Τα "αντισταθμιστικα οφέλη" του κ. Σταυρέλη.



Τα “αντισταθμιστικά οφέλη” προβλέπονται και δίνονται με το νόμο (ν.3468/2006 αρ. 25) για να αντισταθμιστούν οι συνέπειες και τα μύρια όσα κακά συμβαίνουν και πλήττουν ανθρώπους και περιβάλλον στις περιοχες που επιλέγονται για να τοποθετηθούν ΒΑΠΕ.

Στην πραγματικότητα ένα όφελος υπάρχει και αυτό είναι των επιχειρηματικών ομίλων και της κερδοσκοπικής ασυδοσίας τους, που στο όνομα της πράσινης ανάπτυξης και της κλιματικής αλλαγής βάλθηκαν να αλλοιώσουν και να μετατρέψουν τα βουνά της Ελλάδας σε βιομηχανικές περιοχές!!
Οι κάτοικοι των περιοχών ΒΑΠΕ και γενικότερα ο λαός της χώρας ,δεν πρέπει να έχουν καμία αυταπάτη ότι είναι προς το συμφέρον τους η πρεμούρα των ομίλων να επενδύουν σε ΑΠΕ. Αυτοί θα βγάζουν εκατομμύρια από την ενέργεια που θα πουλάνε και ο λαός θα πληρώνει πανάκριβους λογαριασμούς για ρεύμα, κάτι που όλοι ζούμε στο πετσί μας!
Με λίγα λόγια τα “αντισταθμιστικά”, που με τόση περηφάνια διαπραγματεύονται και “κατακτούν” οι “αγωνιστές” δήμαρχοι, ακόμα και στις περιπτώσεις που όντως καταβάλλονται, αποτελούν άλλοθι για την υποχωρητικότητα και την άνευ όρων αποδοχή των ΑΠΕ!