της αγοράς Ηλεκτρικής Ενέργειας και η πράσινη μετάβαση, φορτώνουν ενεργειακή φτώχεια στο λαό και μεγάλη κερδοφορία στους επιχειρηματικούς ομίλους στις ΑΠΕ.

Λένε ψέματα, ότι νοιάζονται για το περιβάλλον και για αυτό κλείνουν τις λιγνιτικές μονάδες, αφού οι τεράστιες ποσότητες ενέργειας που παράγονται από ΑΠΕ, που ξεπερνούν κατά πολύ την εγχώρια ζήτηση, προορίζονται για εξαγωγή στην κεντρική Ευρώπη, για να θησαυρίζουν μία χούφτα μονοπώλια.

Απαιτούμε, η Περιφερειακή Αρχή να σεβαστεί την καθολική αντίδραση του λαού της περιοχής και να πει να δυνατό όχι στην εγκατάσταση των ανεμογεννητριών “MORES” και “MORES ΙΙ” ισχύος 453.6 MW, στον Άγιο Πέτρο, στο Βαλτέτσι, στη Νεστάνη, στην Τζεμπερού και στο Γαϊδουροβούνι, στον Ταΰγετο.

23 Σεπτεμβρίου 2024